website statistics

Afslank Receptenbijbel Review & Ervaringen – Oscar Helm

Tegenwoordig ontkom je er niet meer aan: websites, boeken, cursussen en personal trainers om je te helpen af te vallen. Iedere bron vertelt wel weer wat anders, waardoor je op een gegeven moment ook niet meer weet wat nou wel en niet gezond is. Kortom, wat helpt nou écht als je af wilt vallen?

Oscar Helm denkt met zijn ‘Afslank Receptenbijbel’ de definitieve oplossing in handen te hebben. In dit boek vind je tientallen recepten die je zouden helpen om af te vallen en op gewicht te blijven. Bovendien zitten er een aantal bonussen bij dit ebook met extra recepten en tips. Werkt het? Lees het in mijn review van de Afslank Receptenbijbel.

Je kunt hier het boek kopen met de tijdelijke korting dus weer er snel bij.

Wat is de Afslank Receptenbijbel?

De titel verraadt het al een beetje: dit boek wil de ultieme receptengids zijn voor als je wilt afvallen. Het woord ‘bijbel’ is een beetje overdreven misschien, maar wel heel sterk. Het laat voor mijn gevoel wel merken dat Oscar Helm weet waar hij het over heeft met zijn boek. Het komt in elk geval zelfverzekerd over.

De Afslank Receptenbijbel kost 27,- euro als je alleen de digitale versie wilt, en 37,- euro voor zowel een digitale als fysieke versie. Bij allebei de pakketten zitten ook nog 5 bonus ebooks inbegrepen. Je betaalt dus 27 euro voor 6 ebooks, en dat is echt niet veel. Ik heb meerdere receptenboeken gezien waarvan de kosten meer dan 40,- euro bedragen!

Wanneer ik door het boek blader, ben ik blij met wat ik zie. Het boek is erg mooi opgemaakt met een strak design. Bij alle recepten staat een grote, scherpe afbeelding, waardoor ik nog meer zin krijg om de gerechten daadwerkelijk te maken. De tekst is duidelijk leesbaar (ook niet onbelangrijk), maar wel in een origineel lettertype geschreven.

afslank recepten2

De Afslank Receptenbijbel is bedoeld voor iedereen die gezond wil eten en dus gezond wil leven. Dat maakt dat dit boek een erg brede doelgroep heeft. Als je door de recepten bladert, kom je dan ook van alles tegen. Vis, vlees, vegetarisch, met of zonder koolhydraten – er is voor ieder wat wils. Dit vind ik een positief punt voor mijn review.

Daarnaast is de Afslank Receptenbijbel duidelijk geschreven en voor iedereen te begrijpen. Het is geen kindertaal die Oscar Helm gebruikt, maar hij maakt het ook niet ingewikkeld met allerlei vaktermen. Het boek was naar mijn ervaring in elk geval vlot door te lezen en het bleef me boeien.

Wie is Oscar Helm?

De auteur van dit boek is oprichter van de gezondheidssite www.happyhealthy.nl. Op deze site staan allemaal artikelen over gezond leven en hier wordt ook de Afslank Receptenbijbel verkocht. De site ziet er over het algemeen netjes en betrouwbaar uit.

Oscar heeft hier ook een pagina over zichzelf met zijn verhaal en een foto. Hij lijkt een jonge, betrouwbare persoon. Ook heeft hij verschillende vlogs op de site staan die hij zelf presenteert. Wanneer we op Facebook zoeken op “Oscar Helmstäter”, zijn volledige naam, dan vinden we ook een profiel van dezelfde Oscar Helm. Betrouwbaar dus.

afslank recepten3

Oscar Helm heeft naar eigen zeggen geheel zelf onderzocht wat nu precies gezond en goed voor je is. De voedingsindustrie is volgens hem niet te vertrouwen, omdat zij nog altijd gericht is op geld verdienen en niet op het geven van goede adviezen. Als dit echt waar is, dan spreekt het voor Oscar dat hij helemaal zelf zijn methode heeft samengesteld.

Wat belooft de Afslank Receptenbijbel?

Allereerst belooft Oscar dat je met zijn Afslank Receptenbijbel kan afvallen en je gezonder en energieker voelt. Zijn recepten zijn gericht op gezondheid, niet op drastisch gewichtsverlies, want dat is juist heel ongezond. Hij belooft je dan ook een blijvend resultaat.

De kracht van de Receptenbijbel zit hem volgens Oscar in de eenvoudige, lekkere recepten. De gerechten in het boek zouden makkelijk te maken zijn en ook nog goed smaken. Daarnaast zou zijn dieet goed vol te houden zijn. Juist omdat het geen streng dieet is, maar een dieet met afwisselende en smaakvolle recepten.

Dit klinkt natuurlijk veelbelovend. Oscar ondersteunt zijn beweringen met een grafiek uit een onderzoek. Hij laat daarin zien dat 1328 respondenten met de Afslank Receptenbijbel steeds meer gingen afvallen, terwijl ze met andere diëten juist na een tijdje weer kilo’s erbij kregen (het zogenaamde jojo-effect).

receptenbijbel8

Om mijn recensie verder te maken, gaan we nu kijken naar de inhoud van de Afslank Receptenbijbel, om te kijken in hoeverre Oscar’s claims standhouden.

Hoe is de Afslank Receptenbijbel opgebouwd?

De titel van het eerste hoofdstuk is “Vergeet alles wat je geleerd hebt over gezond eten”. Dat noem ik nou met de deur in huis vallen. In dit hoofdstuk legt Oscar Helm zijn filosofie achter de Receptenbijbel uit. Hij vertelt welke voedingsprincipes ten grondslag liggen aan de recepten. Ook gaat het even over “calorieën tellen” en waarom dat niet alles is.

Vervolgens krijg je 10 richtlijnen voor een mooi en gezond lichaam. Deze zijn duidelijk en goed onderbouwd. De recepten sluiten er ook goed op aan heb ik gemerkt. Echter houdt Oscar zich niet altijd aan zijn eigen regels. Zo zitten er in best wat recepten veel suiker en staan er ook een aantal pastarecepten in (koolhydraten).

Oscar heeft wel aan van alles gedacht. Hij geeft zoveel informatie dat ik wel echt nieuwe dingen geleerd heb. Of wat dacht je van speciale alternatieven voor vegetariërs of mensen met allergieën? Voor allerlei mogelijke allergieën heeft Oscar alternatieve producten aangegeven in een tabel. Letterlijk iedereen kan dus van dit boek gebruik maken.

afslank recepten4

Aan het eind van dit hoofdstuk krijg je nog een overzicht van 6 weekmenu’s. Oscar heeft voor elke grote maaltijd (ontbijt, lunch en avondeten) een recept in de tabel gezet voor elke dag van de week, 6 dagen lang. Je hoeft dus niet eens te bedenken wat je gaat eten, al kun je altijd afwisselen natuurlijk. Dit is bovendien ook handig voor de boodschappen.

Nu volgen de echte recepten. Oscar heeft recepten in het boek staan voor ontbijt, lunch, avondeten, salades, dranken en gezonde snacks. Er is veel afwisseling in de gerechten en overal staat duidelijk bij wat de ingrediënten zijn, hoe de gerechten bereid moeten worden en hoe lang dat ongeveer duurt. Het boek is van alle gemakken voorzien.

Je kunt hier het boek kopen met de tijdelijke korting dus weer er snel bij.

Bonussen bij de Afslank Receptenbijbel

Zoals ik al zei, krijg je bij de Afslank Receptenbijbel 5 bonussen. Deze zijn enkel verkrijgbaar als ebook. Volgens de website van het boek (https://afslankreceptenbijbel.nl/) kosten deze normaal 10 euro, maar krijg je ze nu gratis. Dat trucje zien we wel vaker bij de verkoop van ebooks… Maar toch; 27 euro voor 6 ebooks is niet veel.

Je kunt bovendien een maand lang gratis “Het Ultieme Afslank Programma” uitproberen. Dit is een videoprogramma met allerlei recepten, voedingstips en oefeningen om af te vallen en een mooi lichaam te krijgen. Ik heb dit zelf niet uitgeprobeerd, maar volgens de site kun je je met één mailtje gewoon afmelden, mocht je het niet interessant vinden.

Twee van de bonussen zijn een beetje gek, want dit zijn ook gewoon hoofdstukken in het boek. Het gaat om “10 Richtlijnen voor een Slank en Gezond Lichaam” en “Weekmenu’s en Boodschappentips”. De inhoud van deze bonussen staan ook gewoon exact in het boek, dus erg ‘bonus’ is het niet.

Wel een nuttige bonus is “10 Gezonde Toetjes”. Wie houdt er immers niet van toetjes?! De recepten voor de toetjes zijn op dezelfde manier opgebouwd als in de Afslank Receptenbijbel. De toetjes zien er allemaal heerlijk uit, maar ik vraag me wel soms af hoe gezond ze echt zijn. Veel worden er namelijk gemaakt met chocola.

afslank recepten5

Ten slotte hebben we de bonus “84 Gezonde Tussendoortjes”. Dit is in mijn ervaring de beste bonus. Je krijgt allerlei informatie over gezonde tussendoortjes, welke bekende tussendoortjes juist heel slecht voor je zijn en in welke mate je snacks moet eten. Bovendien krijg je ook nog recepten voor gezonde snacks. Heel fijn!

Mijn ervaring met de Afslank Receptenbijbel

Ik heb zelf twee weken lang de recepten uit de Afslank Receptenbijbel gevolgd. Even voor de context: ik heb zelf geen overgewicht of iets dergelijks, maar ik wil wel al langere tijd gezonder eten om me fitter te voelen. Ik doe het dus niet per se om af te vallen maar wel om gezonder te leven.

Ik moet zeggen dat het me eigenlijk erg goed bevallen is. Er zat veel variatie in de recepten en ze waren allemaal redelijk makkelijk om te maken. Vooral de biefstuk met zoete aardappel en de hartige taart met geitenkaas vielen erg bij me in de smaak. Dankzij de weekmenu’s kon ik ook makkelijk boodschappen doen.

Wat me vooral opviel, en dat besef kwam pas aan het einde van de twee weken, was dat ik helemaal niet merkte dat ik een dieet volgde. Oké, ik had op bepaalde momenten wel iets meer honger dan normaal. Maar het volgen van de gerechten uit de Afslank Receptenbijbel stond me eigenlijk nooit tegen. Dit komt door de vele lekkere recepten.

afslank recepten6

Zo dus niet!

Dat vond ik ook de grootste kracht van het boek. De recepten zijn helemaal niet zo drastisch als in sommige andere diëten en door de variatie kun je het dieet makkelijker een lange tijd volhouden. Zolang je het niet erg vindt om nieuwe dingen te proberen en gezond te eten voel je je binnen een paar weken al anders dan voorheen.

Wel vond ik de tips uit het boek soms wat generiek. Iedereen kan wel bedenken dat je geen gefrituurd eten moet eten en frisdranken met veel suiker moet laten staan. Ook kan ik me voorstellen dat het lastig is om het dieet zeer lang vol te houden, omdat je geen coach of iets dergelijks hebt. Maar dit is het geval met elk ebook, dus dat kan je Oscar niet aanrekenen.

Andere reviews en ervaringen van de Afslank Receptenbijbel

Ik kan op internet eenvoudig ervaringen en recensies van andere mensen vinden over dit product. Let wel op: dit gaat meestal nog over de oude versie van de Afslank Receptenbijbel onder auteur Richard Ridder. Deze wijkt in sommige opzichten erg af van de nieuwe versie, dus houd daar rekening mee.

Op de site www.afslankreceptenbijbel.nl staat een aantal klantervaringen. Ze zijn natuurlijk op de site van het product zelf gepubliceerd, dus we weten niet hoe betrouwbaar die zijn. Wel zeggen reviewers op andere sites dat ze surveys van Oscar hebben gekregen van echte klanten, en dat die vooral positief waren.

Over het algemeen zijn mensen vrij positief over de Afslank Receptenbijbel. Men prijst vooral de boodschappentips en de weekmenu’s. Deze helpen erg om het dieet te blijven volgen en schelen je een heleboel gepieker met wat je nou wel en niet mag eten. Ook de lage prijs wordt vaak als een groot voordeel gezien.

Nathan op ppreviews.nl geeft het boek overal 4 van de 5 sterren en zegt: “Het totale pakket de Afslank Receptenbijbel is een leuk product. De prijs is prima te noemen en er staan daadwerkelijk veel gezonde recepten in. Er is echter geen garantie of je daadwerkelijk gaat afvallen met deze recepten. Ze zijn gezond, dat wel, maar als je je de hele dag vol vreet met gezonde dingen, zelfs dan hoef je niet per se af te vallen. Als je echt wil afvallen en je hebt inspiratie nodig voor gezonde recepten (en je laat alle ongezonde dingen netjes links liggen), dan is de Afslank Receptenbijbel een prima boek voor inspiratie.”

Sanne Sanders van vetvrij.com geeft ook 4 sterren: “Door zijn verfrissende inzichten o.a. met betrekking tot het intermitterend vasten – en het stoppen met tellen van calorieën – mag je gerust stellen dat Richard een ebook heeft neergezet wat modern en helemaal van deze tijd is. De Afslank Receptenbijbel is de evolutie van verschillende diëten en inzichten tot een formule waarbij met succes overgewicht wordt aangepakt. De Afslank Receptenbijbel voldoet wat ons betreft aan alle voorwaarden welke nodig zijn om ook op de lange termijn gewicht te verliezen en is mede dankzij de vele extraatjes zijn geld zeker waard.”

Conclusie van de recensie

Als we kijken naar alles dat in mijn review voorbij is gekomen, kan ik zeggen dat ik positief ben over dit boek. Het ziet er niet alleen mooi uit, de informatie is ook waardevol. Het dieet is in mijn ervaring goed vol te houden dankzij de lekkere en gevarieerde recepten. De prijs is ook meer dan redelijk te noemen.

De paar minpuntjes (tegenstrijdige informatie, sommige generieke tips, weinig support) wegen naar mijn mening niet op tegen de grote voordelen. Oscar Helm is daarnaast een betrouwbare schrijver. De goede ervaringen van andere mensen met de Afslank Receptenbijbel zijn ook een goed teken.

Let alleen wel op dat je het lidmaatschap / abonnement uitvinkt als je die niet wilt hebben.

Ik zou de Afslank Receptenbijbel dus zeker aanraden aan iedereen die wil afvallen of gezonder wil leven. Natuurlijk is alleen het volgen van de recepten niet genoeg om echt veel af te vallen (dat zegt Oscar ook), maar het is een belangrijke stap in de goede richting. Kortom, een aanrader!

Je kunt hier het boek kopen met de tijdelijke korting dus weer er snel bij.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Afslank Receptenbijbel
Author Rating
41star1star1star1stargray

1 Reactie op "Afslank Receptenbijbel Review & Ervaringen – Oscar Helm"

  1. Fer Gwendeline says:

    Ik zou graag willen beginnen aan gezond sfvallen,uw boek vind ik geweldig en is voor mij een krachtige ondersteuning.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *