Over mij – Mark van der Meer

Hi, ik ben Mark van der Meer.

Ik ben in 2008 begonnen met plattebuik.nl en heb deze site in de loop der jaar uitgebouwd tot de grootste bron van informatie voor iedereen die een platte buik wil. Op plattebuik.nl vindt je artikelen over afvallen, buikspieroefeningen, dieet, training en voeding.

Ik ben altijd sportief geweest. Op mijn 8e ging ik schaatsen en op mijn 11e ging ik wielrennen. Toen ik wat ouder werd ging ik, voor het schaatsen, in de zomermaanden krachttraining doen. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in krachttraining en vond het leuk om te doen. Ik vond het fantastisch om te zien hoe mijn lichaam zich transformeerde. Ik ging van tengere puber naar een gespierde jongeman. Uiteindelijk was ik gestopt met schaatsen en wielrennen om me helemaal toe te gaan leggen op krachttraining en fitness.

Ik wilde van mijn passie graag mijn werk maken. Ik wilde graag fysiek bezig zijn en niet heel de dag op een kantoor moeten zitten. Via het ROC volgde ik de opleiding tot fitness trainer. In 2006 haalde ik mijn diploma. Ik werk nu alweer 14 jaar als fitnessinstructeur bij een landelijke fitnessketen. Via mijn werkgever volg ik regelmatig cursussen zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van trainingsmethoden en fitness.

Ik heb nog een paar jaar aan bodybuildingwedstrijden meegedaan. Maar een hardnekkige schouderblessure zorgde ervoor dat ik tijdens de trainingen niet meer tot het uiterste kon gaan. Momenteel zoek ik mijn uitdagingen op andere gebieden. Zo heb ik 4 jaar geleden de marathon van New York gelopen. Momenteel ben ik in training om mee te doen aan de volgende toertocht editie van Luik Bastenaken Luik (266 km fietsen).

Samen met een vriend hoop ik een eigen sportschool te kunnen openen. De plannen hiervoor zijn al zo goed als rond.

Mijn missie met plattebuik.nl

Het is mijn missie om mijn kennis op het gebied van fitness en trainen met zoveel mogelijk mensen te delen. Het doet me goed als andere mensen ook ervaren wat het positieve effect van trainen op lichaam en geest is.