website statistics

Afvallen na zwangerschap? Nuttige Tips en Info over Afslanken na de Bevalling

De geboorte van een kind is het mooiste wat er is. Maandenlang heb je je kindje gedragen en nu het er eenmaal is, kun je je niet voorstellen dat je ooit zonder hem of haar hebt gekund. Je leeft op een grote roze wolk, maar hoe bijzonder het ook is, eigenlijk wil je wel zo snel mogelijk van die zwangerschapskilo’s af.

Nu je maandenlang steeds dikker bent geworden voor het goede doel, valt het niet mee om je oude figuur weer terug te krijgen. Neem hier de tijd voor. Je lichaam heeft net een wereldprestatie geleverd en waarschijnlijk moet het nu ook nog een kind voeden, dus het is al hard aan het werk. Neem zeker een week of zes om de natuur zijn werk te laten doen. Je lichaam kan zo op krachten komen en langzaam wennen aan de nieuwe situatie.

Ontzwangeren

Dat je dikker bent geworden tijdens de zwangerschap, zal niemand je kwalijk nemen. Je lichaam houdt tijdens deze periode flink wat vocht vast en ook de baby, placenta en het vruchtwater wegen bij elkaar ook een kilo of vijf, zes. Je borsten zijn zwaarder geworden doordat ze voorbereid werden een kind te voeden en ook maakte je lichaam meer bloed aan om meer voedingsstoffen rond te pompen. Bovendien heb je het waarschijnlijk de laatste maanden van de zwangerschap ook wat rustiger aan gedaan waardoor je misschien bent aangekomen.

Neem na de bevalling de tijd om uit te rusten en begin langzaam aan weer met wat lichte beweging. Een kleine wandeling is de eerste weken al voldoende. Je lichaam heeft echt de tijd nodig om te herstellen! Als je in deze periode toch al na begint te denken over gewicht verliezen, zorg dan dat je vooral let op de kwaliteit van het eten en niet op de kwantiteit; je kunt beter heel gezond eten dan dat je voedingsstoffen tekort komt doordat je ineens heel weinig gaat eten. Ook voor je kindje is dit niet verstandig, je bent tevens een voedselbron voor hem of haar.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Borstvoeding

Het feit dat je tijdens de zwangerschap aankomt, is geen toeval. Naast dat je kind een behoorlijke groei heeft doorgemaakt in jouw lichaam, slaat het lichaam zelf ook reserves op voor als je je kind borstvoeding gaat geven. Dit omdat het geven van borstvoeding het lichaam enorm veel kracht en energie kost. Vrouwen die direct na de bevalling borstvoeding beginnen te geven, zullen merken dat dit een zeer goed effect heeft op het afvalproces.

De eerste maanden na de geboorte zullen het meest effectief zijn, gemiddeld zo’n 0.8 kilo per maand. Natuurlijk verschilt dit van vrouw tot vrouw en heeft het er ook mee te maken hoeveel je beweegt of sport, en wat je eetpatroon is. Naarmate de maanden vorderen, zal het gewichtsverlies afnemen en zal je zelf moeten gaan sporten om je oude lijf weer terug te krijgen.

Gezondheid kind

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, heeft moeder natuur niet voor niets borstvoeding uitgevonden. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen die borstvoeding hebben gekregen tijdens de eerste maanden van hun leven, minder aanleg hebben voor het ontwikkelen van overgewicht in hun latere leven. Hiermee neemt ook de kans op obesitas en diabetes af, waarmee de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Een win-win situatie dus! Ook zijn ze in hun latere leven minder vatbaar voor andere ziektes en is bewezen dat hun lichaam in het algemeen sterker is dan dat van een kind dat flessenvoeding heeft gehad.

Gezonde voeding

De maanden na de bevalling is het niet verstandig jezelf uit te hongeren. Wil je de kilo’s snel kwijt? Zorg dan dat je super gezond gaat eten. Een ‘dieet’ met veel groenten en fruit zorgt er voor dat je de nodige vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgt, voor jou én je kindje. Drink veel water en (groene) thee zodat alle afvalstoffen uit het lichaam kunnen worden geleid. Wees zuinig met koek, snoep en zoutjes, want daar val je dan net niet van af.

Natuurlijk hoef je niet al te streng voor jezelf te zijn. Je hebt net een kind op de wereld gezet! Dan mag je jezelf af en toe wel eens een oogje toe knijpen. Hoe graag je ook terug wilt naar je oude figuur, zorg er in ieder geval voor dat je niet meer afvalt dan een halve kilo per week. Mocht je ineens heel veel afvallen, meer dan een pond per week, dan kan het zijn dat je lichaam op reserve gaat draaien alle ‘overbodige’ activiteiten stop zet. Zo kan je menstruatie ineens uitblijven, maar erger, ook de melkproductie kan in gevaar komen. En dat wil je natuurlijk niet voor je kindje. Zorg er daarom voor dat je gelijkmatig en niet te veel in een keer afvalt.

Sporten

Je hebt een gezond kind in je armen, maar je buik ziet er nog uit alsof je kleintje er nog in zit. Dat was niet de deal toen je zwanger raakte! Om de overige kilo’s kwijt te raken, zal je echt even zelf aan de slag moeten. Naast een gezond eetpatroon, zal je ook moeten bewegen om gewicht kwijt te raken. Wees vooral de eerste weken na de bevalling heel voorzichtig met je lijf en vraag niet te veel.

Begin met een kleine wandeling en breid dit uit naar dagelijks een stevige wandeling waarbij je stevig doorstapt. Ook is zwemmen heel erg goed. Je lichaam wordt nauwelijks belast en je gebruikt ook nog eens al je spieren. Ook fietsen kan geen kwaad. Als je je goed voelt, kun je de sport oppakken die je leuk vindt. Luister echter wel goed naar je lichaam; moe is moe. Het zou jammer zijn als je je doel voorbij streeft en een pas op de plaats moet maken omdat je zo nodig snel moest afvallen. Je kunt beter een paar keer per week iets minder doen dan twee keer per week veel. Zo houdt je jezelf gezond en bespaar je energie voor de nachten die nog komen gaan. Dat zal je nodig hebben de komende tijd!

Nog zwanger? Wanneer je 8 weken zwanger bent heb je behoefte aan meer informatie.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *