website statistics

Het afvallen forum: samen sta je sterker!

Gewicht verliezen is voor de een makkelijker dan voor de ander. Waar de een kampt met enorm overgewicht en als een speer gaat lijnen, zal de persoon die de laatste zwangerschapskilo’s er af probeert te krijgen misschien meer moeite hebben. Of andersom natuurlijk, want voor afvallen bestaat geen richtlijn. Het is per persoon verschillend, maar waarom zou je het alleen doen, als je elkaar ook kunt helpen?

Op internet kun je er bijna niet omheen. Gewicht verliezen is in de Westerse wereld aan de orde van de dag. Het lijkt er zelfs af en toe op dat als je niet met je gewicht bezig bent, je er niet bij hoort! Iedere site heeft goede tips om gewicht te verliezen en ja, we weten ook eigenlijk wel allemaal hoe het wel, en vooral niet moet. Geen dingen waar suiker in zit, vermijd vetten en drink veel water. En oh, alcohol is natuurlijk uit den boze! Vaak lukt het wel om deze levensstijl even vol te houden, maar na verloop van tijd worden de regels die je voor jezelf opstelt soepeler. ‘Ah, eentje dan.’ Of: ‘ik heb nu toch al gezondigd, nu maakt het ook niet meer uit’. Jawel! Alleen heb je het soms nodig dat iemand het even tegen je zegt.

Om elkaar te helpen, zijn er diverse fora op internet waarbij je hulp kan krijgen van mensen die net zoals jij aan het lijnen zijn en daar hulp bij kunnen gebruiken. Er worden tips uitgewisseld en motiverende woorden gesproken op het moment dat iemand daar behoefte aan heeft. Want je bent heus niet de enige die gewicht wil verliezen!

Afslanksites van merken

Zodra je aan afvallen denkt, is het slim om eens op internet te kijken. De strijd met de kilo’s is nu eenmaal niet leuk en zeker als je alleen bezig bent, kom je regelmatig in contact met verleidingen. Denk aan etentjes, verjaardag en vakanties. Het is niet leuk om op een verjaardag uit te moeten leggen dat je bezig bent met afvallen. Vooral als je dan hoort dat dat natuurlijk helemáál niet nodig is!

Veel afslanksites hebben fora waar je in contact kunt komen met mensen die hetzelfde dieet volgen en in hetzelfde schuitje zitten. Neem de website van Weight Watchers bijvoorbeeld. Dit dieet werkt met een puntensysteem, heel anders dan de meeste dieten waarbij heel duidelijk wordt verteld wat je wel, maar vooral niet mag eten. Weight Watchers werkt met een puntensysteem, waarbij helder wordt weergegeven wat je per dag aan punten mag eten. Je mag chocola eten, maar dit heeft meer punten dan een appel, waardoor je sneller aan je maximale aantal punten zit. Je kunt ervoor kiezen om naar bijeenkomsten te gaan, zo ontmoet je anderen die ook met het dieet bezig zijn.

Door elkaar te stimuleren en tips uit te wisselen, zal het makkelijker gaan. Maar dit kan ook online, in het forum. Op de website heet dit ‘de community’, waar mensen die met dit dieet bezig zijn met elkaar in contact kunnen komen over dit dieet. Voor deze site moet je betalen. Kies je ervoor om je te laten begeleiden bij het afvalproces door Weight Watchers, dan kun je gratis deelnemen aan de gesprekken.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Gratis fora

Je hoeft je natuurlijk niet per se aan te melden bij een site die hier geld voor ontvangt. Misschien helpt het je, omdat het je het gevoel geeft dat er voor betaald hebt en er nu dan ook ‘het maximale uit moet halen’. Prima, als het voor je werkt, maar er zijn genoeg sites waar je je gratis en vrijblijvend aan mag melden, ongeacht het dieet dat je volgt. Hier kun je je weegmomenten bijhouden, recepten bekijken en ervaringen en tips uitwisselen. Er komen ontzettend veel hits op Google als je afvallen forum intypt. Kies uit wat het beste voor je werkt.

Op de site Afvallen met Nederland.nl zijn ontzettend veel topics die je kunnen helpen. Deze site staat vol met topics en meedoen is gratis. Heb je even een dipje tijdens je dieet of weet je niet wat je vanavond zal eten? Al veel mensen zijn je voor gegaan dus overal is inmiddels een passend antwoord voor. Heb je toch een andere vraag? Plaats het op de site en je zal snel een antwoord krijgen. De site is zelfs genomineerd voor de website van het jaar award! De site van De Weegclub is een soortgelijk initiatief. Kijk naar wat het beste bij je past, en haal de beste tips er uit.

Online wegen

Je kunt elkaar op diverse fora niet alleen tips geven en elkaar blijven motiveren, ook kun je je opgeven bij een forum waarbij je iedere week je gewicht door geeft. Hierdoor heb je een stok achter de deur bij het afvallen. Je wilt natuurlijk niet online hoeven toegeven dat je een slechte week achter de rug hebt en weer aan bent gekomen.

Toch ben je volledig anoniem indien gewenst. Een beheerder verwerkt dan je gegevens. Je vindt de resultaten dan in je eigen pagina. Hierbij kun je ervoor kiezen om een BMI-tabel toe te voegen, waardoor je ziet dat je BMI afneemt naarmate je gewicht verliest. Dit wordt omgezet in een ‘ticker’, die je niet alleen op het forum kunt zien, maar ook op je eigen site kunt plaatsen. Zo ben je altijd op de hoogte en een dalende grafiek is natuurlijk een goede stimulans!

Bijeenkomsten

Vaak worden op websites ook ‘real life’ bijeenkomsten georganiseerd. Je kunt zelf kiezen of je hier naar toe gaat of niet. Het kan motiverend werken, maar wil je lekker thuis blijven, dan kan dat natuurlijk ook. Dat is het prettige aan een forum; je kunt op de steun van anderen rekenen zodra je daar behoefte aan hebt, maar als je even een week geen zin hebt, hoef je je niet te melden. Je zal echter zien dat er onderling een goede band ontstaat en dat je op den duur niet alleen steun nodig hebt, maar ook kunt geven. Hoe leuk is het dat je in samenwerking met anderen gewicht kan verliezen? Nu is het enkel nog een kwestie van doorzetten in je eigen keuken. Ga ervoor!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *