website statistics

Gezond en Blijvend afvallen met een Eiwitdieet

Bij een eiwitdieet is het van belang dat je voornamelijk alle bouwstoffen inneemt die nodig zijn om de spiermassa te behouden. Deze bouwstoffen bestaan uit mineralen, eiwitten en vitamines.

De energie die je nodig hebt om te functioneren zal het lichaam dan zelf uit de (vet)reserves halen.  Het lichaam moet zijn eigen reserves aanspreken en daarom zijn suikers en koolhydraten niet toegelaten.

Onze bloedsuikerspiegel zal stijgen door het eten van koolhydraten omdat deze voornamelijk bestaan uit ‘snelle suikers’. Door het stijgen van de bloedsuikerspiegel zal er insuline geproduceerd worden en dit gebeurd door de alvleesklier en de pancreas.

Door een snelle stijging van insuline zal er een enorm snelle daling zijn van de bloedsuikerspiegel en daardoor zal je je futloos en moe voelen. Door dit gevoel zal je terug ‘snelle suikers’ willen opnemen waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt van een afwisselende hoge en lage bloedsuikerspiegel. Als gevolg krijg je een hongergevoel waarnaar je echt gaat snakken naar die zoetigheid die toch echt wel lekker zou smaken.  

Insuline regelt voornamelijk een deel van de glucose-stofwisseling. De Insuline zorgt ervoor dat de glucose naar je cellen vervoerd worden. Wanneer men de nodige energie verbrandt zal deze ook voldoende zijn, echter wanneer er een teveel is, dan gaat dit worden opgeslagen in je lever, vet en spieren zodat dit later opnieuw kan worden aangesproken.

Deze reserves vind je terug in de spieren maar let op, wanneer er teveel suiker is zal deze ook worden opgeslagen in de vetcellen waarbij gewichtstoename het gevolg is.

Om er voor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel minder varieert kan je best hoogwaardige eiwitrijke maaltijden consumeren. De pancreas zal dan veel minder insuline moeten produceren omdat hij dan minder geprikkeld wordt.

Het resultaat van deze hoogwaardige eiwitrijke maaltijden is dat het honger gevoel tussen de maaltijden zal wegblijven. Het lichaam zal energie halen uit de vetreserves en dit zal vermagering tot gevolg hebben. Als je de adviezen correct toepast zou je na 3 dagen geen hongergevoel meer mogen hebben. Je zal voornamelijk vetmassa verliezen, je spiermassa zal je blijven behouden omdat de eiwitten deze spieren goed voeden.

Je figuur zal er mooier en jonger uitzien. Je kan natuurlijk een strikt of gematigd dieet volgen afhankelijk van het aantal kilo’s dat je wil of moet afvallen.

Voordelen:

 • Op korte termijn gewichtsverlies
 • Je spiermassa blijft behouden
 • Je huid straalt ten volle
 • Je figuur wordt er beter uitzien
 • Weg met vermoeidheid
 • Zo goed als geen hongergevoel meer
 • Het is een doeltreffend dieet
 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Bij eventuele professionele begeleiding, zeker de moeite waart

Het jojo-effect

Als je stopt met een dieet word je dikwijls geconfronteerd met het feit dat je opnieuw bijkomt. Dit is het typische jojo-effect dat iedereen wel kent.

Met het eiwitrijke dieet moet je niet onmiddellijk denken dat je het snelle geluk gevonden hebt. Het dieet is efficiënt, snel en medisch onderbouwd maar als je terug naar je oude eetgewoontes gaat zal je gewicht weer snel toenemen.

De verloren kilo’s zullen wegblijven als je gezond blijft eten. Af en toe genieten mag natuurlijk maar doe dit met mate en overdrijf zeker niet.

Wanneer je een gezond voeding –en levenspatroon hanteert dan zal je zonder problemen op je streefgewicht blijven.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Blijvend afvallen

Heb je interesse om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen ? Lees het eBoek Vet Verbrand Geheimen!

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Gezond en Blijvend afvallen met een Eiwitdieet"

 1. Mark says:

  Duidelijk artikel, zeker wat van opgestoken. Goed om te benadrukken dat het eiwitdieet zeker geen magische pil is en je toch eetgewoontes zult moeten aanpassen voor de lange termijn.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *