website statistics

Slank worden? Snel resultaat met juiste voeding en beweging

Slank zijn: we dromen er allemaal van. Wie wil er immers niet pronken met een slank lichaam? Overal worden we geconfronteerd met mooie lichamen. Niet alleen op televisie zijn de meesten slank, maar ook in tijdschriften en op het internet kom je overal slanke mensen tegen.

We willen allemaal die platte buik van Doutzen Kroes. We willen allemaal die ronde billen van Jennifer Lopez. En wat we zeker allemaal willen, is zelfverzekerd rondlopen met een lichaam waarvan we altijd gedroomd hebben!

Slank is niet mager

Voordat je de verkeerde conclusie trekt, willen we één ding duidelijk maken: slank betekent niet mager! Een mooi slank lichaam is een lichaam dat op de nodige plaatsen voldoende vet heeft en niet een lichaam dat vel over been is en alleen bedekt is met huid. Zeker voor vrouwen is het belangrijk om voldoende vet op bepaalde plaatsen te hebben. We maken immers verschillende fasen in ons lichaam mee waarin een beetje extra gewicht een voordeel is, zoals bij een zwangerschap. Slank zijn betekent natuurlijk een mooi lichaam hebben, maar vooral ook een gezond lichaam hebben! Het is niet de bedoeling onszelf uit te mageren totdat we vel over been zijn. Het is alleen de bedoeling dat we een gezond gewicht verkrijgen en daarmee ons lichaam gezond houden.

Een gezond lichaam is belangrijk. Wanneer je teveel overgewicht hebt, zal je merken dat bepaalde functies minder goed werken en dat je meer moeite krijgt met de dagelijkse activiteiten. Je gewicht belemmert je in bepaalde opzichten. En dat is niet de bedoeling. Je lichaam moet je juist stimuleren op zoveel mogelijk te doen. Merk je dat je gewicht in de weg zit? Dan is het tijd om hier iets aan te doen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Het magische woord: sporten

Slank worden gebeurt niet zomaar. Het magische woord in dit geval is dan sporten. Jezelf helemaal in het zweet werken en nog harder er tegenaan gaan. Een keertje de trap nemen in plaats van de lift zal het hem niet doen. Wij snappen heus wel dat niet iedereen zit te springen om uren op een loopband te staan of dagen achtereen de moeilijkste oefeningen te doen, maar toch wordt sporten op den duur een heel stuk leuker wanneer je resultaat begint te zien. En door regelmatig te sporten zie je al snel resultaat!

Slank worden zonder beweging is helaas een fabeltje. Hoe wil je ooit strakke lijnen in je lichaam creëren zonder dit bewust te trainen? Je zult dan ook aan de bak moeten. Vaak is het handig om je in te schrijven bij een sportschool. Hier hebben ze meest uiteenlopende apparaten staan om je helemaal uit te leven. En doordat er zoveel verschillende apparaten staan, kun je zelf kiezen welke oefeningen het meest bij je passen. Je bent dan ook niet verplicht om te fietsen, maar kunt net zo goed de crosstrainer pakken. Toch is het wel belangrijk dat je afwisseling houdt. Je lichaam mag immers niet gewend raken aan dezelfde bewegingen. Om voor afwisseling te zorgen, kun je de snelheid aanpassen en ook de weerstand is vaak verstelbaar. Op deze manier houd je het verrassend voor je lichaam.

Niet alleen cardio-apparaten zijn te vinden in de sportschool. Ook allerlei krachtoefeningen kun je hier eenvoudig doen. De meesten vinden het in het begin een beetje eng en kijken vol afgunst naar hen die het gewicht bijna onderaan hebben zitten. Dat hoeft helemaal niet. Zij zijn immers ook niet zo geboren en hebben net als iedereen onderaan moeten beginnen. Je zult zien dat je na verloop van tijd een steeds zwaarder gewicht kunt gebruiken in je oefeningen.

Het gaat er ook niet om hoe zwaar je het apparaat hebt staan. Het gaat erom dat je de oefeningen zo aanpast dat je je spieren voelt werken. Een hoge weerstand met maar 3 herhalingen is minder effectief dan een lagere weerstand met 15 herhalingen. In de sportschool is het verstandig om eerst de krachtoefeningen te doen. Wanneer je eerst begint met een cardio-workout, ben je de eerste 20 minuten eigenlijk voor niets bezig. Pas na deze 20 minuten zal het lichaam vet verbranden. Door eerst de krachtoefeningen te doen, zorg je ervoor dat je vervolgens bij het cardio-gedeelte meteen vet gaan verbranden. Dat is dus dubbel plezier!

Ook thuis aan de slag

Wie denkt dat sporten in de sportschool verplicht is, heeft het verkeerd. Voor sommigen is het gewoon onmogelijk een sportschool te bezoeken en anderen voelen zich hier niet prettig. Het is heel eenvoudig om in je omgeving te zorgen voor beweging. Je kunt een rondje gaan hardlopen en dit na verloop van tijd opbouwen, zodat je steeds langer kunt rennen. Ook fietsen is een goede vorm van beweging. En mocht je een zwembad in de buurt hebben, is het verstandig hier een keer baantjes te trekken. Pak een keer de skeelers uit de kast en skeeler een rondje door het dorp. Het zijn allemaal mogelijkheden.

Toch hoef je het huis niet per se uit om beweging te creëren. Wanneer je in een drukke stad woont en moeilijk kunt hardlopen of fietsen, kun je er ook voor kiezen zelf apparaten aan te schaffen. Tegenwoordig hoeft zo’n apparaat helemaal niet duur te zijn. Soms is dit nog handiger dan wanneer je naar de sportschool gaat. Je kunt nu op ieder moment van de dag eenvoudig gaan sporten.

Oefeningen

Krachtoefeningen met behulp van apparaten zijn moeilijk thuis uit te voeren. Toch kun je eenvoudig thuis ook oefeningen doen om bepaalde spiergroepen te trainen. Zo zijn er talloze oefeningen om je buikspieren te trainen en ook je bilpartij kan een goede workout gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn op onze site te vinden. Door deze oefeningen toe te passen in je dagelijks leven, voelt het niet meer als een heftige workout, maar kijk je er op een gegeven moment zelfs naar uit!

Probeer de oefeningen om de dag te doen en breng het tempo omhoog. Doe iedere keer steeds meer herhalingen, zodat je lichaam niet gewend raakt aan bepaalde handelingen. En ik weet zeker dat je straks slank door het leven kunt gaan!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *