website statistics

Sporten volhouden: motivatie tips

Het is een feit dat sporten ontzettend goed helpt bij het afvallen. Toch maakt dat het vaak niet makkelijker.

Voor veel mensen valt het ontzettend moeilijk om zich er toe aan te zetten om te gaan sporten.

Een aanlokkelijk boek of de televisie kan al snel voor veel meer verleiding zorgen dan om je in het zweet te gaan werken. Als je begint met afvallen is het heel fijn om langzaam gewicht te gaan verliezen, dit wil je natuurlijk wel blijven voortzetten.

Daarom is sporten zo ontzettend belangrijk, door het sporten verhoog je het metabolisme van je lichaam en verbrandt je tevens ook wat calorieën.

We weten allemaal dat het goed is, maar toch is het vaak heel moeilijk om eraan te beginnen. Hoe kunnen we het sporten zo goed mogelijk volhouden?

We hebben speciaal voor jou een paar motivatie tips op een rijtje gezet.

  • Zoek iemand die ook graag wilt beginnen met sporten en ga samen naar de sportschool of hardlopen, etc. Doordat je samen sport kun je elkaar meer motivatie geven en help je elkaar er doorheen als het even lastig is. Samen is het vaak makkelijker dan alleen.
  • Zorg voor voldoende regelmaat. Spreek dus met jezelf af op welke tijdstippen je gaat sporten en hou deze uren/dagen dan ook echt vrij.
  • Schrijf eventueel in een boekje op waarom je wilt gaan sporten en wat je einddoel is. Steeds als je het even moeilijk hebt kun je hierin kijken. Je kan ook in dat boekje schrijven wanneer je gesport hebt en hoe goed het ging! Dit kan een bron van motivatie zijn.
  • Het lijkt heel moeilijk, maar het is het proberen waard: volop genieten van het sporten. Denk tijdens het sporten aan alle dingen die je hiermee bereikt en hoe lekker je het vindt.
  • Maak telkens doelen. Zo blijft het veel leuker om het te doen, want je krijgt immers een soort beloning. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je iets (gezonds) gaat kopen, wat je al heel graag wilt, als je je een maand aan de gestelde doelen hebt gehouden. Zo blijft de motivatie optimaal.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *