website statistics

Hoe afvallen? Begin met zwemmen!

Altijd weer die strijd tegen de kilo’s. Het is een ware obsessie aan het worden voor veel mensen. En niet alleen in Nederland kampen we met overgewicht. Over de hele wereld worden we steeds zwaarder.

Als we niet oppassen, is er straks niemand meer met een platte buik of met een gezond gewicht. Daarom is afvallen noodzakelijk. Niet alleen om slank door het leven te gaan, maar ook om langer te blijven leven.

Overgewicht is namelijk niet gezond voor het menselijk lichaam. De strijd tegen kilo’s is dus een belangrijke strijd. Hoe pak je dit aan? Lees verder om daar achter te komen

Beweging is één van de belangrijkste dingen wanneer je gewicht wil verliezen. Je kunt diëten wat je wilt, maar zonder beweging blijf je op hetzelfde gewicht hangen. Beweging zorgt ervoor dat we afvallen en dus die overtollige kilo’s kwijt raken.

Er zijn allerlei soorten van beweging die je kunt doen om af te slanken. Zo kun je denken aan hardlopen, fietsen of wandelen, maar ook tennissen en fitnessen zijn ideaal om gewicht te verliezen. Helaas, is het zo dat deze sporten zich voornamelijk richten op bepaalde spiergroepen in het lichaam. Meestal worden vooral je benen getraind.

Uiteindelijk zal je natuurlijk wel over heel je lichaam afvallen, maar er is een bepaalde sport waarbij je wel je hele lichaam traint. Over welke sport heb ik het? Precies, zwemmen!

Zwemmen en afvallen

Zwemmen en afvallen, een gouden combinatie. Zwemmen is een hele goede manier om snel gewicht te verliezen. Bij elke vorm van beweging val je af. Zwemmen biedt echter nog een beetje meer. Het is één van de meest intensieve sporten voor de spieren in je lichaam.

Bijna alle spieren in het lichaam worden gebruikt wanneer je baantjes aan het zwemmen bent. Het water zorgt voor een bepaalde weerstand en je hebt dan ook alle spieren nodig om vooruit te komen. Je beperkt je niet alleen tot de beenspieren om boven water te blijven, maar ook je armspieren zijn nodig om vooruit te gaan.

Je totale lichaam is in beweging en wordt dan ook getraind. Van je benen tot je buik en van je rug tot je schouders, alle spieren komen samen in actie. Je spiermassa zal dan ook zeker toenemen, dat zorgt voor meer vetverbranding. Zo kun je per uur gemiddeld 500 tot 750 calorieën verbranden. Naast het feit dat zwemmen zorgt voor spieractie in het hele lichaam, heeft zwemmen nog meer voordelen om snel af te vallen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Weinig druk

Zwemmen heeft een lage impact op het menselijk lichaam. Wanneer we in het water zijn, dragen we slechts 5% van ons lichaamsgewicht. Erg handig wanneer je te zwaar bent. Bij andere sporten, zoals hardlopen of tennissen, komt er iedere keer behoorlijk wat druk op je gewrichten te staan. De kans op blessures wordt dan ook groter.

In het zwembad komt er eigenlijk heel weinig druk op je gewrichten. Het water houdt je gewicht drijvende en zorgt voor een verminderde druk. De kans op blessures of andere ongemakken is daardoor aanzienlijk kleiner in het zwembad.

Het is dan ook een uitstekende sport voor mensen die snel last krijgen van blessures of overbelasting. En zeker uitermate geschikt voor mensen met overgewicht waarvoor het moeilijk is om andere sporten te beoefenen.

Nooit te moeilijk

In Nederland leert iedereen zwemmen op een bepaalde leeftijd. Het komt dan ook niet vaak voor dat iemand niet kan zwemmen. We kunnen het in principe allemaal. Dat is natuurlijk ook best handig in een land dat omringd is door water.

We hebben dan ook geen begeleiding nodig om een paar baantjes te trekken in het zwembad. Waar je bij andere sporten wellicht instructies nodig hebt en moet uitvogelen hoe het precies werkt, is zwemmen erg eenvoudig.

In je eentje of samen

Zwemmen kan zowel in je eentje of samen met iemand doen. Het is een sport die je uitstekend alleen kunt doen. Je hebt niemand anders nodig om wat baantjes te zwemmen. Wat is het heerlijk om niet op een ander te hoeven letten, maar dat je gewoon zelf bepaalt wanneer je gaat, hoe vaak je gaat en hoe lang je wilt zwemmen.

Het kan echter wel een extra motivatie zijn, wanneer je samen met iemand gaat zwemmen. Dan heb je toch een stok achter de deur en zo is de kans kleiner dat je niet gaat als je een keer geen zin hebt.

Minder stress

Zwemmen werkt over het algemeen stress verlagend. Natuurlijk is zwemmen een vorm van beweging, maar je merkt al gauw dat je in het water minder last hebt van bepaalde ongemakken, die je wel ondervindt bij hardlopen of fietsen. Je zweet niet en krijgt het niet te warm.

Zwemmen werkt ontspannend, zowel voor je lichaam als voor je geest. Door met je hele lichaam bezig te zijn, ontspant je lichaam en zorg je ervoor dat vet minder makkelijk in je lichaam wordt opgeslagen.

Een mooi figuur

Door te zwemmen bouw je niet alleen goede conditie op, maar zorg je er ook voor dat je lichaam een mooie vorm krijgt. Doordat je iedere spiergroep gebruikt, train je alle spieren in het lichaam.

Door regelmatig baantjes te trekken (minstens 3 keer in de week) wordt jouw figuur een stuk slanker en mooier heel mooi uitzien. En je bent snel die extra irritante kilo’s kwijt. Een goede motivatie dus om door te blijven gaan met zwemmen!

Wissel van stijl

Je kunt natuurlijk een half uur lang de schoolslag doen, maar om je spieren zo optimaal mogelijk te benutten, is het beter om verschillende zwemstijlen te proberen. Dit zorgt trouwens ook voor een snellere vetverbranding.

Je kunt bijvoorbeeld de schoolslag afwisselen met de borstcrawl of rugslag. Mocht je de vlinderslag onder de knie hebben, is dat ook zeker een aanrader. Het schijnt dat je daarmee extra snel een gespierd lichaam verkrijgt. En mocht je een keer geen zin hebben om echt baantjes te trekken, dan kun je ook allerlei andere activiteiten doen in het water.

Zo heb je tegenwoordig ook aquajoggen, aquagym en aquarobics. Op deze manier kun je verschillende spieren trainen in het water en blijft het leuk.

 

Beloon jezelf

Lief voor jezelf zijn, ook dat is belangrijk. Wanneer je wilt afvallen is het niet handig om jezelf met iets lekkers, in de vorm van een gebakje, te belonen.

Maar er zijn genoeg andere opties. Geef jezelf een saunabezoekje cadeau, dat is heerlijk nadat je hebt gezwommen. Of kies voor de stoomcabine of zonnebank. Zo’n beloning werkt als extra motivatie werken, ook als het even tegenzit.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

6 Reacties op "Hoe afvallen? Begin met zwemmen!"

 1. Linda says:

  Ik weeg 85 kilo en ben 165 groot.ik baal enorm van mijn lichaam.morgen begin ik met zwemmen.

 2. Rick says:

  Gewoon gezond eten en veel sex.

  Succes

 3. Jashica says:

  Net ingeschreven voor swim to fight cancer, zwemmen voor het goede doel. Extra motivatie 2 km zwemmen op 8 september. Doe ook mee dan moet je wel zwemmen, je kan dit in heel Nederland doen. Of doneren mag natuurlijk ook Ga naar swim to fight cancer misschien ken je iemand die je wil sponseren of tik mijn naam in. Alle beetjes helpen. Groetjes Jashica

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *