website statistics

Wat Kan Jou Helpen met de kilo’s? Alles over Hulp bij afvallen.

Nu er tegenwoordig overal verleidingen op de loer liggen in de zin van ongezond eten, snelle tussendoortjes vol suiker en koolhydraten, is het cijfer van mensen met overgewicht de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer mensen met overgewicht dan mensen die een tekort aan voedsel hebben.

Je zou denken dat overgewicht een gevolg is van de welvaart, maar niets is minder waar. Vaak zijn het mensen die minder te besteden hebben die overgewicht hebben. Dit omdat bewerkt voedsel goedkoper is dan verse voeding als groenten, fruit en vis. Waarom zou je een appel kopen als een hamburger net zo veel kost en je hier langer op kunt teren? Nou, omdat het beter voor je lichaam is bijvoorbeeld! Helaas werkt deze gedachtegang voor de meeste mensen niet zo.

Ten opzichte van zo’n vijftig jaar geleden is de keuze in de supermarkt ontzettend gegroeid en ook de fastfoodrestaurants langs de weg zijn niet uniek meer. Werkelijk overal is voedsel te vinden.  Maar het is niet te laat om een ongezond voedselpatroon om te zetten in een gezonde levensstijl, ook niet als je er alleen niet uit komt.

Boeken

Er zijn duizenden boeken geschreven over gezond leven en gewicht verliezen. Allemaal hebben ze hun eigen methode en advies. Wat goed is, hangt voornamelijk af van de mode. Wie is niet bekend met Sonja Bakker? Een aantal jaar geleden kon je niet om haar en haar eierkoeken heen. Haar naam is zelfs uitgegroeid tot een werkwoord, ‘Sonja Bakkeren’, wat betekent dat je haar dieet aan het volgen bent. Sinds prinses Kate uit Engeland het Dukan dieet volgt en hiermee grote successen heeft behaald, zijn de boeken niet aan te slepen. Het staat iedereen nog helder voor de geest hoe fantastisch zij er uit zag op haar huwelijk met prins William.

Een jaar of vijftien terug was Montignac de dieetgoeroe waar aan een groot deel van het Nederlandse volk verslingerd was. Biefstuk en rode wijn, dat was een dieet wat menig man wel vol kon houden. Tegenwoordig houdt Rens Kroes ons in haar greep met haar supergezonde stijl van leven en de toevoegingen van zogenaamde ‘superfoods’ in het rantsoen. Zo zijn er nog ontelbaar veel diëten die beweren dat met hun methode de kilo’s er af vliegen. Het is per persoon verschillend welk dieet het beste past en waar het zich prettig bij voelt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Online

Ook op het internet is gewicht verliezen trending topic. Typ het woord ‘afvallen’ in op Google en je krijgt bijna drie miljoen sites. Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien! Over het algemeen komen de tips behoorlijk overeen. Drink veel water, schrap suiker, alcohol en koolhydraten en eet veel groenten en fruit. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Als je thuis zit, lukt het vaak nog wel om het een paar weken vol te houden. Maar dan. Een koekje kan wel. Nee, vanavond moet ik uit eten, dus dan kan ik me even niet bezig houden met een dieet. Zodra je je aandacht verslapt, gaat het minder.

Gelukkig kun je ook een programma volgen bij Weight Watchers. Zij werken met een puntensysteem, waarbij heel duidelijk is wat je per dag aan punten mag eten. Je mag chocola eten, maar dit heeft meer punten dan een appel, waardoor je sneller aan je maximale aantal punten zit. Je kunt ervoor kiezen om naar bijeenkomsten te gaan, zo ontmoet je anderen die ook met het dieet bezig zijn. Door elkaar te stimuleren en tips uit te wisselen, zal het makkelijker gaan.

Diëtiste

Een diëtiste kan absoluut helpen indien het jezelf niet lukt om een gezond levenspatroon te creëren. Waar vroeger voornamelijk werd verteld wat je beter niet kon eten, wordt tegenwoordig geadviseerd bepaalde voedingsmiddelen wél te eten. Dan hebben we het niet over koekjes en chocolade natuurlijk, maar over de grote hoeveelheid voedingsmiddelen die goed zijn voor je lichaam. De diëtist kijkt naar je levensstijl, het bewegingspatroon en hoe een ideale situatie er uit zou zien. Vervolgens stelt de diëtist een plan op om dit doel geleidelijk te realiseren en zal je begeleiden tijdens dit proces. Ook het bereiden van voedsel en productinformatie komen ruimschoots aan bod, zodat je vanaf nu een gezondere bereiding kunt toepassen.

Een diëtist werkt niet alleen met mensen die geen gezond gewicht hebben. Ook begeleid hij of zij mensen die graag beter voor hun lichaam willen zorgen, of ook mensen die een dieetadvies kunnen gebruiken omwille van een ziekte als diabetes.

Goed gevoel

Twijfelt je of je een gezond gewicht heeft? Een BMI-index geeft een goede indicatie of er een gezond evenwicht is tussen uw lengte en je gewicht. U kunt dit online berekenen, of gewoon zelf. Indien je een score hebt tussen de 19 en de 25, zit je goed. Zit je onder de 19, dan is er sprake van ondergewicht. Heb je een score boven de 25, dan wordt aangeraden om af te vallen, aangezien je dan met overgewicht te maken hebt. Is de score boven de 30, dan wordt er gesproken van obesitas, wat een zeer groot gevaar voor de gezondheid kan opleveren.

Een BMI berekenen is niet moeilijk. Je deelt je gewicht door je lengte in meters in het kwadraat. Als het gewicht 55 is en de lengte 1.64 meter, bereken je dit op de volgende manier:

55:1.64×1.64. Hierbij bereken je eerst het aantal meters in het kwadraat: 1.64×1.64 = 2.689. Daarna deel je het aantal kilo’s door het getal wat er uit de berekening komt:

55:2.689= 20.45

Het getal 20.45 geeft aan dat de verhouding tussen gewicht en lengte gezond is, maar iets aan de lage kant. Deze persoon hoeft dus zeker niet meer af te vallen.

Een gezond gewicht ontstaat door een goede balans tussen gezonde voeding en beweging. Bij twijfel adviseren wij altijd hulp van een huisarts of diëtisten in te schakelen. Heb je verder nog vragen? Bekijk ook eens onze andere artikelen die op onze website staan.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Wat Kan Jou Helpen met de kilo’s? Alles over Hulp bij afvallen."

  1. Tass Muller says:

    Bedankt voor deze tip ik heb de video bekeken en het lijkt me een echte uitkomst diëten zonder hongergevoel

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *