website statistics

Aan de lijn: de zin en onzin over lijnen en diëten

Je hoort het maandelijks, al dan niet wekelijks of zelfs dagelijks uit de monden van anderen: “Ik ben aan de lijn” Is de tijd ook aangebroken dat jij op de lijn gaat letten? Dan geven we je graag tips over hoe je het beste wel en niet kunt lijnen. Aan jou de keuze om vervolgens te beslissen of je het met of zonder dieet gaat doen! Wij hebben er sowieso vertrouwen in dat het dit keer (wel) gaat lukken bij je!

Wat is lijnen?

Bij lijnen kan een mooi scenario worden geschetst. Stel, je moet over een touw van A naar B lopen. Bij A eet je, voor vertrek, nog een aantal crackers met mager beleg. Als je bij B aankomt, weet je dat je een smakelijke maaltijd krijgt met vis en groenten. Op het moment dat je begint met lopen, kun je onderweg allerlei lekkernijen uit de bomen halen. Ook reiken mensen je snacks en ongezonde tussendoortjes aan, of zelfs een extra maaltijd.

De kunst is om je stevig vast te blijven houden aan de lijn waarop je loopt, en ondertussen niet toe te geven aan alle invloeden van buitenaf die je in verleiding brengen tot het eten van iets extra’s. Je houdt je dus in principe letterlijk en figuurlijk aan de lijn. Wat er onderweg voorbij komt, gebeurt bijvoorbeeld op feestjes en verjaardagen. Wat jij bij A en B nuttigt, is aan jezelf.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Lijnen door te diëten

Niet snoepen is waar het voor veel mensen op neerkomt als er gelijnd wordt. Je kunt hier gemakkelijk een paar kilo door afvallen, net zolang tot je weer een gezond gewicht hebt. Toch is er voor meer mensen nodig dan alleen niet snoepen. Er zijn verschillende methodes die kunnen helpen tijdens het lijnen. Zo zijn er diëten waar je je makkelijk aan kunt houden. Denk aan Sonja Bakker, het Atkins dieet of de Weight Watchers. Zij zorgen ervoor dat precies is beschreven wat je wel en niet mag eten. Dit zorgt voor meer houvast en minder ruimte om de fout in te gaan.

Toch is dit voor veel mensen te streng. Deze diëten zijn namelijk gebaseerd op een hele lage calorie inname per dag. Als je een lange tijd te weinig calorieën inneemt, dan schiet je lichaam in de spaarstand. Als je vervolgens weer overgaat op de normale behoefte van een man of vrouw, dan zal je lichaam alles zo snel mogelijk pakken wat er te pakken valt. Dit resulteert in het befaamde jojo-effect. Wij leggen je daarom graag uit hoe je ook kunt lijnen zónder dieet, want er zijn ontelbaar veel manieren om af te vallen!

Lijnen zonder dieet

Wil jij ook je vormen weer reduceren of terugbrengen naar oorspronkelijke staat, maar is een dieet je te veel gedoe en onzin? Dan verblijden we je met het nieuws dat dit kan! Je hoeft slechts een aantal regels na te leven en zo op een efficiënte manier de kilo’s kwijt te raken. Zo val je af zonder het eigenlijk echt te merken! Lijnen kun je namelijk het beste doen door je leefstijl niet alleen te veranderen, maar vooral te verbeteren.

 

Uit het oog..

Neem eens een kijkje in je gang- en/of voorraadkast: hoe ziet deze eruit? Gevuld met lekkere dingen? Weg ermee! Wij trappen overigens ook niet in de smoes “dat is voor de visite”. Vroeg of laat val je ten prooi aan de aantrekkingskracht van alle slechte dingen die je opgeborgen hebt liggen. Koek, snoep, chips, chocola: weg ermee! Ook raden wij je aan nooit met honger naar de supermarkt te gaan, maar na een maaltijd.

Als je vooraf een boodschappenlijstje maakt, ga je nog minder snel de fout in. Afleiding ligt minder op de loer en je hoeft nergens naartoe waar je niet hoeft te zijn. Kies ook nog eens voor de benenwagen als je naar de supermarkt een paar straten verderop gaat en je uitstapje kan niet meer stuk! Zo beperk je ook nog eens het aantal dingen dat je mee terug kunt nemen: alleen het hoognodige dus!

 

Proost met water!

Water drinken doe je haast nooit genoeg. Water helpt ons schadelijke stoffen af te voeren uit ons lichaam en houdt tevens het metabolisme op peil. Als je een paar glazen water drinkt wanneer je honger hebt, ontstaat het mechanische effect van water: je hebt geen honger meer! Maag en hersenen communiceren namelijk onverbiddelijk met elkaar. Leuk dat we het zo zelf wat in de hand hebben.

 

Eet smakelijk en lang

Kook je zelf, dan weet je wat je eet. Doe je boodschappen bewust en er zullen slechts gezonde dingen op je fornuis en in je pannen verschijnen. Diepvriesmaaltijden en junkfood kosten je misschien weinig tijd, maar bevatten ongekend veel zouten en onnodige toevoegingen. Kom je toch in de verleiding om veel en vet te eten? Ga dan na waarom dit zo is. Heb je stress, zit je niet lekker in je vel? Doorbreek dit patroon en blijf op het juiste pad!

Als je eenmaal gewend bent aan een eetpatroon dat minder vette en zoete dingen bevat, zul je het al snel gaan zien als gewoonte. Minder olie in de pan, minder suiker in de koffie, minder boter in je recepten en ga zo maar door. Zo behoud je de smaak, maar beperk je het aantal calorieën. En dat is wat we willen, toch?

 

Regelmatig met mate

Vier of vijf keer per dag eten is beter dan één of twee keer, mits kleinere porties. Houd je maag bezig door om de drie uur wat kleins te eten en zo ontwijk je het vervelende hongergevoel (gevolgd door eetbuien). Als je plannen maakt, weet je bovendien precies wanneer je wel en niet mag eten. Houd je hoofd en lichaam tot slot lekker bezig en de drang om te gaan eten zal vanzelf afnemen!

Hopelijk hebben wij jou inzicht kunnen geven in welke manieren van lijnen er zijn. Aan jou de keuze om te beslissen hoe jij het beste van A naar B kunt lopen over de lijn, zonder toe te geven aan alles wat je onderweg tegenkomt. Op naar een verbluffend resultaat!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *