website statistics

Platte Buiken en Crop Tops: de Gouden Combinatie

De laatste jaren zien we een nieuwe trend ontstaan in onze maatschappij, namelijk gezonde voeding en veel lichaamsbeweging. Steeds meer mensen hechten belang aan een gezonde levensstijl en willen zich lichamelijk in orde voelen. Mensen gaan meer sporten, er komt meer belangstelling voor gezond voedsel en blote lichaamsdelen mogen weer gezien worden. Blogs over gezonde voeding, een healthy lifestyle en over hardlopen of fitnessen worden dan ook massaal gevolgd. Nederland zit niet meer lui op de bank, maar heeft de stoute schoenen aangetrokken en is massaal gaan sporten. Althans, een gedeelte dan.

Mode en sport

Mode en sport gaan vaak hand in hand met elkaar. De modewereld speelt in op de leefstijl van de maatschappij. Sinds een aantal jaar zijn we gemiddeld meer gaan sporten en meer op onze voeding gaan letten. Dit resulteert, als alles volgens plan verloopt tenminste, in slankere lichamen. We willen vet verbranden en platte buikjes ontwikkelen. Voor veel vrouwen is het toch wel een droom om met een platte buik over het strand te lopen. Daar werken ze hard voor en het resultaat mag er dan ook vaak wezen! Het nadeel van Nederland is echter dat we niet zo vaak op het strand te vinden zijn. Natuurlijk gaan de meeste mensen in de zomervakantie lekker op vakantie naar een land waar het wel boven de 30 graden Celsius wordt, maar die twee weken per jaar dat je je lichaam kunnen showen vinden veel mensen toch wat te karig. Gelukkig is daar sinds een aantal jaar een passende oplossing voor gevonden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

De perfecte oplossing: de crop top

De crop top zorgt ervoor dat vrouwen hun platte buik, waar ze keihard voor gewerkt hebben, aan de buitenwereld kunnen laten zien. Eerlijk is eerlijk: als jij je wekelijks in het zweet staat te werken en gedisciplineerd die chocolaatjes kunt laten staan, mag je best een beetje trots zijn op je platte buik. Om nu de hele dag zonder kleding te lopen is dan weer wat overdreven, maar gelukkig heeft de modewereld haar creativiteit de vrije loop gelaten. De crop top is namelijk helemaal terug en is meteen razend populair onder vrouwen. De crop top zorgt ervoor dat je hip gekleed bent en dat je platte buik ook nog eens zichtbaar is! Heb je een festival? Ga je een middagje lekker shoppen in de stad? Of ga je een avond stappen met vriendinnen? Haal je crop top uit de kast en imponeer menig man en vrouw met je platte buik!

Wat is een crop top eigenlijk?

croppietop

De crop top is een kledingstuk voor het bovenlichaam, dat het onderste deel van de romp niet bedekt. Zo’n topje laat een deel van de buik bloot, meestal het gebied rondom de navel. Naveltruitjes waren al populair in de jaren 90. Deze trend ging gepaard met de opkomst van heupbroeken en navelpiercings bij meisjes en jonge vrouwen. Deze trend heeft het een lange tijd volgehouden, maar aan het eind van de jaren 2000 raakte het toch uit de mode. Nu zijn de naveltruitjes weer terug in de modewereld. Dit populaire kledingstuk maakt nu zijn intrede onder de naam ‘crop top’. Vaak wordt een crop top gecombineerd met een broek of rok met hoge taille.

Crop top: niet voor iedere buik weggelegd

Het dragen van een crop top is helaas niet voor iedere vrouw weggelegd. Hoe cru het ook mag zijn, een crop top vereist een platte buik. Veel vrouwen slaan de plank mis door een crop top te dragen terwijl ze geen platte buik hebben. Een crop top legt het accent op de buik, waardoor het eigenlijk alleen mooi staat als vrouwen ook daadwerkelijk een platte buik hebben. Een crop top staat ontzettend mooi bij vrouwen met een platte buik en dat verklaart ook meteen de populariteit van dit kledingstuk. Een crop top:

 • Laat je platte buik mooi naar voren komen
 • Geeft een zomerse uitstraling
 • Is ook gemakkelijke te dragen tijdens een avondje stappen
 • Wordt door veel mannen als ‘zeer sexy’ ervaren
 • Beloont al het harde werken in de sportschool
        Matig overgewicht Ernstig overgewicht
Leeftijd Ondergewicht Normaal gewicht Overgewicht    
<12 6,6 80,8 12,6 9,0 3,6
12 tot 16 2,7 85,7 11,6 8,6 3,0
16 tot 20 3,0 81,2 15,8 11,3 4,5
20 tot 30 3,3 68,5 28,2 20,7 7,5
30 tot 40 2,5 55,1 42,4 32,4 10,1
40 tot 50 0,8 44,8 54,3 39,1 15,2
50 tot 55 0,9 41,5 57,5 42,1 15,4
55 tot 65 0,6 38,4 60,9 43,4 17,5
65 tot 75 0,4 36,6 63,0 44,1 18,9
>75 0,9 43,2 56,0 39,1 16,9

Hoe krijg ik een platte buik?

Wil jij ook gezien kunnen worden met een crop top inclusief platte buik? Dat is heel goed mogelijk! Een platte buik dieet vereist echter wel de nodige inspanning. Zo is het belangrijk dat je op je voeding let en dat je geregeld in de sportschool te vinden bent. Hieronder volgen 9 tips waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je in de zomer met een mooie platte buik kunt pronken. De tips zullen bestaan uit tips die te maken hebben met je lifestyle en tips die bestaan uit oefeningen doen. Succes!

 1. Verbeter je figuur

Een goede houding is een belangrijk aspect voor het krijgen van een lichaam dat in shape is. Zorg ervoor dat je dit beheerst voordat je andere oefeningen gaat doen. Ga rechtop staan en zorg ervoor dat je oren, schouders, heupen en knieën in dezelfde lijn staan. Trek je schouders naar achteren en houd je buik in. Het is van belang om je gewicht te verdelen over je hakken en voorvoeten.

 1. Train je hele lichaam

Buikspieroefeningen zorgen natuurlijk voor een platte buik. Toch is het belangrijk om naast je buikspieren ook andere basisspieren te versterken, zoals je rugspieren. Deze spieren staan allemaal in verhouding tot elkaar en als je je rugspieren niet traint, zal je merken dat je naar verloop van tijd krom gaat lopen en last van je rug gaat krijgen. Pilates is goede manier om te werken aan al je basisspieren, inclusief je armen en benen.

 1. Doe de ‘Canoe Twist’

Ga rechtop staan, zet je voeten uit elkaar en haak de vingers van beiden handen in elkaar voor een stevige greep. Adem vervolgens uit en zwaai de in elkaar gehaakte handen, armen en schouders naar links. Je kunt deze oefeningen vergelijken met roeien in een kano. Trek gelijktijdig je linkerknie op en beweeg de knie naar rechts. Adem in en ga terug naar de beginpositie. Adem weer uit en doe de oefening vervolgens naar rechts. Je wisselt steeds af tussen links en rechts en herhaalt de oefening 20 keer. Laat die strakke buik maar komen!

 1. Doe de ‘Cat Kick’

Zet je voeten bij elkaar en spreid je armen als vliegtuigvleugels. Adem uit en beweeg je rechterbeen voorwaarts en omhoog. Zwaai gelijktijdig je armen naar voren tot aan schouderhoogte en rond je rug als een kat. Dit voelt alsof je navel naar je ruggengraat getrokken wordt. Adem in, open je armen en ga terug naar de beginpositie. Herhaal de oefening met je linkerbeen. Ook hier wissel je weer af met je rechterbeen en linkerbeen en herhaal je de oefening 20 keer.

 1. Doe de ‘Pilates Zip Up’

Sta rechtop met je hakken bij elkaar en plaats je voorvoet licht naar buiten. Breng vervolgens je armen omhoog, handen in elkaar en leg ze onder je kin. Adem uit en druk je armen naar beneden. Zorg ervoor dat je armen dicht bij het lichaam blijven. Til gelijktijdig je hakken van de grond en ga op je voorvoeten staan. Deze stand hou je twee seconden vast, waarna je inademt en teruggaat naar de beginpositie. Herhaal de oefening 20 keer.

 1. Let op wat je eet

Het is zonde als de door jou uitgevoerde buikspieroefeningen teniet gedaan worden door slechte eetgewoontes. Je moet van je buikvet af als je wilt dat je buikspieren zichtbaar worden. Wil je van je buikvet afkomen? Dan moet je goed letten op wat je eet en hoe actief je bent. Het credo luidt dan ook: minder eten en meer bewegen.

 1. Hulpmiddelen zijn niet nodig

Om een platte buik te krijgen heb je geen hulpmiddelen nodig. Je kunt in het dagelijks leven je buikspieren trainen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of als je in de rij staat bij de kassa. Terwijl je rechtop staat, adem je uit en trek je je navel naar je ruggengraat.

 1. Stel realistische doelen

Je figuur is onder andere afhankelijk van je genen. Dit is echter geen excuus om op te geven of om toch maar weer meer te gaan snoepen. Het is van belang dat je realistisch bent en jezelf geen ideaalbeeld voorhoudt. De platte buik van Beyoncé mag je motiveren, maar verwacht niet dat je haar kunt evenaren.

 1. Doe het rustig aan

Misschien wel de meest belangrijke tip van het rijtje: doe het rustig aan! Je krijgt niet binnen twee weken een platte buik, ook niet met producten en trainingsmethodes die je ziet op tv. Werk langzaam en heb geduld met het trainen voor een platte buik. Houd rekening met tegenvallers en neem de bijkomende frustratie voor lief. Doorzettingskracht, wilskracht en tijd zullen je belonen.

Zien we jou straks shinen met een platte buik?

Een platte buik tover je niet zomaar tevoorschijn. Sommige vrouwen hebben er aanleg voor en hoeven er nauwelijks iets voor te doen, andere vrouwen moeten extreem goed op hun voeding letten en er veel bij sporten. Het leven is oneerlijk, maar we kunnen helaas niet anders dan ons erbij neerleggen. Toch heeft iedereen controle over haar eigen lichaam. Wil je een platte buik en ben je bereid hier tijd en moeite in te steken? Dan gaat het je zeker lukken. Maak alvast wat ruimte vrij in je kledingkast, want straks heb je ruimte voor een mooi stapeltje crop tops!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *