website statistics

8 tips om af te vallen op een gezonde en blijvende manier

Veel mensen vinden van zichzelf wel dat hij of zij er beter uit zou zien als er een paar kilootjes minder om het lijf zouden zitten, maar weten niet goed waar te beginnen. Wij geven je dan ook graag wat tips om af te vallen op een snelle manier!

Voed jezelf

Een cliché, maar zo waar: eet gezond. Daar begint het hele afvallen mee. Je kunt nog zoveel sporten, maar als je ongezond eet, zal je nauwelijks afvallen. Geef jezelf te eten. Natuurlijk niet met zakken chips of rollen koekjes, maar met écht eten, waar je lichaam bouwstoffen uit kan halen en waar je energie van krijgt. Van het eten van chocolade krijg je echt geen energie, dat kost een hoop energie om alle stoffen die niet in je lichaam thuis horen af te breken.

 

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Drink veel water

Ben je een slechte drinker? Overtuig jezelf om minimaal twee liter per dag te drinken. Geloof me, probeer het twee weken en je zal direct resultaat zien. Het is even wennen om regelmatig naar de kraan te lopen voor een glas water, of om weer de waterkoker aan te zetten voor een kop thee. Een handige tip is om een flesje van een halve liter te vullen en jezelf een deadline te stellen. Sta je om zeven uur op, dan moet je flesje om elf uur leeg zijn. Vervolgens vul je het weer, nu is je deadline drie uur ’s middags. Als je vier keer je flesje heb leeggedronken, ben je er al. Het zal sneller gaan dan je denkt! Zet je flesje overal in het zicht, zodat je er continu aan herinnerd wordt.

Beweeg regelmatig

Een must-do als je wil afvallen: bewegen. Voor veel mensen is het stukje van huis naar de auto de maximale beweging die ze op een dag krijgen. Zonde! Van lichaamsbeweging krijg je al zoveel nieuwe energie. Het is goed voor je lijf, maar ook voor je hoofd. Je bent even lekker met iets anders bezig, je krijgt frisse lucht binnen en na afloop voel je je super goed. Probeer iedere dag minstens een half uur te bewegen. Dat heb je zo voor elkaar. Ga eens op de fiets naar de supermarkt, of maak een wandeling met een vriendin.

Snoep minder, eet meer!

Het zal niemand verbazen, snoep, koek, chips en andere tussendoortjes passen niet in een gezonde levensstijl. Natuurlijk, je mag af en toe jezelf wel eens iets lekkers gunnen, maar als je wil afvallen, wees dan streng voor jezelf. Ook als je iets moeilijks hebt gedaan zoals een examen, of een rotdag hebt gehad. Zorg ervoor dat je regelmatig (gezond) eet, en als je honger krijgt iets eet dat voedzaam is.

Denk je dat groente en fruit niet vult? Echt wel! En wat denk je van nootjes, een smoothie of een glas vruchtensap. Of neem eens een glas water of thee als je trek hebt. Vaak halen mensen honger en dorst door elkaar, omdat het lichaam hetzelfde signaal voor beide afgeeft. Je zal zien dat het helpt!

Kook zelf

Regel nummer 1 als je echt wil afvallen: eet niets waarvan je het niet zelf hebt gemaakt. Dat klinkt hard, maar o zo waar. Als je iets zelf hebt gemaakt, weet je wat er in zit. Als je iets eet bij een restaurant of uit een verpakking, weet je niet wat er in zit. Kijk maar eens op de verpakking van een – wat de fabrikant pretendeert – tussendoortje. Wat zit er veel suiker in! Om over de conserveringsmiddelen en andere additieve stoffen nog maar te zwijgen. Niet goed voor je lijf!

Als je boodschappen doet, weet je wat je haalt. Die gang waar de chips en koekjes liggen, loop je voorbij. Als je zelf kookt, ben je zelf verantwoordelijk voor wat je eet. Niemand anders is verantwoordelijk voor wat je zelf doet.

Smoothies

Wel eens gedacht aan een groentensmoothie in de ochtend? Waarschijnlijk niet. Veel mensen moeten wennen aan het idee iets anders te eten dan brood of cruesli als ze net wakker zijn geworden. Terwijl je lichaam juist ’s ochtends heel hard behoefte heeft aan nieuwe vitamines en mineralen die in groenten en fruit voorkomen.

Als je de dag begint met een smoothie, voel je je direct energiek. Begin eens met flink wat fruit en een klein handje groenten en wat water in de blender en pureer tot het een egale massa is geworden. Als je geen blender hebt, gebruik je een maatbeker en een staafmixer. Easy does it! Na verloop van tijd kun je meer groenten toevoegen zodat je minder suikers binnen krijgt uit fruit.

Ben voorbereid

Veel mensen vinden het lastig om een dieet vol te houden. Dit komt omdat ze vaak niet zijn voorbereid op situaties waarin alles net een beetje anders is. Zo gaat het hartstikke goed als ze in hun normale ritme van thuis en werk zitten, maar zodra er een verjaardagsfeestje of een vakantie aan te pas komt, geeft de meerderheid op. En omdat ‘het nu toch al niet is gelukt’, geven ze op. Een gemiste kans!

Zorg dat je voorbereid bent op de situatie die komen gaat. Kijk bij een verjaardag naar wat je wél mag eten. Er zijn vast olijven of nootjes op tafel. Met een beetje geluk staat er ook een bakje met komkommer. En lukt het niet, dan pak je de draad morgen weer op.

Lifestyle

Gewicht verliezen heeft niets te maken met een dieet. Het is een lifestyle. Het is niet goed als je dag in dag uit bedenkt wat je allemaal niet mag, je mag namelijk heel veel wel! Vanaf nu is dit geen dieet meer, maar een manier van leven. Jij kiest ervoor om je lichaam te voeden, om te geven wat je lichaam nodig heeft. En dat kun je, want je zal zien, hoe langer je het volhoudt, hoe meer gewicht je zal verliezen en hoe meer energie je krijgt. Maar het allerbelangrijkste, hoe goed je je zult voelen en hoe trots je zal zijn op jezelf dat het je is gelukt om vol te houden!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *