website statistics

Ik wil afvallen: nuttige tips om deze droom waar te maken

Deze zin klinkt je vast niet onbekend in de oren. In ons huidige tijdperk draait immers veel om schoonheid. Het modebeeld laat ons eigenlijk alleen maar maatje 34 of kleiner zien, waardoor we ons al snel te zwaar voelen. Tijdschriften en bladen staan vol met artikelen over afslanken en ook het internet laat zich niet onbesproken. Er zijn zelfs hele boeken vol geschreven met manieren om af te vallen.

Je kunt er dus eigenlijk niet omheen. Afslanken hoort bij onze maatschappij en dat is niet erg. Het gaat erom dat je op een gezonde manier afvalt en je eigen grenzen kent.

Een blik in de spiegel

Er komt in ieders leven wel een moment waarop hij of zij in de spiegel kijkt en denkt: ik wil afvallen! Of het nu op je 18e is of op je 60e, afvallen kan altijd. Gezond om leren gaan met voeding en sport kan op iedere leeftijd. Toch zijn er allerlei diëten de wereld in geroepen die lang niet allemaal even goed werken. Oh ja, natuurlijk helpen ze op korte termijn heel goed, maar op de lange termijn hebben veel diëten een negatieve werking op ons gewicht. We vallen eerst flink af in korte tijd, maar daarna komen we ook weer explosief aan. En dan blijkt alle moeite voor niets te zijn geweest.

Om weer te kunnen genieten als je in de spiegel kijkt, is het belangrijk om op een gezonde manier aan je lichaam te werken. Dat betekent dus niet maaltijden overslaan en een crashdieet gaan volgen. Alle voedingsstoffen bestaan niet voor niets en het is dan ook slecht om je lichaam deze voedingsstoffen te ontzeggen. Ons lichaam heeft bepaalde stoffen juist nodig om goed te kunnen functioneren. Het gaan erom de verkeerde en overbodige voedingsstoffen te vervangen door goede stoffen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Lijnen onder controle

Bij afvallen hoort evenwicht. Wanneer je niet op een gezonde manier probeert af te vallen, kan het zijn dat je doorslaat in de verkeerde richting. Je bent dan obsessief bezig met afvallen en kunt niet meer realistisch kijken naar je lichaam. Een gezond lichaam betekent niet een mager lichaam. Er moet genoeg vet op de botten zitten om het lichaam te beschermen tegen invloeden van binnen- en buitenaf. Je hoeft dus echt geen maatje 32 te creëren om er goed uit te zien. Afvallen moet dus op een gezonde en gecontroleerde manier gaan. Maar hoe pak je dat aan? Wat draagt bij aan een gezond afvalproces?

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 65% uit water. Het is dan ook logisch dat we ons lichaam van voldoende water moeten voorzien om gezond te blijven. Dit kan natuurlijk in de vorm van een kan water om te drinken, maar ook in soepen en dranken zit water verwerkt. Volgens de richtlijnen is het goed voor je lichaam om iedere dag 2 liter water binnen te krijgen. Water is goed voor ons hele lichaam. Zo helpt het de spijsvertering op gang en spoelt het ons lichaam schoon van afvalstoffen. Door bij het afvallen frisdrank en allerlei fruitsappen te vervangen door water, kun je de inname van suikers flink verminderen. Water zorgt daarnaast voor een verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat we minder vocht vast houden in ons lichaam. Het is dan ook verstandig voor iedere maaltijd een glas water te drinken.

Voldoende beweging bij het afslankproces

Afvallen gaat niet uit zichzelf. Je kunt niet verwachten dat je een strak lichaam krijgt door simpelweg op je voeding te letten. Om strakker in je vel te komen zitten, zal je iets aan beweging moeten doen. Pas door voldoende beweging kan er vet verbrand worden en zal je kilo’s verliezen. Iedereen droomt van die platte buik en ronde billen, maar door op je kont te zitten, zal er niet veel gebeuren. Het is dan ook tijd om aan de slag te gaan. Hoe meer je traint, hoe sneller je resultaat zult zien.

De meeste mensen kiezen ervoor naar de sportschool te gaan. Je hebt hier immers allerlei attributen en apparaten tot je beschikking om alle spiergroepen goed te trainen. Om optimaal af te kunnen vallen, is het belangrijk om zowel cardio-oefeningen als krachtoefeningen te doen. Met behulp van cardio zal je vet verbranden op het lichaam, zodat je vervolgens met krachtoefeningen de spieren krachtiger kunt maken. En dan komen die spieren op je buik echt wel tevoorschijn. Dan moet natuurlijk wel eerst dat laagje vet verdwijnen. Bij cardio kun je aan van alles denken. Zo is hardlopen vaak favoriet. Hier verbrand je niet alleen ontzettend veel calorieën mee, maar je verbetert er ook je conditie mee. Daarnaast kun je ook denken aan zwemmen, wandelen, skeeleren, schaatsen en noem maar op.

Ook thuis aan de slag

Voor sommigen is de stap naar de sportschool net even te groot. De sportschool is echt niet de enige plaats waar je flink aan de slag kunt. Je kunt ook prima thuis oefeningen doen om die strakke buik te krijgen. Je bent vast wel bekend met de crunch of de sit-ups. Dit zijn al jaren effectieve oefeningen om je buikspieren mee te trainen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een matje. Daarnaast zijn er allerlei variaties te vinden die de buikspieren optimaal kunnen trainen. Ook de billen kun je perfect thuis trainen. Enorm populair zijn squats. Deze oefeningen zijn er in veel varianten en je kunt zelfs gewichten toevoegen om de oefeningen wat zwaarder te maken.

Je ziet dus dat je thuis veel kunt variëren. En wanneer je dan nog wat cardio wilt doen, kun je altijd het park in om te hardlopen of een eindje gaan fietsen. Velen vinden het ook fijn om samen met iemand aan de slag te kan. Op deze manier heb je steun aan elkaar op momenten dat even moeilijk wordt. Niet alleen gaat het sporten een stuk makkelijker, maar ook worden je dagelijkse oefeningen een stuk leuker wanneer je ze samen doet.

Afvallen is dus een heel proces. Het draait niet alleen om minder calorieën, maar om een algehele wijziging in je levenspatroon. Het is belangrijk om een vast ritme te creëren in je voeding en beweging. En dan zal je zien dat je ook die overtollige kilo’s kwijt gaat raken!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *