website statistics

Hoe afvallen? Waarom het afvallen nog niet gelukt is

We willen allemaal die overtollige kilo’s kwijt. Niemand verlangt naar een opbollend buikje of randen boven de broek. Het liefst zouden we allemaal een lichaam willen hebben waar geen grammetje vet op zit. En dat zo snel mogelijk.

Nee, we willen slank worden binnen korte tijd. Het liefst binnen een paar dagen. Maar of dat lukt? Het antwoord is nee. Om een strak lichaam te krijgen, is behalve inzet ook tijd nodig. Althans wanneer je een blijvend resultaat wilt behalen.

Maar, hoe afvallen? Het is in ieder geval belangrijk dat je het afvallen vol kunt houden. Op gezonde manier afvallen zorgt ervoor dat jij de kilo’s voorgoed kwijt bent. Lees verder om meer te weten te komen over gezond afvallen.

Van de een op de andere dag een superslank lichaam hebben waar je u tegen zegt is simpelweg onmogelijk. Hoe graag we het ook zouden willen. Betekent dit dat we nooit een slank lichaam kunnen krijgen en nooit van die vreselijke kilo’s af komen? Natuurlijk niet!

Afvallen kan op ontzettend veel manieren. Je hoeft jezelf echt niet te pijnigen met moeilijke diëten en ingewikkelde fitnessregimes.

Moeizaam afvallen

We kennen allemaal die diëten die ons van alles beloven, maar uiteindelijk resulteren in een teleurstelling en frustraties. Teleurgesteld en gefrustreerd om het feit dat het dieet niets heeft geholpen en dat er ook nog eens extra kilo’s zijn bijgekomen!

Weken ben je bezig met het bijhouden van je calorie-inname. Je hebt lijstjes gemaakt, hebt een abonnement op de sportschool genomen en zelfs spullen gekocht als beloning om jezelf nog meer te motiveren. Het heeft niet geholpen. Pas als je aan een crashdieet begonnen bent, weet je hoe fout dit is. Je kunt hierna vrijwel niets meer eten zonder dat je een paar kilo aankomt. En dat was nu juist niet de bedoeling.

Uiteindelijk ben je dan wellicht wel een paar kilo’s afgevallen, maar het is vrijwel onmogelijk om de rest van je leven op zo’n minimale hoeveelheid voedsel te (over)leven. Slank zal je dus nooit blijven op deze manier. Crashdiëten zijn niet alleen killing voor je gewicht, maar zorgen ook nog eens voor een slechte gezondheid. We kennen allemaal wel die uitgemergelde types die iets te ver doorgeslagen zijn in hun afvalpogingen. Ze zijn dan wel die hoeveelheid vet kwijt geraakt, maar hebben daarnaast ook hun lichaam aangetast.

Organen kunnen niet meer optimaal werken wanneer ze onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgen. Op den duur zullen steeds meer functies uitvallen en kost elke kleine activiteit je enorm veel moeite. Mooi en slank zijn heeft dan een hoge prijs. Een te hoge prijs.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Op een gezonde manier afvallen

Hoe val je dan wel af? Afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je maar een goede planning maakt. Dat is eigenlijk de eerste stap. Je kunt wel van de ene op de andere dag alles omgooien, maar na verloop van tijd val je niet meer af en kost het enorm veel moeite om je aan het dieet te houden.

Je kunt beter beginnen met een plan van aanpak. Het is belangrijk om een realistisch doel voor ogen te hebben. Je zult dan ook van tevoren moeten beslissen hoeveel kilo je af wilt vallen gedurende een bepaalde periode. En maak het niet te streng voor jezelf! Er zijn altijd momenten dat het even wat minder gaat. Dat moet je incalculeren. Met een helder doel voor ogen, merk je dat je op zware momenten beter met stress en verleidingen om kunt gaan.

Een goed plan van aanpak wordt natuurlijk opgevolgd door een verandering in jouw voedingspatroon aan te brengen. Met een mooi doel alleen vliegen die kilo’s er helaas niet af. Je eetpatroon aanpassen, betekent echt niet dat je alleen maar mag genieten van slechts een paar worteltjes of alleen blaadjes sla naar binnen moet werken. Het gaat er vooral om dat je te vette en ongezonde dingen laat staan.

Ook de voedingsmiddelen waar veel suiker in zit, kun je maar beter aan de kant zetten. Natuurlijk is het logisch dat je af en toe wel snakt naar iets ongezonds en daar moet je dan ook rekening mee houden. Om nu nooit meer een stuk chocolade op te peuzelen of te genieten van een zakje chips, is dan ook overdreven. Probeer die momenten echter wel beperkt te houden.

Wanneer je ’s avonds veel snackt, probeer dan eens om je snackmoment tot één keer per week te houden. Op een vaste dag het liefst. Op deze manier weet je wanneer je wel mag snacken. En mocht je dan geen zin hebben in iets ongezonds, is het alleen maar mooi meegenomen.

Een warme maaltijd

Bij je warme maaltijd kun je ook vrij veel vervangen door gezonde voedingsmiddelen. Laat vette botersausjes achterwege en probeer zoveel mogelijk in olijfolie te bakken. En beperk je vleesinname goed. Op deze manier vliegen de kilo’s er net even wat makkelijker af. Handig is het ook om bij iedere maaltijd een glas water te drinken. Op deze manier vul je je maag al een beetje waardoor je sneller vol zit.

Laat je ook op verjaardagen en feestjes niet overhalen tot vette en ongezonde dingen. Het is juist belangrijk om elke dag op jouw gewicht en voeding te letten en dus niet onnodig te snoepen. Op zulke momenten kan het heel lastig zijn om niet toe te geven aan je impuls, maar probeer het toch maar. Uiteindelijk zal je lichaam hier ontzettend blij mee zijn.

Naast snacken en gezonde voeding, is het ook belangrijk om je drinkgewoontes aan te passen. Frisdrank is echt uit den boze! Zelfs de light varianten kun je beter vermijden. Probeer drankjes te vervangen door water. Voeg bijvoorbeeld citroenschijfjes toe aan het water, dat zorgt voor een lekker en verfrissend smaakje! Natuurlijk mag je ook volop thee en (zwarte) koffie drinken.

Als je je goed aan deze regels houdt, raak je toch die kilo’s eindelijk kwijt. Nog één tip: wees niet te streng voor jezelf. Als het even tegen zit, is er altijd weer een nieuwe dag.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *