RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] Hoeveel Calorieën Voor 1 Kg Vet? Feitjes & Afvaltips

Hoeveel Calorieën Voor 1 kg Vet? Feitjes & Afvaltips

Afvallen is in principe heel simpel: zorg dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je calorieën verbrandt.

Natuurlijk is dit theorie, en is de praktijk net iets ingewikkelder. Maar, het is wel de basis.

De volgende vraag is dan belangrijk: Hoeveel calorieën staat dan gelijk aan 1 kilogram vet?

Om de vraag gelijk te beantwoorden 1 kg vet staat dan ook gelijk aan 9000 calorieën.

Waarom slaat het lichaam eigenlijk vet op? De reden is dat vet boordevol met energie zit. Het lichaam slaat daarom vet op als noodvoorraad voor slechtere tijden. Best slim eigenlijk, maar natuurlijk niet heel handig als je een strak lichaam wilt.

Dus, heb je teveel vet, en wil je afvallen, dan moet je deze calorieën (opgeslagen als) vet gaan verbranden.

Nogmaals, het is theorie, dus het zal niet precies zo zijn dat als je 9000 calorieën minder eet je precies 1 kilogram afvalt, maar je komt wel een heel eind.

Je moet er wel rekening mee houden dat je niet in één keer al het vet kan verbranden, dit is zeer ongezond. Het beste is om ongeveer 500 calorieën per dag kwijt te raken. Dit kun je doen door gezond te eten of door te sporten.

Om nu dus een kilo kwijt te raken ben je ongeveer 18 dagen bezig. Dit klinkt misschien als een lange tijd, maar je raakt toch bijna 2 kilogram per maand kwijt en meer dan 20 kg per jaar! En als je het op een langzame manier afbouwt komt het minder snel terug!

Voor tips over gezonde voeding kijk je hier. En wil je ook lekker gaan sporten? Kijk dan hier met de lijst van sporten en hoeveel calorieën je met die sport verbrand.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

16 Reacties op "Hoeveel Calorieën Voor 1 kg Vet? Feitjes & Afvaltips"

 1. Porky says:

  Waar in dit stuk staat ‘calorieën’ moet staan ‘kilocalorieën’. Een kilo vet staat gelijk aan negenduizend kilocalorieën, oftewel negenmiljoen calorieën. Waarschijnlijk is dit stuk uit het (V.S.) Engels vertaald. Eén amerikaanse calorie (cal) = één Europese kilicalorie (kcal).

 2. mike says:

  het is zo makelijk om aan te komen maar een hell om af te vallen

 3. willem says:

  ik ben de afgelopen maanden ongeveer 15 kg afgevallen maar raak die bolle buik niet zo makkelijk kwijt, verder is me lichaam wel slank. volgens mij komt dat doordat vet ook op je organen gaat zitten en dat is heel moeilijk om kwijt te raken. buikvet/orgaanvet is een hel als het gaat om afvallen.

 4. unknown says:

  ben in de laatste 1,5 maanden 9 kilo aangekomen en heb nu dus een eetprobleem, hiervoor woog ik echt een perfect gewicht en heb nu overgewicht, woog eerst 49 kg en nu 58…

 5. dion says:

  Just dance spelen werkt redelijk snel

 6. anoniempje says:

  just dance spelen, het helpt echt heel goed!!!

 7. Jurgen says:

  Na de kerstdagen 8,5 kg aangekomen

 8. koen says:

  handige informatie ik ben de laatste week 4kg afgevallen

 9. Bob says:

  Ja echt vet verliezen is lastig ongeveer in 2 weken zou je een kilo kwijt kunnen raken als je meer verliest kan het zijn dat je ook spieren verbrandt of vocht verliest

 10. bryan 12 jaar says:

  ik ben nog maar twaalef jaar en ben dk zegt me meme speel ook just dance

 11. Hans Kazan says:

  Gewoon wat minder vreten met zn allen. Cliché maar elk pontje gaat door t mondje. Dus een beetje zelfbeheersing mensen hoef je er achteraf ook niet om te huilen…

 12. Nnnnnn says:

  Ik ben in 2 weken 10 kilo vermagerd en dat heb ik gedaan door continu te lopen en alleen maar droge kip en groenten te eten.

 13. The bourne says:

  In 2 weken lopen, kip met groente eten vebrand je geen +- 90.000 kcal mafketel. Per dag vebrand jij dus 9000 kcal, per uur 375kcal wanneer slaap jij dan tijdens het eten moet ik ook maar is proberen top!!! Ohh nee doe maar toch niet ik stel gewoon me weegschaal 10 kg terug haha. Nu serieus weet en meet wat je eet neem je zelfde kcal in blijf je op gewicht neem je 500 per dag minder val je af neem je 500 meer nou nu ben ik echt de klos kwijt zeg

 14. The bourne says:

  Al het kip is uitverkocht wat nu

 15. unknow says:

  ik ben 12 en weeg al 65 kilo maar na 1 jaar weeg ik nu 45 kilo door groente te eten heel veel en sporte heel vaak (heb nu superconditie ) en ik voel me lekker in me vel

 16. CS says:

  Ik ben 5 kilo afgevallen in 5 weken. Nog 5 te gaan!

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *