website statistics

Hoe Werkt Afvallen met Dieetshakes

Shakes om af te vallen (dieetshakes) zijn nog steeds populair in Nederland. Het kan een goede manier zijn om vet te verliezen maar er zijn ook risico’s aan verbonden. In dit artikel geef ik een korte toelichting over hoe je vet kunt verliezen met shakes en welke risico’s en valkuilen er zijn. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel goed in staat bent een afweging te maken of afvallen met shakes voor jou een oplossing kan zijn voor je overtollige (buik)vet.

Het principe van afvallen met dieetshakes

Dieet shakes zijn ontwikkeld om mensen te helpen bij het afvallen. Mensen die wel eens een dieet gevolgd hebben weten dat dit best zwaar kan zijn. Afhankelijk van het soort dieet dat je volgt komt het regelmatig voor dat mensen last hebben van een hongerig gevoel gedurende het dieet. Door de meeste diëten eet je minder calorieën dan je nodig hebt waardoor je lichaam gaat roepen om meer voeding.

Een bekend voorbeeld van dergelijke diëten zijn de diëten van Sonja Bakker. In het begin heel populair maar inmiddels niet meer. De diëten zijn gewoon niet vol te houden op de langere termijn vanwege het constante gevoel van honger.

Dieet shakes zijn ontwikkeld om dit honger gevoel tegen te gaan terwijl je wel gaat afvallen door een calorietekort te creëren. Daarmee spelen dieetshakes in op de behoefte van veel mensen, namelijk afvallen en buikvet verliezen zonder honger gevoel.

De dieetshakes bevatten een vooraf afgemeten hoeveelheid kilocalorieën. Je vervang elke dag een tot twee maaltijden per dag door een shake. Het gevolg is dat je al vrij snel onder je dagelijkse calorie behoefte blijft. Doordat de shakes veel eiwitten bevatten ervaar je geen gevoel van honger.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Waar moet je op letten?

Afvallen met shakes lijkt daarmee de ideale oplossing voor je buikvet. Toch zijn er enkele gevaren/valkuilen die ik wil meegeven voordat je kiest om te gaan afvallen met dieetshakes.

Dieetshakes bevatten niet alle noodzakelijk voedingsstoffen

De dieetshakes in Nederland zijn over het algemeen niet ongezond. Tegelijkertijd is het ook niet zo dat dieetshakes zo zijn samengesteld dat ze al vervanger kunnen dienen voor gezonde voeding. Door de shakes krijg je namelijk niet genoeg vitaminen en mineralen binnen die het lichaam nodig heeft.

Het is daarom belangrijk om niet meer dan twee maaltijden per dag te vervangen en daarnaast vooral gezond en gevarieerd te eten. Kies daarom er voor om het diner niet over te slaan maar gebruik deze eetgelegenheid om lekker gezond te eten.

Ook is het een mogelijkheid om een tijdje te registreren wat je eet. Zo kan er inzicht ontstaan in eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen. Deze kunnen aangevuld worden met supplementen of door de shakes te vervangen door andere voedingsmiddelen.

Dieetshakes zijn een tijdelijke oplossing

Bedenk goed dat het gebruik van shakes een tijdelijke oplossing is. Je kunt niet je hele leven dieetshakes gebruiken. Zoals je hebt kunnen lezen is dat namelijk niet gezond. Gebruik daarom de tijd dat je shakes gebruikt om lekker snel af te vallen en tegelijkertijd te werken aan een gezond(er) eetpatroon. Op deze manier kun je het gebruik van de shakes afbouwen en langzaam weer overstappen om gezonde voeding.

Op deze manier kun jij je gewicht stabiliseren en op een gezond en voor jou wenselijk gewicht blijven. Heb je een keer een terugval dan kun je weer even terugvallen op de shakes zodat je tijd hebt om je eetpatroon weer op orde te brengen.

 

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *