website statistics

Interessante weetjes als je wil Afvallen met Eiwitshakes

Als je effectief wil gaan afvallen met eiwitshakes zijn er wel enkele elementen waarmee je rekening moet houden. Het is zeker mogelijk om op korte termijn een  x-aantal kilo’s  af te vallen, in dit geval zullen de maaltijden vervangen worden door een eiwitshake.

Dergelijke shakes zijn sinds enkele jaren enorm populair geworden daar het snel en simpel te bereiden is. Shakes komen ervoor in verschillende smaken en soorten. Dit artikel geeft je een schets wat van belang is als je wil afvallen met eiwitshakes.

Hoe werkt een eiwitshake ?

De werking van een shake is vrij eenvoudig, je vervangt een maaltijd door middel van een eiwitten shake, het eiwit is te verkrijgen in tal van smaken en wordt geleverd in poedervorm. Deze poeder dien je dan nog te mengen met water of magere melk.

Het is de bedoeling dat de shakes je honger gevoel wegnemen en een verzadigd gevoel geven. In sommige gevallen is het dan ook mogelijk dat deze niet het gewenste effect leveren. Dit houdt in dat de eiwit shake te licht, het eiwitten gehalte is in correcte hoeveelheid aanwezig maar het water of de magere melk voldoen dan niet.

In deze gevallen is het aan te raden om gebruik te maken yoghurt, bijkomende doe ik er ook nog wel wat fruit bij in.

Als ik fruit toevoeg gebruik ik meestal blauwe bessen, mango, aardbeien,  bosbessen, … het voordeel van dit type fruit is dat het ook nog eens boordevol antioxidanten zit, dit is dan weer bevorderlijk voor je immuunsysteem.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Wat doen de eiwitten ?

Als je wil afvallen moet je het basisprincipe in gedachte houden, je moet meer verbranden dan de energie die je opneemt. Echter heeft dit ook een keerzijde, wanneer er geen vetten meer verbrand worden zal je lichaam spieren afbreken, de eiwitten zullen dit tegen gaan.

Het Jo-Jo-effect

Een veel voorkomend fenomeen tijdens het diëten is het jo-jo-effect, eveneens bij een eiwitten dieet kan dit wel eens voorvallen. Er zijn personen die met succes dit dieet kunnen volgen maar andere weer niet, wanneer je na je dieet terug gaat hervallen op je oude eetgewoonte dan zal er in een mum van tijd terug enkele kilo’s bijkomen.

Wil je op gewicht blijven dan raad ik je aan om een gezond maar stabiel voedingspatroon te ontwikkelen. Het drinken van de nodige liters water zal ook zo zijn effect hebben. Combineer dit dan ook nog eens met wat sport en ik garandeer je dat je enkele kilo’s kwijtgeraakt of op je streefgewicht blijft.

Waar moet ik op letten bij aankoop van eiwittenshakes ?

Er zijn twee type eiwitpoeders, dit is het isolaat en concentraat, het verschil zit hem in de toegevoegde stoffen.

Mijn advies is dan ook dat je altijd isolaat moet kopen, dit is de zuiverste vorm van eiwitten zonder toegevoegde stoffen.

Het concentraat daar en tegen bevat nog toegevoegde stoffen die moeilijker verteerbaar zij en leveren ook minder kwalitatieve eiwitten dan het zuivere isolaat.

Ondersteuning

Door een van de maaltijden te vervangen door een lekkere shake ga je sneller afvallen dan je denkt, probeer een aanvullende maar gezonde voeding toe te voegen om zo toch aan de nodige energiebehoefte te geraken.

Hierdoor krijg je toch nog de nodige mineralen en vitaminen binnen. Een goede balans tussen een gezonde voeding, sporten, water en eiwittenshakes zullen je gegarandeerd doen afvallen.

Ben je niet overtuigd dat dit kan werken, spreek er dan over met een diëtiste, zij zullen je met raad en daad bijstaan.

Succes!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *