website statistics

Hoe kan ik snel afvallen? Antwoorden op deze veelgestelde vraag

In Nederland kampen er ontzettend veel mensen met overgewicht. Het is zelfs zo dat de laatste 20 jaar het aantal mensen met overgewicht is verdubbeld. Het merendeel van deze mensen is man, maar ook de vrouwen mogen niet vergeten worden. En dan hebben we het nog niet eens over de kinderen gehad.

Ook veel kinderen kampen tegenwoordig met flink wat overgewicht. Bij velen rest dan natuurlijk de vraag: wat kan ik hiertegen doen? Het hele jaar door zijn er talloze verleidingen waaraan we (helaas) vaak toegeven.

Het is niet zo dat we dit per se willen, maar het wordt ons vaak onmogelijk gemaakt om een dag te overleven zonder aangevallen te worden met lekkere snacks en ongezonde hapjes. Een ritje naar de supermarkt is meestal al een taboe.

Je zou eigenlijk de gangpaden met snoep en chips over moeten slaan, maar helaas worden we er meestal wel naartoe getrokken. Ook in pretparken en op stations komt het eten ons tegemoet. Toch is er echt wel iets aan te doen. We hoeven onszelf niet te pijnigen met lekkere dingen.

Zomer en winter

Zowel in de zomer als in de winter worden we met ons gewicht geconfronteerd. Vrouwen iets vaker dan mannen. Dat zit hem niet alleen in het modebeeld, maar ook in het feit dat we gewoon niet dik willen zijn. We zouden het liefst allemaal in een maatje 36 willen passen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk. Vlak voor de zomer begint, werpen we meestal een kritische blik in de spiegel en vragen we onszelf ook alweer af waarom we alles eraan gegeten hebben. Zeker wanneer de zomervakantie eraan komt en je een weekje naar de zon gaat. Dan willen we allemaal een lichaam hebben waar je u tegen zegt. En dat kan. En snel ook. De vraag is dan ook: hoe kan ik snel afvallen?

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Snel afvallen

Afvallen gebeurt niet uit zichzelf, maar er zijn verschillende manieren te bedenken waarop je snel en eenvoudig af kunt vallen. De een is natuurlijk iets makkelijker dan de ander, maar uiteindelijk zie je wel resultaat.

Veel mensen denken vaak dat het onmogelijk is om binnen een paar weken resultaat te zien, maar dat is zeker niet zo. Je kunt niet verwachten binnen twee weken het lichaam van een atleet te hebben, maar met een beetje wilskracht en doorzettingsvermogen zie je zeker al resultaat. Eén van de meest besproken diëten is een crashdieet. Wij hebben hier maar één ding over te zeggen: niet doen! Het lijkt zo verleidelijk, weinig eten om daarmee uiteindelijk kilo’s te verliezen.

Wij weten wel beter evenals de mensen die zo’n crashdieet al eens geprobeerd hebben. Natuurlijk leidt minder eten in eerste instantie tot gewichtsverlies, maar na een paar weken merk je al snel dat je lichaam op een reservestand slaat en gewend raakt aan weinig voedsel. Zodra je weer meer gaat eten, vliegen de kilo’s eraan. En dat is nu juist wat je niet wilt. Daarnaast is het zo dat ons lichaam gewoon voedingsstoffen nodig heeft.

We kunnen ons lichaam simpelweg niet uithongeren zonder daarvan de consequenties te aanvaarden. Het heeft geen zin om het ritme van je lichaam even te onderbreken om vervolgens weer terug te vallen in je oude patroon. Het is belangrijk om te kijken naar de juiste oplossing op lange termijn. Afvallen is niet even een paar weken ertegenaan gaan, maar je hele voedingspatroon aanpassen.

Hoe val je dan wel af?

Een crashdieet is dus duidelijk niet de oplossing. Maar wat kan je wel helpen in de strijd tegen de kilo’s? Het key word is dan voeding! Zonder een aanpassing aan het voedingspatroon zal je niet ver komen. Wanneer je rollen snoep blijft eten en iedere avond een zak chips open trekt, vliegen die kilo’s er niet af. En dat is nu juist wat je wilt. Om echt wat overtollige kilo’s kwijt te raken, zal je alle lekkernijen moeten vervangen door gezonde dingen.

En ik zie je al denken: bah. Gezond is niet vies. Laat dat duidelijk zijn. Natuurlijk is een zak chips heel wat anders dan een stengel selderie, maar met de juiste afwerking kan ook een stengel selderie heerlijk smaken voor de tv. Het is belangrijk om je voedingspatroon niet te snel om te gooien. Je wilt immers niet na een week weer terugvallen in je oude gewoontes.

Daarom is het belangrijk om kleine stapjes te nemen en zo iedere keer nieuwe gewoontes toe te voegen, waardoor het eigenlijk heel gewoon wordt. En dat is belangrijk. Je nieuwe voedingspatroon moet normaal worden, zodat je niet eens door hebt dat je iets hebt veranderd. Zo is het eigenlijk al heel eenvoudig om veel drinken te vervangen door een glas water of een kop groene thee.

In frisdrank en vruchtensappen zitten enorm veel suikers en suikers worden omgezet in vet. Weg ermee dus! Daarnaast is het zo dat groene thee het afslankproces bevordert en enorm goed is voor de spijsvertering en vetverbranding. Maar ook het vervangen van een vleesmaaltijd door een gezonde salade scheelt al veel. Zo is het belangrijk om iedere dag voldoende groente en fruit te eten. Je kunt in plaats van een vette en ongezonde snack beter kiezen voor een lekker mandarijntje of een grote groene appel.

Sporten is het magische woord

Dan komt het sporten. Met alleen voeding kom je er niet. Je zult toch echt een keertje de deur uit moeten om sportief te doen. Zo kun je natuurlijk een abonnement op de sportschool nemen en jezelf daar helemaal uit de naad werken, maar de meesten zien dit niet zitten.

Als je ook hier begint met kleine stapjes, zal je snel resultaat zien. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift of ga met de fiets naar het werk in plaats van met de auto.

Ook kun je eenvoudig thuis allerlei oefeningen doen om je conditie te verbeteren en die slanke buik te krijgen. Zo zijn er talloze oefeningen te vinden die je gewoon thuis op een matje kunt doen en die je eenvoudig in je dagelijks sportritme kunt toepassen. En je zult zien dat die platte buik al beter zichtbaar wordt.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *