website statistics

Snel en makkelijk afvallen is niet moeilijk

Ben je net terug van vakantie? Dan zijn er misschien wel wat vakantiekilo’s bijgekomen. Of misschien heb je al wat langer last van overgewicht, maar is het er nog niet van gekomen om de kilo’s te lijf te gaan.

Wil je in een relatief korte tijd gemakkelijk afvallen, dan kan dat! Je hebt er natuurlijk wel een beetje zelfdiscipline voor nodig, want zonder inspanning kun je natuurlijk nooit het gewenste resultaat boeken. Maar snel en makkelijk afvallen is geen onbereikbaar doel!

Met een aantal eenvoudige tips en tricks wordt snel en simpel afvallen ook voor jou mogelijk! Je kunt vandaag nog beginnen met afvallen!

Maak een planning

De eerste tip is, het maken van een planning. Als je gewicht wil verliezen, dan moet je namelijk weten hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnen moet krijgen en hoeveel calorieën je per dag verbrandt.

Je gewicht is in feite het resultaat van een rekensom: het aantal ingenomen calorieën minus het aantal verbruikte calorieën, bepaalt of je aankomt of afvalt. Het maken van een planning is dus erg nuttig. Bepaal vooraf hoeveel, wat en wanneer je gaat eten, en probeer ook in te schatten hoeveel lichaamsbeweging je op een dag nodig hebt en kunt doen.

Door deze planning te maken én door je daar ook aan te houden, weet je ongeveer of je in de plus of in de min terecht gaat komen. Als je snel wilt afvallen, dan is het natuurlijk de bedoeling om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. Probeer dit in je planning te verwerken, door te zoeken naar magere voedingsmiddelen of naar manieren om vaker en intensiever te bewegen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Vervang de caloriebommen

In je planning zijn altijd een aantal calorierijke voedselwaren terug te vinden. Vergeet ook niet om een ongezond tussendoortje in je planning op te nemen. Vervolgens ga je de meest calorierijke middelen in je planning vervangen door betere alternatieven.

Kies je bijvoorbeeld elke avond voor een gevulde koek bij de koffie of thee? Vervang deze dan voor een minder vet biscuitje of kies voor zoet fruit. Je hoeft niet direct op een streng dieet. Maar enkele aanpassingen zijn natuurlijk wel noodzakelijk om snel resultaat te kunnen boeken.

Het aanpassen van je voedingspatroon, betekent niet dat je alle ongezonde en calorierijke voedingswaren volledig moet mijden. Onze insteek is dat afvallen geen strafexpeditie moet zijn, maar een resultaat van een positieve aanpassing in jouw leefwijze.

Een lekkere versnapering bij de koffie mag dus gerust, maar let er wel op wélke snack je kiest. Zulke kleine dingen maken ook het verschil!

Maak tijd voor beweging!

Heb je geen tijd om te sporten? Het is een veelgehoord argument. Maar zonder lichaamsbeweging kom je minder ver. Laten we eerlijk zijn: Wanneer je niet voldoende beweegt, dan wordt snel afvallen ook een lastig verhaal.

Zorg er dus zeker voor dat je in je planning tijd inruimt voor lichaamsbeweging. Dat kan een sport zijn, maar bijvoorbeeld ook een wandeling tijdens de lunchpauze. Het argument ‘geen tijd hebben’ is eigenlijk geen excuus. Als je snel wat gewicht kwijt wil raken, dan moet je simpelweg de tijd vrij maken om te bewegen. Bewegen is niet van iedereen de grootste hobby. Toch zijn er eigenlijk altijd wel sporten te bedenken die bij je passen.

Ga bijvoorbeeld eens twee of drie keer per week een uurtje zwemmen. Dat kost niet al te veel tijd en is heerlijk ontspannend. Bovendien worden de spieren dan op een gelijkmatige manier belast, waardoor je geen blessures zult oplopen. Vaak kun je een bezoekje aan het zwembad ook nog combineren met een bezoekje aan de sauna.

Probeer van sporten een pleziertje te maken! Een andere tip is dan ook om samen met anderen in beweging te komen. Sporten met een of meerdere vrienden is nu eenmaal gezelliger. Een ander kan je ook motiveren op de momenten dat je even wat minder zin hebt. Op die manier wordt je net even over een drempel heen geholpen!

Zoek naar kleine verbeteringen

Snel en makkelijk afvallen schuilt vaak in hele kleine dingen. Er zijn vaak kleine dingen te bedenken die jouw levensstijl al heel wat gezonder maken en waardoor je eenvoudig en snel wat overtollige kilo’s kwijt kunt raken.

Hoeveel water drink jij bijvoorbeeld op een dag? Minder dan een liter? Ga dan vanaf morgen eens minimaal anderhalve liter tot twee liter water per dag drinken. Je zult zien dat het werkt. Water bevat geen calorieën en het is dus een gezond alternatief voor andere dikmakende dranken. Ook wordt het hongergevoel in het lichaam verminderd, waardoor je minder grote porties nodig hebt. Het drinken van voldoende water is dus een hele goede basis om snel en gemakkelijk af te vallen.

Andere kleine verbeteringen van je levensstijl, hebben vaak te maken met gemakzucht en luiheid. Woon of werk je bijvoorbeeld niet op de begane grond? Kies dan standaard voor de trap en laat de lift voortaan links liggen. Vind je de vijfde etage te hoog om met de trap te bereiken? Wat een onzin! Het gaat vaak om minder dan honderd treden. Na drie dagen op je tanden bijten, ben je gewend aan het nemen van de trap en zul je merken dat je conditie verbetert. Je verbrandt dan een behoorlijk aantal calorieën op een dag.

Blijf zoeken naar informatie

Zoals we al gezegd hebben, schuilt snel en succesvol afvallen vooral in een aantal kleine aanpassingen en natuurlijk speelt zelfdiscipline ook een grote rol.

Want hoe zinvol of slim de tips ook zijn: het belangrijkste en meest doorslaggevende argument dat gaat bepalen of je wel of niet succesvol gewicht gaat verliezen, is jouw intrinsieke motivatie. Het gaat dus om de motivatie die vanuit jezelf komt en niet vanuit jouw omgeving.

Om die motivatie vast te houden, is het aan te raden om op internet – bijvoorbeeld op deze blog – te blijven zoeken naar verschillende tips die helpen bij snel en makkelijk afvallen. Of jou kunnen helpen bij het gezond eten door gezonde recepten te zoeken.

Het is goed om je steeds opnieuw te laten inspireren door blogs en door nieuwe informatie over afvallen. Op die manier ben jij goed op weg naar het gewenste resultaat!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *