website statistics

Is een streng dieet gezond ?

Ik krijg dagelijks tal van e-mails aan die mij vragen wat nu de ultieme manier is om af te vallen, telkens geef ik deze mensen de raad dat de combinatie van sporten en een gezonde voeding snel en effectief resultaat zal geven.

Vele mensen volgen deze raad maar er is toch nog altijd een selecte groep die nog net dat iets meer wil. Hierbij vragen ze snelle resultaten op welke manier dan ook. Een streng dieet wordt hier dan wel eens besproken, maar is dergelijk dieet wel aan te raden ?

Oorzaken overgewicht ?

De meeste personen die ik advies geef nemen het van me aan dat ze gewoon een aanpassing zullen moeten doen in hun voedings- en levenspatroon, dit is in gevallen noodzakelijk.

Nu de aanvragen die ik krijg zijn ook heel veel mensen die met overgewicht te maken hebben, dit kan zijn van slechts enkele kilo’s tot wel 40 a 50 kilo aan overgewicht.

Het overgewicht kan ontstaan op verschillende manieren, men sport te weinig, men eet te veel suikers, men eet te veel vetten. Een combinatie van vernoemde factoren zullen altijd resulteren in overgewicht.

Een streng dieet kan hier tijdelijk een oplossing voor bieden maar biedt geen garanties voor de toekomst.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Streng dieet schema

Een streng dieet is voor iedere persoon anders, je moet je doelstellingen stellen hoeveel je wil afvallen op korte tijd. Diëten is geen wondermiddel je zal niet op 1.2.3 direct 10 kilo of meer kwijt geraken.

Voor sommige is 1500 calorieën een streng dieet maar voor andere dan weer vanaf 1000 calorieën. Hoe minder calorieën je binnenkrijgt, hoe meer je lichaam je vetreserves gaat aanspreken.

Een streng dieet begint bij het drinken van water, laat alle vruchtensappen, frisdranken en light dranken weg, je drinkt alleen nog maar water en dit zo’n 2,5 liter per dag.

Water is gezond en geeft je sneller een verzadigd gevoel, eveneens helpt het je met het verwijderen van allerlei afvalstoffen uit je lichaam.

Volgend streng dieet schema geef ik wel eens als voorbeeld:

Ochtend/ontbijt:

 • Fris glas water
 • 2 donkere boterhammen of toast met kipfilet

10 uur:

 • 1 banaan of appel, banaan gaat je hongergevoel doen wegnemen door een snellere verzadiging

12 uur:

 • Salade ( Komkommer, tomaat, wortelen, mango, paprika, zalm of kip)

15 uur:

 • 1 stuk fruit
 • 1 mager yoghurtje zonder vetten

18 uur:

 • Bruine rijst of zoete aardappelen
 • Broccoli, bloemkool of andere gestoomde groeten
 • Kip of vis

20 uur:

 • Eiwitten shake

Dit is een standaard streng dieet schema, je kan het aanpassen en wijzigen waar nodig. Mijn voorkeur gaat uit om steeds kip of zalm in je dieet te verwerken, kip voornamelijk voor de eiwitten en zalm voor de gezonde vetten.

Doorheen de dag drink je voldoende water zodoende dat je aan de 2,5 liter per dag komt.

Gevolgen langere termijn

Dit dieetschema gaat je op korte termijn oplossingen bieden maar langer dan twee weken zou ik het niet aanraden, je lichaam gaat te veel andere essentiële stoffen mislopen.

Ik raad mijn klanten ook meestal aan om te starten met een streng dieet, over te gaan naar een normaal dieet waarbij je je voedingspatroon aanpast en wanneer dit allemaal goed verloopt ga je in combinatie met sport proberen op je lichaamsgewicht te blijven.

Er zijn vele vormen van diëten, dit is er een van maar wel degelijk af te raden op lange termijn. Wil je gezond afvallen zou ik je aanraden om te combineren tussen gezond eten en sporten, dit zal effectief ervoor zorgen dat je je ultieme gewicht zal bereiken.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

5 Reacties op "Is een streng dieet gezond ?"

 1. manar says:

  Hoi

  Ik. Wil vragen dat ik streng dieet wil volgen Ik heb echt intresse in

  Groetjes manar

 2. guusta says:

  Hoi wil graag dieet volgen

 3. Hannie says:

  Ik wil het dieet heel graag volgen , om daarna gezond berder af te vallen.

 4. kaoutar says:

  hoi ik wil ook streng dieet vlogen. Maar ik begin morgen hebben jullie eigene idee waar ik kan start ,harte dank

 5. Ester says:

  Ik wul afvallen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *