website statistics

Gezond afvallen tips: alles wat je moet weten over voeding en sport

Diëten. Veel mensen hebben hier moeite mee en weten niet goed hoe ze een dieet vol kunnen houden. Mensen hongeren zich vaak eerst een paar dagen uit om vervolgens weer dubbele hoeveelheden te eten. Dit is natuurlijk niet heel effectief! Wij willen door middel van deze ‘snel afvallen tips’ dan ook uitleg geven over hoe u gezond af kunt vallen en hoe u (eventuele) diëten vol kunt houden.

Een gezonde levensstijl

Afvallen begint eigenlijk altijd met het creëren van een gezondere levensstijl. Eten speelt hier een belangrijke rol in. Het is belangrijk om gevarieerd te eten en voldoende te eten. Veel afvallers maken de fout onvoldoende te eten. Weinig eten houd je vaak een paar dagen vol maar vervolgens zal je dubbele porties eten omdat je honger hebt.

Het is belangrijk om geen maaltijden over te slaan. Zorg ervoor dat je elke dag ontbijt, luncht en avond eet. Het ontbijt zorgt ervoor dat je energie krijgt voor overdag. Het is verstandig om een eiwitrijk ontbijt te eten waardoor je veel energie krijgt. Probeer daarnaast tijdens het ontbijt om fruit te eten. Daarnaast is het verstandig om gezonde tussendoortjes te nuttigen. Denk hierbij aan groente, fruit of een handje noten. Neem een bakje worteltjes, komkommer of noten. Dit stilt de lekkere trek en je krijgt ook nog eens gezonde voedingsmiddelen binnen. Niet alleen zorgen de gezonde tussendoortjes voor een vol gevoel, deze zorgen er ook nog eens voor dat de stofwisseling gedurende de dag blijft werken. Daarnaast is het belangrijk om veel te drinken. Het is vooral belangrijk om veel water te drinken. Een kop thee is dus ook prima. Ook kan je gezonde smoothies maken. Deze smoothies stillen de honger en kunnen daarnaast ook erg lekker zijn. Wel is het belangrijk om deze smoothies zonder zuivelproducten te nemen, dit zijn vetmakers. Het voldoende drinken is belangrijk voor het verwerken van afvalstoffen in je lichaam en het zorgt er daarnaast voor dat je een vol gevoel krijgt.

Eet daarnaast kleine porties. De hersenen krijgen pas later door dat je vol zit, waardoor men vaak meer eet dan nodig is. Het is handig om je eten op te scheppen op kleinere borden zodat je portie groter lijkt. Ook is het belangrijk om één keer op te scheppen. Vaak heb je geen tweede portie nodig.

Water is belangrijk voor het lichaam. Het zorgt ervoor dat de afvalstoffen in het lichaam worden afgevoerd en worden afgebroken. Het zorgt er dus voor dat alle slechte stoffen in je lichaam worden afgevoerd. Het is dan ook verstandig om minimaal 1,5 à 2 liter water per dag te drinken. Wanneer je sport mag je zelfs een halve liter tot een liter meer water drinken. Ook zorgt het drinken van water voor een gezondere huid. Daarnaast zorgt water ook voor een voller gevoel in je lichaam, waardoor je minder zin krijgt om te snacken.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Een nieuw eetpatroon

In de westerse landen eten we veel koolhydraten en suikers. Dit zijn overigens ook de grote boosdoeners wanneer het aankomt op overgewicht. Probeer daarom met zo veel mogelijk verse producten te koken. In kant en klare producten zijn vaak suikers toegevoegd. Deze suikers heeft je lichaam overigens helemaal niet nodig. Het is belangrijk om veel te koken met de volgende producten:

–       Vis

–       Vlees

–       Noten

–       Groente

–       Fruit

Het is natuurlijk nog steeds mogelijk om koolhydraten toe te voegen aan je eten, maar doe dit met mate. Onder koolhydraten vallen onder andere aardappelen, brood, rijst en pasta. Probeer een kleine opscheplepel hiervan te nuttigen wanneer je niet zonder kunt. Het is mogelijk de grote koolhydraatbommen te vervangen door andere producten. Zo kan brood worden vervangen door crackers en kun je rijst vervangen door gekookte bloemkool.

Sporten

Je valt pas af wanneer je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Het is mogelijk om af te vallen met alleen een dieet, maar wanneer je daarnaast ook sport zal je zien dat het afvalproces sneller gaat. De balans tussen sporten en gezond eten is belangrijk tijdens het afvallen.

De meest effectieve manier van sporten is het combineren van conditietraining en krachttraining. Conditietraining zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Onder conditietraining valt onder ander fietsen, hardlopen en verschillende cardio apparaten in de sportschool. Het is prettig dat veel van deze oefeningen ook thuis kunnen worden gedaan. Zo hoef je niet elke dag naar de sportschool. Een ander voordeel aan deze workout is dat je je niveau snel kan verhogen. Hoe zwaarder je je conditietraining doet, des te effectiever de training zal zijn.

Een andere training die goed is voor het afvalproces is krachttraining. Door middel van krachttraining stimuleer je het verbruik van energie. Spieren worden ontwikkeld en je lichaam wordt strakker. Het is belangrijk om de krachttraining goed uit te voeren. De kans op blessures is met krachttraining over het algemeen groter dan met andere trainingen. Schakel dan ook een professional in die je alles kan uitleggen over krachttraining.

Naast krachttraining en conditietraining is het ook verstandig om een intervaltraining te volgen. Bij de interval training wissel je een intensieve training af met een rustige training. Deze training zorgt voor het verbranden van meerdere calorieën dan bij een normale training.

Sporttip

Sporten is niet altijd even leuk. Wanneer je geen plezier hebt in het sporten zal je zelfdiscipline lager worden, wat vervolgens weer resulteert in het overslaan van trainingen. Dit is niet de bedoeling! Zorg er dan ook voor dat je een sportmaat vindt. Met zijn tweeën wordt het sporten net dat beetje leuker. Daarnaast wordt de kans kleiner dat je afzegt omdat je je sportmaatje niet in de steek wilt laten.

Ook is het belangrijk om sporten te doen die je leuk vindt. Natuurlijk zijn er bepaalde trainingen die gericht zijn op het verliezen van kilo’s, maar wanneer je deze niet leuk vindt is het moeilijk om deze vol te houden. Zorg er dan ook voor dat je een sport gaat beoefenen die je (best) leuk vindt. Je zult zien dat het ineens een stuk makkelijker is om je aan je sportplanning te houden en dat je net dat beetje meer geeft wanneer je er plezier in hebt.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Gezond afvallen tips: alles wat je moet weten over voeding en sport"

  1. M. VAN WIJK says:

    MAG IK MIJN 100 EURO TERUG

    IK HEB 2X BETAALT EN NU DREIGD U ME WEER 50 EURO TEBETALEN VOOR NIKS

    GROWTEN MIRJAM VAN WIJK

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *