website statistics

Snel 5 kilo afvallen, wil jij het ook?

We hebben allemaal dat moment wel een keer gehad. Het moment dat je je favoriete (spijker)broek aantrekt en denkt zat ‘ie niet eerst een stuk losser? Ook je spiegel lijkt je plotseling veel minder gunstig te weergeven.

De weegschaal liegt er ook niet om: vijf kilo erbij. En precies nu staat dat leuke feestje, die belangrijke afspraak of die heerlijke vakantie voor de deur.

In alle gevallen wil je er graag goed uitzien, maar kun je – en zo ja, hóé kun je – snel vijf kilo afvallen? Lees verder om daar achter te komen.

Voor je het door hebt, ben jij binnen zeven dagen die overtollige kilo’s weer kwijt. Dit klinkt ideaal, maar kan het ook? Ja, er zijn diverse succesvolle diëten te vinden waarbij dit mogelijk is. Wel verschillen deze diëten onderling sterk van elkaar en natuurlijk zitten er altijd nadelen aan vast.

In dit artikel vind je de belangrijkste tips en aandachtspunten voor jouw doel: snel 5 kilo afvallen. Ook stippelen we vast de belangrijkste valkuilen voor je uit, zodat die kilo’s niet snel terugkomen.

Beperk je dieet

Het is belangrijk dat je niet te vaak een dieet volgt. Zeker wanneer je in een korte periode veel wilt afvallen, is het noodzakelijk dat je je voedingspatroon niet in een tijdsbestek van korten dan acht weken drastisch omgooit.

Er kan dan namelijk een mineraal- en/of vitaminetekort ontstaan. Eigenlijk geldt dat hoe sneller je afvalt, hoe schadelijker het is voor je lichaam. Wees er dus sowieso voorzichtig mee!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

De valkuilen ontdekt!

Snel 5 kilo afvallen doe je door verborgen calorieën op te sporen. Deze laat je dan een korte periode weg uit je dieet, zodat je snel het gewenste resultaat zult bereiken. Zo pas jij snel weer in je favoriete broek, jurk, jas of blouse.

De eerste valkuil die we tegenkomen is het toetje! Veel toetjes bevatten zelfs meer calorieën dan de hoofdmaaltijd. Geen wonder dus, dat je snel af zult vallen als je de toetjes weglaat uit je voedingspatroon!

Toch trek in zoetigheid? Vervang je toetje door vers fruit! Op deze manier val je onbewust sneller af.

Een glas calorieën

Niet alleen van te veel en ongezond eten word je dik, maar ook van drinken kun je flink aankomen. Drink jij meer dan vier glazen frisdrank en/of vruchtensap per dag? Dan val jij in vier weken gegarandeerd vijf kilo af, enkel door deze te laten staan (en te vervangen door water)!

Deze drankjes bevatten namelijk onnodig veel calorieën, dus laat deze staan als je wilt afvallen. Combineer deze gouden tip met de overige tips die worden gegeven in dit artikel, en je zult die vijf kilo nóg sneller kwijt zijn! Je platte buik komt al in zicht.

Gezond snacken

Tussendoortjes staan onterecht bekend als dikmakers, maar dit is niet (altijd) waar. Het is zelfs noodzaak om meerdere kleine porties te eten verspreid over de dag. Dit is beter dan drie keer een gigantische hoofdmaaltijd. Natuurlijk moeten dit wel gezonde tussendoortjes zijn, zoals vers fruit of groenten.

Een soepje leent zich ook uitstekend, maar dan wel op bouillonbasis en niet gebonden of met room. Verder is het eigenlijk een kwestie van gezond verstand. Je zult zelf ongeveer wel weten wat wel en niet kan. Laat vooral koek en chips staan, want dit zijn snelle calorieën waardoor je je uiteindelijk slapjes voelt en sna(c)kt naar meer!

Beweeg je slank!

Dertig minuten op een dag actief bewegen, dat is nu eenmaal wat je moet doen wanneer je snel die vijf kilo kwijt wilt raken. Nee, je hoeft geen topsporter te worden om dit te bereiken. Elke dag dat half uurtje bewegen doet al wonderen. Neem de trap, neem de benenwagen of laat de auto een dag thuis en ruil hem om voor de fiets.

Ga er daarnaast één keer per week bijvoorbeeld een grote bos- of strandwandeling maken. Samen met een goede vriend of vriendin wordt dit nog leuker!

De valkuilen van snel afvallen

Wil jij snel vijf kilo afvallen? Dan zul je dit het best kunnen bereiken door bovenstaande tips goed in acht te nemen. Let wel op: té snel afvallen, brengt nadelen met zich mee. Je lichaam komt in de reservestand te staan, wanneer er niet genoeg voedingsstoffen binnenkomen. Ga je weer normaal eten, dan kom je direct weer aan.

Een caloriearm dieet volgen, is daarom geen goed idee om snel vijf kilo af te vallen. Het crashdieet (waarbij je minder dan duizend calorieën per dag binnenkrijgt) zorgt voor gewichtsafname, maar dat bestaat niet alleen uit vet.

Vocht is één van de stoffen die je lichaam kwijtraakt. Vetverbranding vindt dan wel plaats bij een beperkte voedselinname, maar hoe minder calorieën je binnenkrijgt, hoe meer spiermassa er wordt afgebroken. Het gevolg is dan misschien wel merkbaar op de weegschaal, maar strakker en gezonder word je er niet van.

Je metabolisme krijgt een flinke klap te verwerken Het is daarom belangrijk om niet altijd blindelings te vertrouwen op die weegschaal, maar kijk goed in de spiegel naar je figuur en zie het verschil in je kledingmaten.

In conclusie

Als jij snel vjjf kilo wilt afvallen, kun je overwegen dit te doen aan de hand van een crashdieet. Bij een inname van minder dan 1000 calorieën, schiet je lichaam in de reservestand. Dit zorgt ervoor dat jij snel weer aankomt. Dat wil je dus niet, want dit is slechts een tijdelijke oplossing.

Het best kun je dus matigen met slechte tussendoortjes, frisdrank en vruchtensappen. Vervang deze dranken door water, eet kleinere porties verspreid over de dag eten en ga meer bewegen. Hoe intensiever je dit doet, hoe beter en sneller het resultaat merkbaar zal zijn!

Wat we hieruit kunnen leren? Gezond verstand en bewust omgaan met je gezondheid en voeding, is nog altijd de beste manier om gewicht te verliezen.

Maak hier je nieuwe levensstijl en jij valt af zonder dat je elke dag gestrest op de weegschaal staat. Onthoud ook: een platte buik komt niet uit de lucht vallen. Het vergt kracht en discipline, maar met de juiste tips behaal jij je doelen gegarandeerd!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *