website statistics

Waarom sporten en afvallen beter is dan een crashdiëet

Een dieet. Ideaal natuurlijk om die laatste kilootjes kwijt te raken voor je vakantie. Veel mensen willen snel kilo’s kwijtraken door weinig te eten. Onderzoek heeft aangetoond dat dit helemaal geen effectieve methode is, integendeel zelfs. Na het volgen van een crashdieet komen de kilo’s er namelijk dubbel zo hard weer aan. Alles over de meest effectieve manieren van sporten en afvallen lees je in dit artikel. 

Afvallen

De zomer komt er weer aan. Vaak willen mannen en vrouwen er voor de zomer net even wat kilo’s kwijt, zodat zij er goed uitzien in zwembroek of bikini. Maar hoe raak je die laatste kilo’s en zwembandjes kwijt? Er zijn verschillende diëten die gevolgd kunnen worden. Van Sonja Bakker tot een Koolhydraatarm dieet, elk dieet is anders en niet elk dieet past bij iedere persoon.

In principe maakt het niet veel uit welk dieet je volgt, zo lang je je maar aan een paar basisregels houdt. Wanneer je gaat diëten moet je je namelijk daadwerkelijk aan een dieet houden. Een ander essentieel punt dat afvallen stimuleert is beweging.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Voeding

Voor welk dieet je ook kiest, er zijn een aantal basisregels die gevolgd kunnen worden tijdens het afvallen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om de koolhydraten links te laten liggen wanneer je wat kilo’s kwijt wil. Te veel koolhydraten worden omgezet in vet, probeer dit dus te vermijden. Het voordeel aan het volgen van een koolhydraatarm dieet is dat je geen trek krijgt. Je krijgt geen leeg gevoel, waardoor de kans dat je gaat snoepen klein is.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de juiste hoeveelheid benodigde stoffen binnen te krijgen. Zo zijn eiwitten en vezels bijvoorbeeld belangrijk voor het lichaam. Wanneer je niet al de juiste voedingsstoffen binnen krijg in verband met je dieet, dan is het verstandig om vitaminepillen te nemen die dit gemis compenseren.

Sporten

Dat sporten een goede manier is om af te vallen, weet iedereen, maar waarom helpt sporten bij het afvallen? Het sporten zorgt ervoor dat je meer energie verbruikt. De combinatie sporten en minder eten zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt, wat er vervolgens weer voor zorgt dat de kilo’s sneller verdwijnen. Daarnaast is sporten ook een stuk beter voor je conditie, zorgt sporten voor een kleinere kans op hart- en vaatziekten en verlaagt het de bloeddruk. Daarnaast zorgt het sporten voor een gezonder en fitter gevoel.

De ideale sporten om vet mee te verbranden

Elke sport is natuurlijk goed voor het verbranden van vet, maar bij de ene sport gaat de verbranding net wat harder dan bij de andere. Wanneer je een echt buitenmens bent zijn hardlopen, fietsen en rollerschaatsen de ideale workout. Bij deze sporten verbrand je maar liefst 330 tot 1.470 calorieën per uur.

Wanneer je liever binnen sport is de sportschool een goede optie. Sporten als aerobics en vechtsporten zijn ideaal voor de vetverbranding. Een ander voordeel aan deze sporten is dat je het gezamenlijk doet met anderen, wat ervoor zorgt dat je langer doorgaat. Daarnaast zijn teamsporten zoals voetbal en hockey ook erg goed voor de vetverbranding. Per uur verlies je met deze sporten maar liefst 500 tot 900 calorieën.

Waar moet je rekening mee houden tijdens het sporten?

Het is natuurlijk goed om te gaan sporten, maar ook bij sporten moet je goed opletten. Mensen op dieet willen vaak zo snel mogelijk afvallen en denken dat ze daarom weinig moeten eten. Terwijl eten voor het sporten juist ontzettend belangrijk is. Waarom? Omdat je, wanneer je voldoende hebt gegeten op een dag, meer vet verbrand. Daarnaast zet je lichaam het eten om in voldoende energie, wat ervoor zorgt dat je het sporten langer volhoudt.

Eten is belangrijk voor het sporten, maar zorg er wel voor dat je twee uur voor het sporten geen hele maaltijden meer eet. Wanneer je vlak voor het sporten eet zorgt dit ervoor dat je een te vol gevoel hebt, wat het sporten moeilijk maakt. Wanneer je geen andere keus hebt, is het beter de zware maaltijden over te slaan. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor een lichte maaltijd, zoals soep of salade. Een tussendoortje kan wel nog prima worden gegeten voor het sporten. Denk hierbij aan een schaaltje yoghurt of een banaan.

Tips voor het sporten

Wanneer je niet zo sportief bent aangelegd, raden wij je aan om een sport te zoeken die je daadwerkelijk leuk vindt. Wanneer je meteen aan een zware sport begint zul je zien dat je motivatie langzaam wegneemt. Begin daarom met sporten op je eigen niveau. Je zult zien dat wanneer je jouw gestelde doelen haalt, je het sporten als een stuk leuker zal ervaren.

Vind jij het maar moeilijk om je aan een strak sportregime te houden? Ga dan op zoek naar een maatje om mee te sporten! Wanneer je samen gaat sporten zeg je minder makkelijk af, en bovendien is sporten met een van je vrienden een stuk gezelliger! Ook is een teamsport de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen en om het sporten wat leuker te maken.

Tips voor het eten

Wij begrijpen heel goed dat je soms even geen zin meer hebt in dat dieet en dat je graag lekker op de bank een zak chips open trekt. Wanneer je het moeilijker vindt om je dieet vol te houden, is het verstandig om wat healthy snacks in huis te hebben. Er zijn genoeg gezonde lekkernijen. Zorg bijvoorbeeld dat je altijd wat snoepgroente in huis hebt. Kleine cherrytomaatjes, komkommertjes of wortelen.

Niet lekker genoeg? Neem er dan een caloriearme dipsaus bij. Andere lekkere snacks zijn vezelrijke crackers met pindakaas of noten. Deze snacks zijn niet alleen lekker maar zorgen er ook voor dat de kans op hart- en vaatziekten wordt verkleind. De laatste tip die we je mee willen geven, is dat je moet eten met mate. Eet niet te veel. Probeer minder op te scheppen door bijvoorbeeld een kleiner bordje te pakken.

Je zult zien dat je na het opvolgen van de tips en tricks in een mum van tijd weer in die leuke bikini past!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *