website statistics

Vers Fruit in een Smoothie: Zo Krijg Jij een Platte Buik

‘’An apple a day keeps the doctor away’’. Volgens dit spreekwoord hoef je door een appel per dag te eten nooit naar de dokter. Dat zou mooi zijn! Als dat echt waar was, zouden we met zijn allen zo veel appels inslaan dat huisartsen en ziekenhuizen straks niks meer te doen hebben. Helaas werkt het niet zo en komt die platte buik er niet alleen door de hele dag appels te eten. En daarbij, wat nu als je appels niet lust? Gelukkig zijn er ook genoeg andere fruitsoorten die je kunt eten voor een gezonde levensstijl. Wil jij graag afvallen en werken aan een platte buik met behulp van heerlijke fruitsmoothies?

Maak het jezelf gemakkelijk(er)

Afvallen is nooit makkelijk. De eeuwig voortdurende strijd tegen overtollige kilo’s is extra zwaar vanwege alle lekkere (en ongezonde) producten die je overal waar je komt worden aangeboden. Appeltaart bij de koffie in een lunchroom, op de terugweg van je werk naar huis even snel een patatje eten omdat het al laat is of het schap bij de kassa dat je bij het afrekenen nog even overhaalt om tóch nog wat chocola mee te nemen. Als je hebt besloten om al deze ingeslopen gewoontes af te breken en te beginnen met letten op je voedingspatroon, heb je de eerste en belangrijkste stap al gezet. Nu is het de kunst om jezelf een gezond eetpatroon en andere gewoontes aan te leren. Dat doe je door te beginnen met kleine aanpassingen in je dagelijks leven, die uiteindelijk een groot verschil zullen maken voor je gezondheid.

foto 25

Je maakt het jezelf al iets gemakkelijker wanneer je een schema opstelt en je daaraan houdt. Op die manier heb je een handig overzicht en is de kans groter dat je je doel bereikt, omdat je het op papier hebt gezet. In het schema verwerk je op welke momenten je een fruitsmoothie neemt, maar ook wanneer je gaat sporten en wanneer je bijvoorbeeld een balansdag invoert. Overgaan tot het invoeren van gezonde fruitsmoothies in je dagelijkse dieet? Hier lees je hoe je dat aanpakt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Pluk de dag (letterlijk)

Als je echt aan de slag wil met het krijgen van een platte buik, kan een vast ritme in je leven erg fijn zijn. Sta elke dag rond dezelfde tijd op en zorg ervoor dat je die goed benut. Heb je weinig tijd om te sporten? Dan is ’s ochtends voordat je naar je werk gaat het ideale moment om twee minuten te planken, een set sit-ups te doen of de trap op-en-af te lungen. Wat op de vroege morgen ook altijd op zijn best is, is de markt bij jou in de buurt. Wanneer je er vroeg bij bent, kun je op de markt heerlijk vers fruit kopen voor een aanzienlijk lagere prijs dan in de supermarkt. Bananen, aardbeien en peren maar ook wat exotischere producten zoals mango’s, ananas en papaja. Door vers fruit op de markt te kopen, ben je een heel stuk gezonder én goedkoper uit. Of bezoek eens een boomgaard en pluk je eigen fruit van de boom! Zo pluk je letterlijk en figuurlijk de dag.

Welke fruitsoorten doen wat?

Niet elke soort fruit is hetzelfde wat betreft calorie- en suikergehalte. Hieronder zie je een schema waarin van een aantal fruitsoorten de kilocalorieën (Kcal) en het suikergehalte (gram) per portie staat weergegeven:

Vrucht Kcal per portie Suiker per portie (g)
Banaan 124 23,7
Mango (half) 116 21,4
Druiven (125g) 98 16,6
Blauwe bessen (125g) 81 17,5
Appel 81 15,9
Peer 72 13,8
Ananas (125g) 71 15,5
Sinaasappel 66 12,5
Kiwi 45 6,0
Aardbei (125g) 36 8,1
Mandarijn 25 5,1

Met dit schema heb je alvast een handig overzicht van een aantal veel verkrijgbare fruitsoorten. Op die manier kun je direct zien hoeveel calorieën en suikers er in je fruitsmoothie zitten. In mango’s, peren en sinaasappels zitten ook veel vezels, die goed zijn voor de stimulering van de darmen. Vezels brengen je stofwisseling op gang, waardoor je lichaam sneller vet gaat verbranden. Het eten van genoeg vezels is dus belangrijk voor een platte buik. Daarnaast bevat fruit veel vitamine C, wat goed is voor huid en haar en een algehele gezonde uitstraling.

Bewaren en verwerken

Zodra je vers fruit hebt gekocht, is het belangrijk dit op de juiste manier te bewaren en verwerken. Door het fruit op een goede manier te behandelen, worden je fruitsmoothies het lekkerst en behoudt het fruit alle gezonde voedingsstoffen. Het beste is om direct na aankoop het fruit te snijden en in bakken of afsluitbare zakken te verdelen. Als in je schema staat aangegeven welke smoothie je wanneer drinkt, kun je de voorraden fruit voor dat moment bij elkaar (wel in aparte bakken of zakken) bewaren. Op die manier kun je uit de koelkast pakken wat je nodig hebt en het gelijk in de blender gooien voor een heerlijke en verse smoothie.

Wil je wat langer met het fruit doen, seizoensfruit langer bewaren of zeker weten dat het vers blijft, dan kun je fruit ook heel goed invriezen. Let er bij het invriezen van fruit wel goed op dat je het met de juiste rijpheid doet. Wanneer je een stuk fruit invriest dat nog niet helemaal rijp is, is het niet erg lekker als je het eenmaal weer uit de vriezer haalt. Het voordeel van bevroren fruit in je smoothie verwerken is dat je dan geen ijsblokjes of crushed ice meer toe hoeft te voegen! Je fruitsmoothie is direct lekker koud en er zit genoeg water in om de smoothie goed drinkbaar te maken.

De ultieme combinatie

foto 26

Wanneer je je fruitsmoothie wat extra pit wil geven, kun je afwisselen met het combineren van groenten en fruit. Het klinkt misschien een beetje gek, maar bladgroene is ideaal om in een smoothie te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan bloemkool of spinazie, dat je in combinatie met je favoriete fruit in een lekkere smoothie kunt verwerken. Als je niet zo’n zoetekauw bent, wordt de smaak van de smoothie iets bitterder wanneer je er groente aan toevoegt. Ook bevat spinazie veel ijzer, dat belangrijk is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Een combinatie van groenten en fruit is dus perfect voor als je een smoothie bomvol ijzer, vitaminen en mineralen wilt nemen. Daarnaast voldoe je zo gelijk aan de ‘twee ons groenten en twee stuks fruit per dag’ regel!

Voor de opbouw van spieren die belangrijk zijn voor het kweken van een platte buik heb je eiwitten nodig. Ook eiwitten kun je aan je fruitsmoothie toevoegen. Meng er bijvoorbeeld een beetje kwark of halfvolle melk doorheen. Op die manier krijg je van je fruitsmoothie een echte powerboost en komt jouw platte buik steeds dichterbij.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *