website statistics

Door water drinken afvallen, is geen fabeltje

Heel veel mensen zijn vrijwel dagelijks bezig met afvallen. Hoe kan ik afvallen? Wat kan ik wel of niet eten? Zal ik nog een keer extra gaan sporten? Het zijn voor veel mensen herkenbare vragen.

Je kunt in ieder geval op heel veel manieren proberen om de overtollige kilo’s snel kwijt te raken. Je kunt de sportschool induiken of een streng dieet gaan volgen.

Natuurlijk is meer gaan bewegen en minder gaan eten een goed vertrekpunt, maar er zijn nog meer zaken te bedenken die kunnen helpen bij het afvallen. Lees dit artikel en ontdek hoe water drinken kan helpen bij het afvallen.

Veel dranken zijn dikmakers

Wat te denken van de dranken die je dagelijks tegenkomt? Dranken zijn immers ook dikmakers, waar veel mensen geen rekening mee houden of zich niet van bewust zijn.

Hoeveel frisdrank drink jij op een dag? En hoeveel water? Waarschijnlijk drink je meer frisdrank en vruchtensap dan water. En laten nu juist frisdranken en veel vruchtendranken echte dikmakers zijn. Het is dan ook onze tip om die verhoudingen snel om te draaien. Drink dagelijks veel water, en je zult zien dat het afvallen een stuk eenvoudiger gaat worden!

Een ander goed alternatief voor water is thee. Bij voorkeur groene thee of kruidenthee. Drink dan wel thee zonder suiker toe te voegen. In het begin is dit misschien even wennen, maar al gauw smaakt het minstens net zo lekker!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Hoeveel water heb je nodig?

Een mens heeft per dag gemiddeld minimaal anderhalve tot twee liter water nodig. Dan hebben we het over een normale dag, wat betreft lichaamsinspanning. Als je gaat sporten, dan zweet je natuurlijk meer en moet je ter compensatie ook meer water drinken.

Je kunt wel meer water drinken dan twee liter per dag, maar maak het niet al te bont. Drie liter per dag is al behoorlijk veel, maar dit is nog gezond te noemen. Verder is het belangrijk om de inname van water over de dag te verspreiden. Drink per uur dus zeker niet meer dan een halve liter water, grotere hoeveelheden water kan je lichaam in zo’n korte tijd niet opnemen.

Functies van water

Water heeft een aantal belangrijke functies in het lichaam. Schadelijke stoffen in het menselijk lichaam worden door middel van water afgevoerd en de vetverbranding wordt door water gestimuleerd. Daarnaast zorgt het drinken van ruim voldoende water voor een verminderd hongergevoel. Maar waarom is het nu goed zo goed om veel water te drinken als je bezig bent met afvallen?

Wanneer je afvalt door minder te eten of door meer te bewegen, dan ga je de strijd aan met de vetreserves. Door meer energie te verbranden dan je binnenkrijgt, worden die vetreserves aangesproken. Bij het afvallen komen er stoffen vanuit dat vet vrij. Vetten bevatten veel schadelijke stoffen, die dus ook zo snel mogelijk het lichaam moeten verlaten. Water bevordert een snelle afvoer van deze schadelijke stoffen. Juist tijdens het afvallen vervult water dus een zeer belangrijke lichaamsfunctie.

Afvallen door middel van sporten is natuurlijk erg effectief. Maar ook hierbij geldt dat water een bepalende rol ligt heeft. Pas als je voldoende water drinkt, wordt jouw lichaam namelijk in de gelegenheid gesteld om de vetten daadwerkelijk af te voeren. Sporten, water drinken en afvallen, gaan dus hand in hand.

Minder honger

Een derde functie die water kan vervullen, is het verminderen van het hongergevoel. Een gevoel van honger is voor het lichaam vergelijkbaar met het gevoel van dorst. De prikkels die de hersenen hierover binnen krijgen, staan in verband met elkaar.

Door ruim voldoende water te drinken, zorg je dus dat niet alleen het dorstige gevoel verdwijnt, maar ook dat het gevoel van honger wordt verminderd. En wanneer je minder honger hebt, dan zijn de porties van de maaltijden ook wat kleiner. Vanzelfsprekend helpt dat absoluut tijdens het afvallen!

Zijn er goede vervangers van water?

Een hele dag water drinken, dat is niet voor iedereen even makkelijk. Een vraag die dan ook regelmatig terugkomt, is of water te vervangen is door andere dranken. Het antwoord daarop is weliswaar ‘ja’, maar we willen daarbij wel enkele op- en aanmerkingen plaatsen.

Ja: er zijn goede vervangers van water. Koffie maar – vooral – thee kunnen goed als vervanger van water dienen. Let er dan wel op dat je deze dranken ‘puur’ drinkt, dus zonder de toevoeging van suiker en melk. Dat zijn namelijk wel dikmakers!

Frisdranken zijn echter minder geschikt als vervanger van water, omdat hier veel suikers en andere onnatuurlijk stoffen aan zijn toegevoegd. Het kan echt geen kwaad om elke dag een glas frisdrank te drinken, maar wanneer je effectief wilt afvallen, dan is water toch echt een betere keuze.

Een andere drank die veel mensen als goede vervanger van water zien, is vruchtensap. Maar er bestaan verschillende vruchtensappen. Pure sappen zijn wel een goede vervanger, al is het niet aan te raden om – in het kader van afvallen – de hele dag door verse fruitsappen te drinken. Te veel suikers en dus ook natuurlijke suikers kunnen voor een gewichtstoename zorgen.

Echt een afrader zijn de niet verse vruchtensappen, waaraan veel suikers en andere dikmakende stoffen zijn toegevoegd. Ook al zien de meeste vruchtensappen uit pak er gezond uit, dit zijn ze doorgaans niet!

Conclusie

We kunnen er vrij kort over zijn: water is een uitstekend hulpmiddel bij het afvallen. Door ruim voldoende water te drinken – anderhalve tot twee liter water per dag – worden afvalstoffen snel afgevoerd uit het lichaam. Dat is zeker tijdens het afvallen van groot belang, omdat er vanuit de vetten schadelijke stoffen vrij komen.

Daarnaast helpt een voldoende hoeveelheid water in het lichaam bij het stimuleren van de vetverbranding. Tot slot zorgt het drinken van water er ook voor dat het hongergevoel wordt verminderd. Dat zijn dus drie stevige argumenten voor het drinken van ruim voldoende water!Daarbij is het best mogelijk om dagelijks wat water te vervangen door bijvoorbeeld koffie, thee (zonder melk en suiker!) of verse fruitsappen.

Maar feitelijk gezien is water de allerbeste vochtbron voor je lichaam, dus het is niet aan te raden om de volledige hoeveelheid water te vervangen door andere dranken. Neem het drinken van minimaal anderhalve tot twee liter water dus gewoon op in je dagritme. Door water drinken afvallen, is zeker geen fabeltje!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *