RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Hoe Je Snel Kunt Afvallen Met Hardlopen + 5 Adviezen

Hoe Je Snel Kunt Afvallen Met Hardlopen + 5 Adviezen

Om af te kunnen vallen moet je niet alleen een goed dieet volgen. Je zult ook meer moeten gaan sporten. Afvallen met hardlopen is een effectieve manier om een dieet goed te ondersteunen. Hoe moet je hardlopen en waar moet je op letten? Het is namelijk meer dan alleen maar hardloopschoenen aan doen en gaan.

Is afvallen met hardlopen  een snelle manier om kilo’s te verliezen?

Sporten ter ondersteuning van een dieet zal het afvallen aanzienlijk versnellen. Toch moeten beginnende hardlopers wel geduld hebben. Het heeft namelijk geen zin om gelijk je hardloopschoenen aan te doen en in het park te gaan rennen. Je moet het intensief sporten langzaam opbouwen. Een goede conditie ontwikkel je in kleine stapjes. Na een paar weken zal je conditie al aanzienlijk verbeterd zijn en kun je beginnen met het verbranden van lichaamsvet.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Hoe moet je beginnen met hardlopen?

Wij zullen jou kort meenemen in de beste manier om een goede start te maken met het hardlopen. Je kunt alleen afvallen met hardlopen door het in stapjes op te bouwen. Dit is ook de enige manier om de motivatie vast te kunnen houden.

Wat moet je aanschaffen om mee te beginnen

Het kopen van spullen om te beginnen met hardlopen moet je goed aanpakken. De voor jou beste hardloopschoenen bestel je niet via het internet. De schoenen moeten namelijk zo goed mogelijk op jouw voeten en jouw loopstijl worden afgestemd. Ga naar een speciaalzaak voor een degelijk advies. Het begint namelijk met de juiste schoenen. Koop ook een hartslagmeter. Wij zullen later uitleggen wat je hiermee kunt.

Onderschat het effect van de juiste kleding ook niet. Je moet namelijk geen standaard joggingbroek aan doen. Deze neemt namelijk vocht op. Ga ook voor de juiste kleding informeren bij de specialist.

afvallen met hardlopen

Kun je zelf conditie opbouwen of via een loopgroep

Het opbouwen van je conditie moet je doen via een hardloopschema. Deze zijn gemaakt door mensen die er veel verstand van hebben. Probeer het wiel niet opnieuw uit te vinden en houd je aan een dergelijk schema. Bij voorkeur moet je starten in een loopgroep. Met een ervaren trainer voorkom je dat je een verkeerde loopstijl aanleert. Daarnaast is het ook goed voor de motivatie. Bij het alleen oefenen spring je eenvoudiger een training over.

Voordelen van een loopgroep

Een loopgroep geeft een extra motivatie om je tot het uiterste in te zetten. Alleen al het gevoel dat je het samen gaat doen geeft je extra energie om door te gaan. Je moet ervoor betalen, wat voor de meeste mensen ook weer een reden is om geen training over te slaan. Je kunt in een dergelijke groep ook goed leren hoe je het moet doen en waar je op moet letten. Daarnaast geeft het natuurlijk ook nog gezelligheid.

Nadelen van een loopgroep

Het moeten lopen op vastgestelde tijden gaat niet voor iedereen werken. Misschien vind jij het juist prettig om vroeg in de ochtend al je rondjes te lopen. Als je over een goede conditie beschikt, is een loopgroep mogelijk ook niet de oplossing. Qua techniek en skills moet je bij een beginnersgroep, maar met je conditie ben je gemiddeld al verder dan de rest van de groep. Mogelijk kun je al proberen aan te haken bij een groep met gevorderde lopers.

Een ander nadeel zijn de kosten, maar doordat het vaak om grote groepen gaat, vallen de kosten over het algemeen laag uit.

Houd je aan een hardloopschema

Er zijn hardloopschema’s voor verschillende gradaties. Heb je overgewicht en nauwelijks conditie? Begin dan met een hardloopschema voor beginners. Afvallen met hardlopen gaat alleen gebeuren als je voorzichtig met het lichaam om gaat. Ga 3 keer per week sporten. In de eerste week ga je de 1e dag 30 minuten wandelen. De 2e dag ga je het uitbouwen naar 40 minuten en op de 3e dag naar 45 minuten. In de 2e week begin je met 1 minuut hardlopen opgevolgd door 2 minuten wandelen. Dit doe je 12 keer. Na 10 weken kun je een half uur hardlopen.

Wijk niet van het schema af om het beste effect te bereiken. In de eerste 10 weken zit een voorzichtige opbouw, maar je zult al behoorlijk veel calorieën verbranden.

Hoeveel calorieën verbrand je met hardlopen?

Voor het hardlopen heeft je lichaam veel energie nodig. Het lichaam gaat calorieën verbranden om aan de noodzakelijke energie te komen. Het aantal calorieën dat jij verbrandt tijden het hardlopen is van meerdere factoren afhankelijk. Het maakt bijvoorbeeld uit hoe hard je loopt, maar ook je eigen gewicht speelt een rol. Iemand van 60 kilo verbrandt minder dan iemand van 80 kilo. Meer kilo’s verplaatsen kost namelijk meer energie.

afvallen met hardlopen 1

  • Een persoon van 75 kilo zal bij het hardlopen (10 km p/u) in een half uur: 375 kcal verbranden
  • Een persoon van 85 kilo zal bij het hardlopen (10 km p/u) in een half uur: 425 kcal verbranden
  • Een persoon van 90 kilo zal bij het hardlopen (10 km p/u) in een half uur: 450 kcal verbranden

Snel afvallen met hardlopen? 5 tips

Hardlopen is en laagdrempelige sport, maar het is zeker niet eenvoudig om conditie op te bouwen. Onderstaande tips zijn gericht op de beginnende hardloper. Afvallen met hardlopen is het doel, maar doe het wel verstandig.

Voorkom blessures door naar je lichaam te luisteren

Het is niet voor niets dat trainschema’s een langzame opbouw hebben. Je lichaam moet wennen aan de extra inspanningen en belastingen van de spieren, beenderen en de pezen. Zie het als een warming-up voor het lichaam.  Voel je pijntjes, pas je trainschema dan gelijk aan. Het begint met (zeer dragelijke) pijntjes, maar je moet voorkomen dat het erger gaat worden. Heel belangrijk is om de training altijd te beginnen met een warming-up en af te sluiten met een cooling-down.

Let goed op je eten

Afvallen met hardlopen valt of staat met de juiste voeding. Volg geen crashdieet, want in een dergelijk dieet krijg je te weinig voedingsstoffen binnen om het hardlopen vol te kunnen houden. Ga je ’s ochtends vroeg lopen? Zorg dan vooraf voor een stevig ontbijt. Hardlopen op een lege maag is niet aan te raden als het je doel is om af te vallen. Kort voor het sporten moet je ook niet meer een zware maaltijd eten.

Sportdrank is goed voor het vocht en de energie, maar besef je wel dat er veel suiker in zit. Drink er dus niet teveel van.

Gebruik een hartslagmeter

Naast een loopschema kun je als handvat ook gebruik maken van een hartslagmeter. Ga na wat de ideale hartslag voor jou is tijdens een sportinspanning. Een sportinstructeur kan het voor jou bepalen, maar je kunt ook gebruik maken van een minder nauwkeurige manier om het te berekenen. De ideale hartslag voor een goede vetverbranding is 60% tot 70% van je maximale hartslag. Dit kun je berekenen door de leeftijd af te trekken van 220. Van de uitkomst ga je het percentage berekenen.

Voorbeeld voor een 35-jarige:

220 – 35 = 185 hartslagen per minuut. De ideale hartslag is tussen (185 x 60%) 111 en 130 (185 x 70%). Dit wetende kun je bij het hardlopen ervoor zorgen dat je tussen deze beide getallen blijft.

Zorg  voor voldoende drinken

Drinken is van essentieel belang. Je verliest namelijk veel vocht door het zweten. Neem bij het hardlopen altijd water mee. Dit kan gewoon water zijn, maar een sportdrank is ook zeker een aanrader. Pas wel op met te sterk geconcentreerde dranken. De ervaren lange afstandloper drinkt ongeveer om het kwartier 150 tot 200 ml. Dit is ongeveer één bekertje water of sportdrank.

Houd je strikt aan het schema en de planning

Vooral beginners hebben er vaak moeite mee dat een trainschema te langzaam opbouwt. Toch is het verstandig om je er strikt aan te houden. Uiteraard kun je wel een trainschema zoeken die zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen, maar je moet niet te snel willen. Je kunt beter te langzaam opbouwen dan te hard van stapel lopen.

Het afvallen door hardlopen zal je motiveren om een dieet vol te houden

Afvallen met hardlopen is niet mogelijk als je jouw eetpatroon er niet zo goed mogelijk op afstemt. Je gaat het niet redden door bijvoorbeeld zo weinig mogelijk calorieën te eten en zoveel mogelijk calorieën te verbranden. De juist voedingsmiddelen nuttigen is belangrijker dan het aantal calorieën in het eten.

Door het hardlopen zul je ook gesterkt worden in het volhouden van een dieet. Je lichaam en je geest komen in een gezonde modus terecht. Dit zal jou stimuleren om door te gaan om je doel te bereiken.

Ongebruikelijk tips om snel hardnekkig buikvet te verbranden en die platte of strakke buik van je dromen te krijgen

Wil je die strakke en platte buik krijgen met snel én blijvend resultaat? Dan raad ik je aan om het ebook van Glenn te bekijken.

Hij is een gecertificeerd voedingsexpert en personal trainer en heeft reeds duizenden vrouwen én mannen geholpen hun droomlichaam te krijgen én te behouden!

Ontdek nu zijn baanbrekende methode voor strakke buikspieren:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *