website statistics

Snel afvallen met een dieet: de gevaren van het crashdieet + tips

De zomer komt eraan. Net als ieder jaar wil je die laatste kilo’s kwijt om jezelf een wat zekerder gevoel te geven in bikini of zwembroek. Maar vaak lukt het net niet om die laatste kilo’s kwijt te raken of om voorgoed af te rekenen met die zwembandjes. Daar komt nu echter verandering in! Wij geven jou in dit artikel de juiste informatie om af te rekenen met de kilo’s. Voor altijd.

De gevaren van het crashdieet

Veel mensen denken dat afvallen makkelijk is, maar niets in minder waar. Veel mensen vallen in een korte tijd veel af en eten hun verloren kilo’s er vervolgens weer in een mum van tijd aan. Zonde natuurlijk! Met de juiste voeding en voldoende beweging hoeft het kwijtraken van kilo’s niet zo moeilijk te zijn. Het gaat hierbij niet alleen om het veranderen van de voeding en van het sporten, het gaat hierbij om het veranderen van je leefpatroon in plaats van een ‘snel afvallen dieet’. Wanneer je regelmaat krijgt in het sporten en het minder eten, zul je zien dat die kilo’s nooit meer terugkomen.

 

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Schrap die koolhydraten!

Eén van de steeds vaker voorkomende diëten is het koolhydraatarme dieet. Dit dieet wordt door veel specialisten als positief ervaren omdat het dieet het eetpatroon van de mens drastisch verandert op een positieve manier. Bij het koolhydraatarme dieet eet de mens een stuk minder koolhydraten dan normaal. De beperkte hoeveelheid koolhydraten zorgt voor een snel verlies van de kilo’s. In de eerste week is het al mogelijk om drie (!) kilo’s kwijt te raken. De weken erop zal je gemiddeld 1 à 1,5 kilo kwijtraken. De trek verdwijnt langzaam. Hierdoor zal het eetpatroon van de diëtende mens langzaam veranderen.

Wat mag je bij het koolhydraatarme dieet eten? De naam zegt het natuurlijk al, de koolhydraten worden in dit dieet grotendeels weggelaten. Dit betekent dat je maar een beperkte hoeveelheid brood, pasta, rijst of aardappelen mag. Wel zijn er producten die zijn aangepast voor dit dieet, neem bijvoorbeeld koolhydraatarm brood. Daarnaast is het natuurlijk gewoon mogelijk om veel groenten en fruit te eten, kan je gewoon vlees en vis eten en worden ook noten en kaas zeer aangeraden.

 

De voor- en nadelen aan het koolhydraatarm dieet

Aan elk dieet zitten wel een paar voor- en nadelen. Aan het koolhydraatarme dieet zitten voornamelijk voordelen. Zo zorgt het dieet namelijk voor minder darmklachten en een betere bloedsuikerspiegel. Het meest positieve effect van het dieet is natuurlijk dat de kilo’s makkelijk verdwijnen. Het hongergevoel verdwijnt waardoor je minder trek krijgt. Ook voel je je na het volgen van dit dieet een stuk energieker.

Een nadeel aan het dieet is dat je op moet letten op de inname van vetten en eiwitten. Wanneer je hier te veel van inneemt is het mogelijk dat je last krijgt van je nieren. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het koolhydraatarme dieet. Ook is het met dit dieet mogelijk dat je een tekort binnenkrijgt aan bepaalde vitamines. Er wordt daarom aangeraden om vitaminepillen te nemen om deze voedingsstoffen alsnog binnen te krijgen.

Een klein nadeel aan het koolhydraatarme dieet is dat men wat last kan krijgen van een moeilijke stoelgang. In plaats van iedere dag ontlasten zal het kunnen voorkomen dat je minder vaak kan ontlasten en dat de ontlasting wat harder wordt. Om dit tegen te gaan kan je speciale vezels innemen. Vezels zorgen er namelijk voor dat de ontlasting wordt gestimuleerd. Men kan vezels binnenkrijgen door bepaalde producten te eten. Zo is bijvoorbeeld lijnzaad goed voor de ontlasting. Daarnaast is dit product ook nog eens erg gezond!

 

Een goede workout

Afvallen gaat natuurlijk niet vanzelf. Wij raden onze lezers dan ook aan om te gaan sporten naast het dieet. Een goede beweging stimuleert namelijk het verbruiken van energie. Je hoeft niet elke dag te gaan sporten, maar wij raden je wel aan om 2 à 3 keer in de week te gaan sporten. Het sporten zorgt er namelijk ook voor dat je lichaam er beter uit zal zien en dat je je goed voelt.

Sporten waar je makkelijk calorieën mee verbrand zijn onder andere hardlopen, fietsen en skeeleren. Wanneer je liever binnen sport kan je natuurlijk aan de slag bij de sportschool. Je kan hier beginnen met de cardio apparaten. Deze apparaten zorgen ervoor dat je snel calorieën verbrand. Wanneer je liever in een groep sport zijn vechtsporten, voetbal en hockey een goede keuze. Bij deze sporten verbrand je niet alleen veel calorieën, je leert ook nog eens nieuwe mensen kennen.

 

Eettips

Goed en gezond eten is natuurlijk essentieel wanneer je af wilt vallen. Bij een koolhydraatarm dieet is het makkelijk om een nieuwe levensstijl te creëren. Als ontbijt kan je een lekker bakje magere Griekse yoghurt met zaden en noten eten. Daarnaast is voldoende groente en fruit belangrijk. Let er wel op dat je vooral groenten en fruit eet met weinig koolhydraten. In bananen zitten bijvoorbeeld veel koolhydraten. Eet deze dus niet te veel.

Voor het avondeten is een goed stuk vlees of vis een goede basis. Dit kan gegeten worden met groenten. Lekker is het om ovenschotels te maken met kaas, vlees en groenten. Voor tussendoortjes kan je een vezelrijke cracker eten met bijvoorbeeld pindakaas, vleeswaren of kaas. Ook zijn noten en zaden fijne tussendoortjes die bovendien ook erg gezond zijn.

 

Alles met mate

Natuurlijk is het wel zo gezellig om iets lekkers te eten wanneer je op een verjaardag bent of wanneer je op stap gaat met vrienden. Wij keuren dit dan ook niet af. Wel raden wij je aan om de snacks met mate te eten, om niet in je oude patroon te vallen. Probeer op een feestje wel de gezondste snacks eruit te pakken. Kies bijvoorbeeld in plaats van een toastje met smeersels voor alleen het stukje worst of stukje kaas. Deze zijn koolhydraatarm. Ook kunnen noten natuurlijk genuttigd worden.

Als je er toch voor kiest om een andere lekkernij te eten, zorg dan dat je met mate eet. Vraag om een kleinere portie. Zo kan je toch gezellig meedoen met de rest maar blijf je op je voeding letten.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *