website statistics

Afvallen met Behulp van het Juiste Dieet Plan

Afvallen. Wie wil het niet?! Wanneer je af wilt vallen, is het belangrijk om dit op een gezonde manier te doen. Afvallen draait voornamelijk om het creëren van een nieuwe levensstijl.

Een gezonde levensstijl helpt jou om gewicht te verliezen en vervolgens om op dit ideale gewicht te blijven. Op het jojo-effect zit je natuurlijk niet te wachten!

Door een goed dieet plan, of eigenlijk een aanpassing van jouw voedingspatroon, bereik je het beste resultaat. In dit artikel hebben we drie verschillende afvalschema’s voor je op een rij gezet.

Bekijk de verschillende diëten en ontdek welke het beste bij je past.

Het koolhydraatarme dieet

Je hebt er vast al eerder van gehoord: het koolhydraatarme dieet. Bij dit dieet zorg je eigenlijk dat je de koolhydraten uit je voeding weghaalt of in ieder geval vermindert.

De koolhydraten die wij het meest tegenkomen en eten, zitten in rijst, pasta, aardappelen en brood. Deze voedingsmiddelen worden door het lichaam omgezet in suikers. Wanneer het lichaam te veel suikers binnenkrijgt, zullen deze worden omgezet in vet. Dit vet wordt vervolgens niet meer door het lichaam verbrand. Door jouw koolhydraat-inname sterk te minderen of door deze compleet weg te laten, zorg je dat jouw lichaam minder calorieën binnenkrijgt. Dit levert natuurlijk al gauw een mooi resultaat op, de kilo’s vliegen eraf!

Er zijn drie koolhydraatarme diëten die erg bekend en populair zijn. Het eerste dieet is het Atkins dieet. In dit dieet worden niet alleen de onnodige koolhydraten verbannen, dit dieet zorgt er ook voor dat je geen goede koolhydraten binnenkrijgt. Deze goede koolhydraten zitten bijvoorbeeld in fruit.

Dit dieet is dan wel effectief, maar kan tevens ook schadelijk zijn voor het lichaam. Een gebrek aan koolhydraten kan namelijk leiden tot een onvolledige vetverbranding. Het Atkins dieet zorgt ervoor dat het lichaam te veel vetten binnenkrijgt, hierdoor kun je last krijgen van je nieren en lever.

Bij de meeste andere koolhydraatarme diëten mag je wel gezonde koolhydraten eten. Deze natuurlijke koolhydraten zitten in voedingsmiddelen zoals fruit, peulvruchten en volkorenproducten. Deze voedingsmiddelen zogen voor de juiste balans aan voedingsstoffen. Dat brengt dus minder schade toe aan je lichaam zoals wel het geval is bij het atkins dieet. De bekendere ‘gezonde’ koolhydraatarme diëten zijn het Dukan dieet en het Dokter Frank dieet.

Het is belangrijk om een goede balans te vinden in je voedingspatroon. Enkele gezonde producten die je wel mag eten tijdens dit dieet zijn eieren, fruit, groenten, diverse soorten vis, vlees, kwark, zaden en noten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Het vetarme dieet

Een ander dieet waardoor je kunt afvallen is het vetarme dieet. Met dit dieet worden vetarme producten gegeten. Dergelijke diëten kunnen voor een flink gewichtsverlies zorgen, maar op de lange termijn is dit dieet niet goed voor het lichaam.

Het lichaam mist met dit dieet ook de belangrijke vetten, terwijl deze vetten wel nodig zijn om goed te functioneren. Het gebrek aan deze vetten zorgt er vervolgens voor dat niet alle vitaminen op worden genomen in het lichaam. Bovendien is te weinig vet ook niet gunstig voor je weerstand en gemoedstoestand.

Wanneer je snel veel kilo’s kwijt wilt, is het vetarme dieet geschikt mits je dit dieet een korte periode volgt. Er zijn twee bekende vetarme diëten, namelijk het Montignac dieet en het South Beach dieet.

Bij deze twee diëten moet je het dieetschema goed opvolgen. Wanneer je hier namelijk van afwijkt, is het mogelijk dat je onvoldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt. Bij de vetarme diëten staan voornamelijk kleine porties centraal. Enkele voedingsmiddelen die je mag eten tijdens dit dieet zijn: volkorenbrood, fruit, mager vlees, groenten, magere vis en schaaldieren.

Het caloriearme dieet

Bij een caloriearm dieet mag je in principe alles eten. Het gaat er vooral om dat je producten eet met een laag caloriegehalte.

Bekender caloriearme diëten zijn het Sonja Bakker dieet of het Weight Watchers dieet. Tijdens deze diëten, tel je het aantal calorieën. Je moet dus zelf bijhouden wat je eet en hoeveel calorieën deze producten bevatten. Het grote voordeel aan dit dieet is, dat je in principe alles mag eten. Wanneer je bijvoorbeeld zin hebt in een hamburger, dan compenseer je dit door de rest van de dag caloriearm te eten.

Veel van de caloriearme diëten hebben richtlijnen en schema’s waar je je aan kunt houden. Deze schema’s zorgen ervoor dat je langzamerhand een vast eetpatroon krijgt. Je mag in principe alles eten, maar je kunt het beste vooral magere producten eten en minder grote porties nemen. Met het caloriearme dieet mag je bijvoorbeeld producten eten zoals magere yoghurt, fruit, volkorenbrood, crackers, groenten, vleeswaren, kaas, light mayonaise, mager vlees, magere vis, rijst, pasta en aardappelen. Eigenlijk alles dus.

Het is wel aan jou om hier de juiste balans in te vinden. Het is natuurlijk niet verstandig om vooral koolhydraatrijke producten te eten. Probeer daarom de focus vooral te leggen op de gezonde en natuurlijke producten.

Extra tips en weetjes

Je kent nu de drie verschillende soorten diëten. Het is geheel aan jou welk dieet je het liefste wilt volgen. Het is slim om jezelf een vast eetpatroon aan te leren.

Probeer drie grotere maaltijden op een dag te eten en eet daarnaast nog drie gezonde snacks. Het eten van meerdere porties op een dag zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling blijft werken. Je stofwisseling zorgt voor de afbraak van vetten in je lichaam, je hebt dus zeker baat bij een goedwerkende stofwisseling!

Daarnaast is het natuurlijk goed om voldoende te bewegen. Beweging zorgt ervoor dat je calorieën verbrand. Dit stimuleert vervolgens het kwijtraken van kilo’s. Probeer wanneer je sport iets meer te eten. Wanneer je sport, heb je namelijk meer energie nodig en dus meer voedingstoffen. Te weinig eten terwijl je gaat sporten kan leiden tot duizeligheid en een slap gevoel. Bovendien wil je niet dat spiermassa afgebroken wordt, dit voorkom je door jouw voedingspatroon hierop aan te passen.

Ook is het belangrijk om veel water te drinken. Water zorgt ervoor dat je lichaam wordt gereinigd. Water stimuleert namelijk de afscheiding van de slechte stoffen in je lichaam. Ook zorgt water voor een voller gevoel waardoor je minder trek krijgt. Probeer 1,5 à 2 liter water op een dag te drinken en nog ietsje meer wanneer je intensief sport zodat je het vochtverlies aanvult.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *