website statistics

Goed om te weten: Welk Dieet Past bij mij?

In een wereld vol tips en trucs om af te vallen, is het ontzettend moeilijk om te bepalen welke methode nu het beste werkt voor jou.

Waar begin je die zoektocht? Hoe kun je nu eindelijk die kilo’s verliezen?

Afvallen is een onderwerp dat we overal tegenkomen. We hoeven maar een tijdschrift open te slaan of de televisie aan te zetten, en we worden geconfronteerd met allerlei reclames over afvallen. En dat is nog niet eens het ergste.

Slanke modellen en (te) dunne beroemdheden domineren diezelfde tijdschriften en reclames. Natuurlijk zouden we allemaal het uiterlijk van een ster willen hebben, maar dat is misschien niet haalbaar of gezond.

Je moet dan ook niet streven naar maatje 34. Een gezond figuur en een gezond gewicht, is uiteindelijk wat het beste bij jou past. Hoe je dit voor elkaar krijgt, lees je hier.

Wat dan wel?

Om een platte buik te krijgen, is het belangrijk dat je vetpercentage flink omlaag gaat. Je zult nooit die mooie ronde billen krijgen wanneer je gefrituurde snacks blijft eten en bekers chocolademelk naar binnen giet. Toch is meteen heftig afslanken geen goede optie.

Je wilt geen uitgemergeld en slap lichaam krijgen. Vrouwelijke rondingen zijn juist mooi, en horen er ook te zijn. Om toch af te vallen en een strak lichaam te krijgen, zijn er allerlei manieren die je hierbij kunnen helpen. Het is dan de kunst om te kiezen voor de juiste methode.

Afvallen kan op verschillende manieren, dat is nou juist de valkuil. Er zijn zo ontzettend veel methodes ontworpen om gewicht te verliezen, dat je op een gegeven moment niet meer weet welke methode nu werkt. De ene keer komt het appelazijndieet voorbij en weer een andere keer het smoothie dieet.

Eén blik op het internet leert ons dat er zo ontzettend veel diëten zijn bedacht, dat ze onmogelijk allemaal uit te voeren zijn. De meeste diëten zijn ook helemaal niet goed voor het lichaam. Natuurlijk zal je flink wat kilo’s afvallen en dunner worden, maar ten koste van wat?

Twee weken lang leven op wat bouillon is misschien wel goed voor de lijn, maar is desastreus voor je lichaam zelf. Slanker worden door je calorie-inname te beperken tot het minimum is niet de ideale oplossing.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Afslanken draait om twee dingen

Afslanken draait eigenlijk maar om twee dingen: minder eten en meer bewegen. Het heeft geen zin om minder te eten wanneer je niets aan beweging doet. Het heeft al helemaal geen zin om flink te gaan sporten als je je voedingspatroon niet aanpast.

Je zult dit echt allebei nodig hebben om een strak lichaam te krijgen en te behouden. Natuurlijk kun je wel een dieet volgen, maar sla daar niet in door.

Aanpassingen in je voedingpatroon

We weten allemaal heel goed welke dingen we moeten laten staan. Het probleem is alleen dat we dit niet lang volhouden. Een maand lang geen chips is voor vele mensen een onmogelijke opgave. Datzelfde geldt voor chocolade. Af en toe een snackmomentje moet kunnen.

Toch is het de kunst om dat zo lang mogelijk uit te stellen. En niet door te slaan wanneer je toch grijpt naar ongezonde dingen. Je hele voedingspatroon extreem omgooien is echt niet nodig om af te slanken. Een speciaal dieet volgen is daarom overbodig. Het gaat er vooral om dat je je huidige patroon een beetje aanpast in stapjes.

Begin met het vervangen van ongezonde tussendoortjes. Ga voor vers fruit, magere yoghurt of wat lekkere groenten die heerlijk zijn om te snacken (denk aan tomaatjes, wortels of radijsjes). Je zult zien de eerste weken snel resultaat zien.

Je kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan en je overige maaltijden ook zoveel mogelijk calorie,- en vetarm proberen te houden. Geen sausjes meer, grote klonten boter of mayonaise. Pak desnoods een likje mosterd of ketchup. Als je nu toch bezig bent, kun je ook je drinkgewoontes aanpakken.

Water is echt een must als je probeert af te vallen. Drink zoveel mogelijk glazen water per dag. Geen fan van water? Probeer dan een schijfje citroen in je glas water of drink thee. Uit de vele smaakjes is er altijd wel iets lekkers te vinden, al kun je wel het beste kiezen voor groene thee. En natuurlijk geen suiker hè!

Meer beweging

Het volgende onderwerp dat ik ga bespreken, is beweging. Minstens drie keer per week een flinke workout, en dan het liefst iedere dag. We snappen heel goed dat dit er niet in zit. Je hebt immers ook andere activiteiten en werkzaamheden.

Het is juist de kunst om je afslankplan zo goed mogelijk te integreren in je huidige leven, zodat je het makkelijker vol kunt houden. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar beweegt. Voor de een zal dat hardlopen zijn en voor een ander wellicht zwemmen. En weer een ander kiest voor een uurtje wandelen. Het kan allemaal.

Iedere vorm van beweging draagt bij aan een slank en gezonder lichaam. En daar doen we het allemaal voor. Sporten kan op heel veel manieren. De meeste sportscholen hebben een breed aanbod aan middelen hiervoor. Je kunt vaak ook professionele hulp inschakelen om jou te ondersteunen in het afvalproces en het sporten.

Natuurlijk, kun je ook thuis aan de slag. Met de juiste oefeningen en tips kun je heel eenvoudig ook thuis voldoende beweging krijgen. Ideaal, omdat je dan helemaal niet op hoeft te letten of anderen wellicht een blik werpen op jouw activiteiten en bewegingen. Door te sporten, bereik je nu eenmaal sneller je doel. Dus platte buik, kom maar op!

Ga voor blijvend resultaat

Zoals  eerder gezegd, zijn diëten vaak overbodig en totaal nutteloos in de strijd tegen de kilo’s. Ze demotiveren ons en zorgen alleen maar voor meer trek. Uiteindelijk zorgt dit voor schommelingen in je gewicht, of zelfs voor een zwaarder gewicht dan voorheen. Daar zit je zeker niet op te wachten!

Een dieet is dan ook zeker niet de oplossing. Probeer daarentegen om voldoende te bewegen en goed te eten. En je zult zien dat je niet alleen slank wordt, maar ook slank blijft.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *