website statistics

Gratis afvallen: 8 Effectieve Tips Om Gewicht Te Verliezen

Het is de slechtste smoes ooit om maar niet onder ogen te hoeven komen dat je eigenlijk zou moeten afvallen: diëten is duur.

In dit artikel laten we je zien dat gewicht verliezen helemaal niets hoeft te kosten. Sterker nog, zonder koekjes, zakken chips en uitjes naar de friettent bespaar je juist een flink bedrag!

Het is natuurlijk niet nodig dat je van alleseter naar puur biologisch en verantwoord gaat. Sterker nog, dan is het niet vol te houden, aangezien je jezelf waarschijnlijk een heleboel gaat verbieden.

In dit artikel geven we tips waarmee je én geld bespaart én je beter voelt én flink wat aantal kilo’s zal verliezen. Wij zeggen: win-win-win-situatie!

Lees verder en bekijk de 8 effectieve tips om af te vallen

Tip 1: Leer etiketten lezen

Wellicht niet direct de leukste tip als je niet geïnteresseerd bent in voeding, maar wel de tip bij uitstek. Zodra je je bezig gaat houden met wat er in je eten zit, zal je zien dat je regelmatig met opgetrokken wenkbrauwen voor de schappen van de supermarkt zal staan.

Suiker in de gerookte kip? Waarom zoveel E-nummers in de kant-en-klaarmaaltijden? Echt, je zal zien dat je na verloop van tijd de producten gaat mijden waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn. Als je dan toch boodschappen moet doen, zorg dan dat je weet wat je koopt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Tip 2: Kook zelf

Het is natuurlijk heerlijk om uit eten te gaan, of af en toe jezelf te trakteren op een frietje bij de friettent, maar weet jij wat er precies in je eten zit?

Ook restaurants en cafetaria’s maken zich schuldig aan toevoegingen waar je echt niet op zit te wachten. Bovendien zit veel voeding vol met stoffen die het lichaam beter kwijt dan rijk is! Het eten in restaurants smaakt niet voor niets zo lekker romig, zoet en perfect!

Natuurlijk is het nergens voor nodig om jezelf dit soort uitjes te onthouden, maar de truc is om regelmatig zelf te koken. Dan weet je dat er geen pakje boter door de stroganoffsaus gaat en dat er geen heel pak suiker door de maaltijd wordt geroerd.

Tip 3: Beweeg

Je zag het waarschijnlijk al aankomen? Voldoende beweging is cruciaal wanneer je gewicht wilt kwijtraken. Beweeg! Doe iets! Het kost niets, het is heerlijk om te doen en vaak kun je het nog combineren met een gezellig uitje met een vriendin.

Als je er zin in hebt, ga dan gerust naar de sportschool en leef je uit. Houd je meer van iets rustiger lichaamsbeweging, ga dan wandelen, zwemmen of fietsen. Het is makkelijk om altijd maar de auto te pakken, maar wist je dat je met de fiets binnen de stad vaak net zo snel of sneller bent? Zet je muziek aan en geniet van je fietstochtje of maak een ontspannende wandeling in het bos.

Hoe vaker je beweegt, hoe beter het is. Breng de kinderen eens op deze manier naar school, wedden dat ze het leuk vinden? Of kies ervoor om bij te kletsen met vriendinnen terwijl je een stuk gaat lopen op het strand of in gewoon in de buurt.

Tip 4: Gezond zoet is wel goed

Natuurlijk overbodig om te zeggen maar oh zo waar: als je gewicht wil verliezen, zal je vroeg of laat de suiker uit je leven moeten verbannen.

Mijd snoep en koek, en voeg in plaats daarvan fruit toe aan je voedingspatroon. Vult dat niet? Probeer dan maar eens twee mango’s te eten. Zoeter dan zoet en na afloop zit je bomvol door alle vezels. Dit geldt ook voor het maken van smoothies. Kijk op het internet eens voor (gratis!) recepten!

Vooral een smoothie in de ochtend is een echte aanrader en een lekkere traktatie. Je krijgt zo ontzettend veel vitamines en mineralen binnen, nog voor je de dag gestart bent! En een goede start is het halve werk, nietwaar? Bovendien voel je je een lange tijd verzadigd, waardoor je minder zin hebt in ongezonde troep en onnatuurlijke zoetigheid

Tip 5: Vermijd alcohol

Eerlijk is eerlijk, van een borreltje op zijn tijd houden we allemaal wel. Maar wist je dat alcohol ontzettend veel suikers bevat? Bovendien is het voor je lichaam moeilijk om het gif om te zetten in iets dat kan worden verteerd. Alcohol droogt je uit en na een paar drankjes teveel voel je je de dag erna behoorlijk ellendig.

Ook kost zo’n lekker drankje tegenwoordig best veel geld. Met een tientje red je het niet tijdens een avondje borrelen. Ben je al om? Wij niet.

Af en toe een lekker drankje is daarom niet erg, maar zorg ervoor dat het geen gewoonte wordt. Zie het als een speciale traktatie en geniet van het moment dat je jezelf beloond voor een week gezond eten of een week hard werken.

Tip 6: Inspiratie uit het oosten

Natuurlijk ga je niet alles met sambal eten, maar een wijze manier van eten komt toch echt uit het oosten. Want wist je dat je met stokjes maar liefst 60% minder snel eet dan met mes en vork? Je kunt maar kleinere beetjes bijeen scharrelen en bovendien kan er minder op je stokjes dan op een vork of een lepel. In het oosten worden ook veel meer rauwe groentes gegeten, die zijn een stuk gezonder dan de doorgekookte West-Europese variant.

Veel mensen hebben de gewoonte om hun eten naar binnen te schrokken, maar wist je dat rustig eten veel beter voor je is? Je lichaam krijgt de tijd om voedsel te verteren en bovendien gaat het signaal dat je ‘vol’ zit pas na twintig minuten naar je hersenen. Probeer het maar eens, het is een simpele truc maar oh zo effectief!

Tip 7: Slim boodschappen doen

Of je het nu leuk vindt of niet, boodschappen moeten gedaan worden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die met een hongerig gevoel de supermarkt in stappen, veel meer ongezond voedsel kopen dan mensen die net een maaltijd achter de rug hebben.

Een verzadigd gevoel maakt dus dat je minder koopt. Dat is beter voor jezelf, en beter voor je portemonnee! Probeer ook de tijd te nemen om boodschappen te doen, kies bewust en loop niet gehaast de winkel door waardoor je je mandje vult met ongezonde voedingsmiddelen.

Tip 8: Voorkom snacken

We kennen het allemaal, soms moeten we gewoon naar de koelkast om wat te eten, ook al hebben we geen honger.

Je eet dan met je hoofd, en niet met je buik. Probeer dit soort momenten te vermijden door een groot glas water te drinken en jezelf te verplichten je met iets anders bezig te houden. Het lichaam verwart vaak honger met dorst, dus grote kans dat een kop thee of een flink glas water al zorgt dat dit gevoel afneemt.

Afleiding zoeken, dat helpt ook als je zin krijgt om te snacken. Denk bijvoorbeeld aan een boek lezen of een wandeling maken. Je hebt trek, geen honger! Wanneer je je dat beseft, hoef je hier niet aan toe te geven.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *