website statistics

5 Interessante Weetjes voor een Uitstekende Cardiotraining

Cardio is een veel voorkomende term als men spreekt over afvallen in combinatie met sporten. Cardio is in de volksmond de benaming voor een Cardiovasculaire training waarbij men het lichaamsvet aanspreekt als energiebron.

Met een cardiotraining gaat men op een lage hartslag trainen om zo de nodige vetreserves aan te spreken, bijkomende zal je ook tegelijk je conditie trainen.

Iedereen kan perfect cardio beoefenen, cardio is niet alleen lopen maar er zijn nog tal van andere oefeningen die je kan uitvoeren, zo blijft een cardiotraining interessant door de afwisseling van oefeningen.

Voordelen van cardiotraining

  • Cardio zorgt ervoor dat je de nodige calorieën gaat verbranden
  • Cardio verbeterd je conditie
  • Cardio is gezond voor je lichaam het verbeterd de conditie van het hart waardoor de kans op hartinfarcten drastisch vermindert.
  •  Je bloeddruk daalt
  •  Je cholesterol vermindert
Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Nadelen van cardiotraining

In principe zijn er zo goed als geen nadelen aan een cardiotraining, sport een leeft gezond, echter kan er altijd iets voorkomen als gevolg van. Ik denk maar bijvoorbeeld aan het gebruik van slechte schoenen dat kan leiden tot kleine kwaaltjes of bijvoorbeeld irritatie tijdens het sporten.

Bijkomende moet je in gedachten houden dat cardio ook spiermassa kan afbreken, dit is helaas niet de bedoeling sinds we ons vetpercentage naar beneden willen halen.

Ik raad je dan ook aan om de nodige eiwitten te consumeren doorheen je trainingsschema, dit kan zowel tijdens je ontbijt, middagmaal of avondmaal.

Hoeveel keer mag ik cardio beoefenen ?

In principe kan je met cardio niet veel verkeerd doen, echter raad ik aan om toch stapsgewijs te beginnen. Start je eerste twee weken met 4 a 5 keer per week een 20tal minuten aan cardio oefeningen te doen.

Hierna kan je dit perfect opvoeren naar 35 a 45 minuten per sessie. Hou in gedachte hoe meer cardio je doet, hoe meer vet je gaat verbranden.

Cardio in combinatie met krachttraining ?

Je lichaam heeft diverse energiebronnen (primair en secundaire) om zo het nodige dagelijks werk te kunnen verrichten, de primaire energie bron zijn suikers die je kan terugvinden in je bloed en spieren.

Als secundaire energiebron zijn er de vetreserves, het opgeslagen vet in je lichaam zijn voornamelijk suiker (koolhydraten), die je in principe niet nodig hebt om je lichaam te voorzien van energie.

Je lichaam spreekt de secundaire energiebron pas aan wanneer er geen primaire energiebron meer is, dit wil zeggen dat je lichaam dan je vetreserves aanspreekt om de nodige energie te krijgen, dit houdt in dat we vet gaan verbanden en dat is wat we namelijk willen.

Nu is het vaak interessant alvorens je begint aan je cardiotraining, eerst een kleine krachttraining te doen, hierbij gaan we de primaire energiebron aanpreken en wanneer we beginnen met cardio, gaan we de secundaire energiebron aanspreken.

Cardio oefeningen die je niet mag missen

Er zijn tal van oefeningen die je kan beoefenen die je perfect onder de term cardio mag plaatsen, dit kan gaan van zwemmen en joggen tot fietsen en touwtje springen.

Nu naar mijn inzien is het beter om een cardio oefening te doen waarbij je hele lichaam in beweging is, bijvoorbeeld joggen of zwemmen. Fietsen kan ook perfect maar hierbij gaat niet je volledige lichaam in beweging zijn.

 

 

Ongebruikelijk tips om snel hardnekkig buikvet te verbranden en die platte of strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het ebook van Glenn te bekijken.

Hij is een gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer en heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *