website statistics

Met Behulp van een Trainingsschema Afvallen

Sporten is belangrijk wanneer je af wilt vallen.Sporten zorgt er niet alleen voor dat je sneller kilo’s kwijtraakt, het zorgt er ook voor dat je lichaam strakker wordt.

Daarnaast krijg je een betere conditie en ga je je energieker voelen. Misschien wil jij graag beginnen met sporten, maar heb je geen idee hoe je dit aanpakt.

Je bent niet de enige. Veel mensen zouden graag beginnen met sporten, maar weten niet goed welke sport of training geschikt is voor het behalen van hun doelen.

Daarom geven wij hier een kleine uitleg over sport en beweging. Ook lees je in dit artikel hoe je je eigen trainingsschema kunt samenstellen.

Lees verder om erachter te komen hoe je af kunt vallen met behulp van een trainingsschema.

Sport

Wanneer je meer spiermassa wilt opbouwen is het nodig om te gaan sporten. Als je een slanker en strakker lichaam wilt, dan zul je toch echt moeten sporten.

Om bepaalde doelen te realiseren, is het belangrijk om een trainingsschema aan te houden. Er zijn verschillende soorten trainingen waar je gebruik van kunt maken. Zo zijn er bepaalde trainingen die specifiek gericht zijn op het afvallen.

Zoals conditietraining, hieronder vallen sporten als hardlopen, fietsen en cardiotraining. Daarnaast bestaat er ook krachttraining. Krachttraining is vooral bedoeld om spieren op te bouwen en deze spieren sterker te maken. Denk aan een full-body workout. Met deze workout train je alle spiergroepen in het lichaam.

Het is verstandig om meerdere keren per week te sporten. Daarnaast doe je er goed aan om zo’n acht weken hetzelfde sportschema aan te houden, en deze vervolgens na een rustperiode weer om te gooien. Op deze manier kan je lichaam bijkomen en worden de spieren na de rustperiode weer geprikkeld om sterker te worden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Je eigen sportschema opstellen

Het is goed om je eigen sportschema op te stellen. Jij weet immers hoe jouw eigen lichaam in elkaar zit en welk doel je voor ogen hebt.

Wij geven je door middel van dit artikel een aantal tips bij het opstellen van zo’n sportschema. Zorg er wel voor dat je sportschema realistisch en haalbaar is.

Wanneer je sportschema niet haalbaar is, stop je vaak uiteindelijk helemaal met sporten. Dus om teleurstellingen en te hoge verwachtingen te voorkomen, wees realistisch en bouw de training rustig op.

Hoe vaak moet je sporten?

Wanneer je wat kilo’s af wilt vallen of een strakker lichaam wilt krijgen, is het verstandig om minstens twee keer per week te sporten. Het is voor de spieren belangrijk om continu geprikkeld te worden.

Wanneer je ervoor kiest om vaker dan twee keer in de week te sporten, dan doe je er goed aan om de spiergroepen af te wisselen om overbelasting van de spieren te voorkomen.

Bouw je training op

Wanneer je net begint met sporten is het verstandig om je training langzaam op te bouwen. Begin je training rustig en bouw deze in enkele weken op tot een zwaardere training.

Wanneer je zwaarder traint zal je immers ook meer calorieën gaan verbranden. Daarnaast is het ook belangrijk om rust te nemen tussen de trainingen door.

Je spieren hebben over het algemeen zo’n vier dagen nodig om bij te komen. Het is dus belangrijk om niet elke dag dezelfde spieren te trainen. In een trainingsschema kun je hier rekening mee houden. Je kunt dan specifieke dagen uitkiezen om bepaalde spiergroepen te trainen of cardio training met krachttraining af te wisselen.

Schema

Wanneer je van nature niet zo’n sporter bent of wanneer je al langere tijd niet hebt gesport, is het verstandig om dit op te bouwen. We hebben een sportschema gemaakt voor hardlopen. Met behulp van dit schema kun je zien hoe je het hardlopen rustig opbouwt. Dit schema kun je ook als voorbeeld gebruiken voor andere vormen van training.

Week Hardlopen Pauze (wandelen) Totaal aantal minuten
1 5 x 1 minuut 5 x 2 minuten 15 minuten
2 8 x 1 minuut 8 x 1 minuut 16 minuten
3 4 x 2 minuten 4 x 2 minuten 16 minuten
4 5 x 1 minuut 5 x 2 minuten 15 minuten
5 2 minuten3 minuten

2 minuten

3 minuten

1 minuut2 minuten

1 minuut

2 minuten

16 minuten
6 3 x 3 minuten 3 x 2 minuten 15 minuten
7 4 x 3 minuten 3 x 1 minuut 15 minuten
8 3 x 4 minuten 2 x 1 minuut 15 minuten
9 5 minuten5 minuten

3 minuten

1 minuut1 minuut 15 minuten
10 2 x 7 minuten 2 minuten 16 minuten
11 10 x 5 minuten 1 minuut 16 minuten
12 15 minuten 15 minuten

Voeding

Wanneer je besluit om intensief te gaan sporten, moet je jouw voedingspatroon aanpassen. Wanneer je sport heeft je lichaam meer eiwitten nodig. Het kost je lichaam meer energie om eiwitten te verwerken, dit betekent dat je daardoor meer calorieën gaat verbranden.

Eiwitten zorgen ook voor een vol en verzadigd gevoel waardoor je minder trek krijgt in ongezonde en zoete voedingsmiddelen. Het lichaam krijgt door eiwitten veel energie. Dit is niet alleen handig wanneer je sport maar ook in het algemeen. Je gaat je een stuk beter voelen wanneer je dit soort voeding binnenkrijgt in plaats van suikerrijke en vette producten. Bovendien zijn eiwitten een stuk gezonder dan koolhydraten en vetten.

Daarnaast is het toch wel belangrijk om koolhydraten te eten wanneer je sport. Wanneer je op dieet bent zijn koolhydraten vaak uit den boze, maar wanneer je traint heeft je lichaam deze koolhydraten juist wel nodig. Wanneer je met het sporten te weinig koolhydraten binnenkrijgt, kan dit ervoor zorgen dat je lichaam een stresshormoon aanmaakt. Dit hormoon heet cortisol. Cortisol kan een negatief effect hebben op de vetverbranding.

Het is overigens niet verstandig om vlak voor je training te veel koolhydraten te nuttigen. Dit verhoogt namelijk je insuline niveau, wat ervoor zorgt dat je lichaam minder vet gaat verbranden. Het is daarom beter om pas na de training voeding met koolhydraten te eten.

Gezonde voeding

Het is natuurlijk verstandig om gezond en gevarieerd te eten. Probeer voornamelijk natuurlijke producten te eten. Veel producten uit de supermarkt bevatten namelijk onnodig veel toegevoegde suikers en vetten. Je lichaam heeft deze suikers en vetten helemaal niet nodig.

Je haalt gezonde suikers en vetten uit bijvoorbeeld noten, fruit en groente. Je kunt ook het beste kiezen voor magere producten. Denk hierbij aan kipfilet, mager vlees of vis. Producten zoals rijst, aardappelen en pasta kun je vervangen door de gezondere varianten. Kies bijvoorbeeld voor zilvervliesrijst en volkorenpasta of voeg lekker veel groente toe in plaats van dikmakers zoals aardappelen.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden op het gebied van gezonde voeding en sport. Je kunt vandaag nog beginnen met het aanpassen van jouw voedingspatroon en het opstellen van een trainingsschema.

Op zoek naar meer tips? Bekijk dan de andere artikelen op de website.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *