website statistics

5 kilo afvallen? Hoe jij die kilo’s kunt kwijtraken + tips

The magic number

Five is the magic number. Tien is net wat te veel, twee is weer te weinig. Stel je eens voor: je lichaam met maar liefst vijf kilo’s minder die eraan hangen. Dit maakt het leven net een stukje zonniger, wat lichter, wat fijner! Je kleren knellen niet meer, dat onderkinnetje lijkt te slinken en je onzekerheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Oké, jezelf dit voorstellen is één ding. Jezelf aanzetten tot actie een tweede. Gelukkig gaan wij je helpen om het doel van 5 kilo afvallen te bereiken!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Crashen?

Er zijn meer dan genoeg crashdiëten waarmee jij die vijf kilo kunt laten verdampen. Dit is wel bedoeld met mensen met ijzersterke discipline. De regels zijn zó streng, dat het niet gek is dat de gemiddelde duur voor zo’n dieet slechts een week is. Voor wie geen zin heeft in een crashdieet en verantwoord vijf kilo af wilt vallen, kunnen aan de slag met de volgende tips die je van platte-buik.nl krijgt!

 

Notities maken!

Wees eerlijk tegen jezelf. Jij bent niet te zwaar omdat je altijd zo goed op je eten let en elke week drie keer in de sportschool staat. Dat is ook helemaal niet erg, want ook wij zijn eerlijk en geven toe dat dit er vaak niet van komt. Naar alle waarschijnlijkheid eet jij tóch meer dan je denkt. Om dit in kaart te brengen, schrijf je alles wat je eet en drinkt op in een notitieboekje of eetdagboek. Zo word jij je meer bewust van je eetgedrag en kun je tevens precies uitrekenen wat je wel (en niet) binnenkrijgt.

 

Zelfkennis

Eten en drinken doe je omdat de mens dit als basisbehoefte heeft. Vraag jezelf altijd af of je honger hebt of niet, op het moment dat je eten of drinken pakt. Pak je het omdat je je verveeld, of omdat je afleiding zoekt voor iets waar je mee zit? Ga dan op een andere manier op zoek naar een activiteit die dezelfde behoefte kan voldoen. Creëer een moment voor jezelf, sta stil bij je gevoelens en eet nooit om te weten waarom je eigenlijk gaat eten. Zo blijf jij je eetpatroon te baas!

 

Weet jij ook waarom je wilt afvallen?

Bedenk waarom je precies wilt afvallen. Die vijf kilo zal er waarschijnlijk af moeten met een bepaalde reden. Komt er een feestje aan? Is het bijna zomer? Zitten je kleren te strak of ga je iemand zien op wie je indruk wilt maken? Wat de reden ook is en of je nu 50 of 5 kilo wilt afvallen, houd altijd het doel voor ogen dat je wilt bereiken. Zo wordt afvallen nóg gemakkelijker. Je zou zelfs een foto kunnen uitprinten en opplakken op de koelkast, van iemand met je ideale figuur.

Minder en vaker

Iedereen weet dat je ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds eet. Om 5 kilo af te kunnen vallen, of elk ander aantal kilo’s, moet je je hieraan houden. Veel mensen maken de fout te weinig te eten; zorg ervoor dat jij hier niet intrapt! Je systeem raakt hiervan in de war en van te weinig eten schiet je lichaam in spaarstand. Ook blijft je vetverbranding op een laag pitje staan op het moment dat je maaltijden gaat overslaan.

Drie maaltijden dus! Bij voorkeur bevatten ze vezels, eiwitten, groenten en onverzadigde vetten. Hier horen ook drie tussendoortjes bij. Maar tussendoortjes, die mogen toch niet? Fout! Door elke keer een verantwoord (!) tussendoortje te eten tussen de maaltijden door, vermijd je de zin om ongezond te snacken en behoud je je energie gedurende de hele dag.

 

Gun jezelf eens wat!

Je koelkast en voorraad kast hou je beiden opgeruimd en gezond. Boodschappen doen aan de hand van bewuste keuzes zal je een voldaan gevoel geven! Nooit meer chips, nooit meer een biertje, nooit meer een wijntje, nooit meer een stukje chocolade. Op dieet gaan houdt strenge discipline in. Toch mag je heus weleens lief zijn voor jezelf. Gematigd snacken is wat je zou moeten doen! Als je dol bent op chocolade, spreek dan met jezelf af dat je in het weekeinde twee stukjes mag pakken. Neem er de tijd voor, ga zitten en proef de sensationele smaak op je tong. Op deze manier geniet je bewust! Als je elke keer weinig hoeveelheden pakt, voorkom je ook nog eens het jojo-effect. Eeuwig ontwijken is niet nodig, maar er beter mee leren omgaan wel.

 

Fouten maken is menselijk

Die vijf kilo zal er niet binnen drie dagen afzijn. De kans is realistisch dat jij in een aantal weken of maanden tijd een keer een misstap begaat. Op een verjaardag kun je uit je slof schieten met een groot stuk gebak, toastjes, chips én alcohol. Toch is hiermee niet alles gezegd en is zeker niet alles voor niets geweest. Alles of niets gaat niet op voor de afvalwereld. Pak de draad dus op en ga verder waar je gebleven bent! De volgende dingen mag je zeker hebben:

 

–       Magere (chocolade)melk, halfvolle melk en light zuivel

–       Light frisdranken en droge witte en rode wijnen

–       Meergranen brood of volkoren crackers

–       Dertig plus kaas, magere smeerkaas, schouderham, eieren, halvajam

–       Vette vis, tartaar en kipfilet

 

Wil niet teveel

Neem niet teveel hooi op je vork! De kans van slagen wordt groter en groter op het moment dat jij een realistisch doel nastreeft. Voorkom dat je vroegtijdig opgeeft en begin met eerst met die 5 kilo afvallen. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je het altijd opvoeren naar meer! Is het gelukt? Beloon jezelf dan, met een lekker luchtje bijvoorbeeld.

Onthoud dat je huid ook de tijd nodig heeft om mee te slinken. Overtollig vel ontstaat als je te snel gaat! Ook als je niet genoeg beweegt kan je huid achterblijven, dus combineer een goed eetpatroon met een regelmatige work-out. Doe het op de manier die jij leuk vindt, want alleen zo hou je het vol! Wij zijn er van overtuigd dat het jou gaat lukken. Geniet van het leven en zit lekker in je vel!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *