website statistics

Hoe Je Diabetes Type 2 Geneest Met Voeding + Wat Type 2 Is

Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van diabetes. Doordat er steeds meer bekend wordt over de ziekte wordt de kans op genezing ook steeds groter. Wij leggen jou uit wat er onder diabetes type 2 wordt verstaan en hoe je de ziekte met de juiste voeding in veel gevallen kunt genezen.

Door een aantal tips in acht te nemen kun je de kans op diabetes type 2 verkleinen en de kans op herstel vergroten. Niet iedereen zal het lukken om met voeding de ziekte te lijf te gaan, maar voor de meeste patiënten gaat het werken.

Wat wordt er verstaan onder diabetes type 2?

Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2, waarvan ongeveer 250.000 mensen het nog niet weten. Wekelijks komen er zo’n 1.000 patiënten bij. Van alle patiënten met diabetes heeft 90% de type 2. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline, of er wordt minder insuline aangemaakt.

Iedereen heeft kans om diabetes type 2 te ontwikkelen, maar rokers, mensen met overgewicht en een slechte eetgewoonte hebben een grotere kans om de ziekte te krijgen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Hoe kun je de ziekte herkennen?

Voor de meeste mensen die diabetes type 2 hebben zijn de symptomen eenvoudig te herkennen, maar dat geldt niet voor iedereen. Ook lichte symptomen kunnen al duiden op diabetes type 2. Heb je last van één van de volgende symptomen? Wacht dan niet langer en laat je huisarts ernaar kijken. Door een eenvoudige test kan de huisarts bepalen of er sprake kan zijn van diabetes. Als er een indicatie van deze ziekte aanwezig is, volgen er verdere onderzoeken. Diabetes type 2 kun je herkennen aan:

 • Pijn in de benen bij het lopen
 • Sneller vermoeid raken
 • Vaak dorst en vaak naar het toilet moeten
 • Last van de ogen en een wazig zicht
 • Wondjes herstellen minder goed
 • Infecties die steeds weer terug komen
 • Vaak een doge mond
 • Kortademigheid
 • Vrouwen kunnen last krijgen van witte vloed

Wie maakt de grootste kans om diabetes type 2 te krijgen?

Iedereen kan de ziekte krijgen, maar sommige mensen lopen een grotere kans. De exacte oorzaak van de ziekte is nog niet bekend. Uit onderzoek kan er wel iets gezegd worden over de kans dat iemand de ziekte krijgt. De kans op de ziekte wordt bijvoorbeeld groter naarmate men ouder wordt.

Ook rokers en mensen met overgewicht, zullen eerder diabetes type 2 krijgen. Een combinatie van deze eigenschappen, maakt de kans natuurlijk nog groter.

Wij hebben hieronder nog een aantal risicoverhogende factoren voor jou verzameld:

 • Een hoge bloeddruk hebben
 • Als de ziekte al in de familie zit
 • Mensen met een te hoog cholesterol
 • Moeders die bevallen zijn van een kind van meer dan 9 pond
 • Moeders die zwangerschapsdiabetes gehad hebben
 • Door het gebruik van bepaalde medicijnen

Welke medicijnen krijg je tegen diabetes type 2?

Helaas wordt bij diabetes type 2 de focus teveel gelegd op het bestrijden van de symptomen door medicijnengebruik. Aanvullend wordt wel het advies gegeven om te letten op het eetpatroon en op een gezonde levensstijl, maar dat de oplossing bij het eten kan worden gevonden lijkt in de doofpot gestopt te zijn.

Patiënten met diabetes type 2 krijgen vaak medicatie om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Deze medicijnen moeten ervoor zorgen dat het lichaam weer goed gaat reageren op insuline of ze zorgen er juist voor dat er minder suiker in het lichaam wordt aangemaakt.

Welke stoffen worden er vaak gebruikt in medicijnen:

 • Thiazolidinedionen – Dit stofje maakt de lichaamscellen gevoeliger voor insuline
 • Metformine – Zorgt ervoor dat de lever minder bloedsuiker aan gaat maken
 • Sulfonylureumderivaten – Dit middel zorgt ervoor dat de alvleesklier meer insuline afgeeft
 • GLP-1-analagon en DPP-4-remmers – Deze middelen beïnvloeden hormonen in de darmen

Deze stoffen zitten in medicatie die weer onder verschillende merknamen verkocht worden.

diabetes type 2

Ziektebeeld binnen diabetes type 2 verschilt sterk

Diabetes type 2 komt voor in verschillende gradaties. Iedere patiënt zal op een andere manier met de ziekte om moeten gaan. Voor diabetici heeft de ziekte een ingrijpend nadelig effect op de kwaliteit van het leven. Het is een kwestie van leren hoe het beste om te gaan met de symptomen. Voor iedereen geldt dat ze zo gezond mogelijk moeten gaan leven. Dit kan de kwaliteit van het leven namelijk juist weer verbeteren.

Diabetici hebben een grotere kans op andere ernstige aandoeningen

Diabetes is zelf al een ernstige aandoening, maar er bestaat ook nog een grotere kans op andere ziektes. Ongeveer 10 tot 43% van de diabetici krijgen een hart- en vaatziekte en 5 tot 40% van de diabetici heeft nierschade. De kans op nierschade is vooral hoog voor mensen die al lang diabetes hebben. Ook mentaal laat de ziekte sporen na, namelijk 1 op de 6 diabetici lijden aan een vorm van depressie.

Hoe is diabetes type 2 te genezen?

Uit onderzoek blijk dat diabetes type 2 in 91% van de gevallen te genezen is door het volgen van een dieet zonder slechte koolhydraten. Met medicijnen is het ziektebeeld gedeeltelijk te verbeteren, de sleutel ligt in veel gevallen bij de juiste voeding en levensstijl. Wij helpen jou graag in het proces om diabetes type 2 te genezen of om in ieder geval de symptomen te onderdrukken.

Tip # 1: Volg een diabetes dieet

Koolhydraten zijn de grote vijand van diabetici, tenminste de enkelvoudige koolhydraten. Er moet onderscheid worden gemaakt tussen enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. De enkelvoudige moet je zoveel mogelijk ontwijken. Deze koolhydraten zitten bijvoorbeeld in:

 • Junkfood
 • Pasta
 • Wit brood
 • Aardappelen
 • Witte rijst

diabetes type 2 - 1

Meervoudige koolhydraten moet je juist wel eten. Deze zitten bijvoorbeeld in groente en fruit. Etenswaren met veel koolhydraten en weinig vezels en eiwitten moet je mijden. Ook moet je transvetten juist links laten liggen. Die zitten bijvoorbeeld in zuivelproducten en rood vlees. De goede vetten die je juist wel moet hebben, zitten bijvoorbeeld in:

 • Olijfolie
 • Walnoten
 • Zalm
 • Amandelen

Als 91% van de diabetici te genezen is door de juiste voeding, trek dan je conclusies. Stort je volledig op het juiste eetpatroon en zie dat je binnen een paar weken al resultaten gaat boeken. De medicatie kan naar beneden bijgesteld worden, en je lichaam zal ook minder behoefte hebben aan het indienen van insuline. Binnen een aantal weken kun je volledig genezen zijn. Door ook nog de 4 volgende tips toe te passen, zul je het proces versnellen.

Tip # 2: Rokers moeten stoppen met roken

Roken is ontzettend slecht voor je gezondheid, maar dat is blijkbaar nog niet helemaal duidelijk bij de rokers. Rokers hebben 50% meer kans om diabetes te krijgen. Diabetici die roken krijgen ook nog eens extra last van de symptomen. Je lichaam wordt eigenlijk besmet met onder andere koolmonoxide en nicotine. Je hart gaat sneller kloppen door de nicotine. Dit vermoeit het hart.

Koolmonoxide is te vergelijken met uitlaatgassen. Door deze stoffen komt er minder zuurstof in je bloed.

Tip # 3: Raak het overgewicht kwijt

Door overgewicht wordt de werking van insuline op het lichaam verder verstoord. Door de verstoorde werking van insuline krijg je een verhoogde bloeddruk, vernauwing van de bloedvaten en dus een verslechterde bloedsomloop. Let vooral op buikvet! Dit geeft namelijk een verhoogde kans op ziektes en aandoeningen. De Obesitas Vereniging stelt zelfs dat bij ruim 80% van de mensen met diabetes type 2 de ziekte toe te schrijven is aan overgewicht.

Tip # 4: Veel bewegen

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat diabetici niet mogen sporten. Actief bewegen wordt juist aangemoedigd, maar het is wel belangrijk om de bloedsuikerspiegel te controleren. Met zeer intensieve sporten kan het wel noodzakelijk zijn om in overleg te gaan met de huisarts. Bij ernstige complicaties kan actief sporten afgeraden worden. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende beweging krijgt.

Tip # 5: Voorkom stress

Door zo gezond mogelijk te leven kun je de kans om diabetes type 2 te krijgen aanzienlijk verkleinen. Bij een gezonde levensstijl past ook een stressvrij bestaan. Het is teveel gevraagd om stress helemaal uit je leven te bannen, want dat is onmogelijk. Zorg in ieder geval voor voldoende rust. Neem eens een uurtje de tijd om een boek te lezen. Je voorkomt bijvoorbeeld geen stress door tijd door te brengen op social media. Zorg gewoon eens voor volledige rust in je hoofd. Daarnaast moet je proberen om stress zoveel mogelijk te ontlopen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *