website statistics

5 kilo afvallen in 2 weken, het is mogelijk!

Snel afvallen op een gezonde manier is niet gemakkelijk. Wanneer je echt snel wilt afvallen zul je merken dat je al gauw bij een crash-dieet uitkomt.

Niet alleen zijn deze diëten ongezond en slecht voor je lichaam, maar ook na het volgen van een dergelijk dieet zijn er nadelen. Je komt hierna namelijk erg snel weer aan. Vaak leidt een crash-dieet tot een jojo effect.

Wij geven je graag een aantal tips op het gebied van je dagelijkse voedingspatroon en levensstijl. Zodat je snel een aantal kilo’s kwijt kunt raken.

Wil je 5 kilo afvallen in 2 weken? Met onze tips is het wel mogelijk om gezond en snel af te vallen.

Vermijd ongezonde drankjes

De hele dag door heb je dorst en is het heel verleidelijk om te kiezen voor ongezonde drankjes. In veel drankjes zitten veel meer suikers en calorieën dan je denkt.

Verstopte suikerbommen zijn bijvoorbeeld de (niet versgeperste) sapjes uit een pak. Je krijgt al gauw minstens één suikerklontje binnen door zo’n glas vruchtensap. Ook kunnen verpakkingen van drankjes heel gezond lijken, door het fruit of het vruchtenconcentraat dat is gebruikt. Maar deze soort drankjes zijn absoluut niet gezond.

Alcohol is al helemaal een dikmaker. In alcohol zitten veel suikers en in bier bijvoorbeeld, zitten veel koolhydraten. Kies daarom voor gezonde drankjes. Het is een kleine moeite om te kiezen voor water, groene thee, kruidenthee of een verse smoothie. Je zult merken dat je heel goed zonder frisdrank en alcohol kunt. Zo les je je dorst op een veel gezondere manier en krijg je minder calorieën binnen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Vers koken: laat de pakjes en bakjes links liggen

Neem jezelf voor om vers en gezond te koken. Alles wat je in de supermarkt kunt vinden in pakjes, bakjes en blikjes (oftewel: kant-en-klaar) is dan wel makkelijk om klaar te maken, maar niet gezond. Het zit vol met onnatuurlijk en ongezonde toevoegingen om het langer goed te houden.

Sla de rijen met dit soort voedingsmiddelen dus over in de supermarkt en ga rechtstreeks naar de versafdelingen. Hier kies je voor mager vlees of vis en koop je verse groenten en fruit. Ook zuivel is prima, maar met mate. Vul je maaltijden aan met een koolhydraatarm alternatief of kies voor complexe koolhydraten (langzame koolhydraten) zoals zilvervliesrijst, Quinoa, of een volkoren- of speltvariant van pasta. Aardappelen kun je sowieso beter overslaan.

Je hebt meer dan genoeg opties wanneer het gaat om gezond eten en koken. Maak bijvoorbeeld zelf een groene pasta van courgette of gebruik bloemkool als alternatief voor het maken van een pizzabodem. Je kunt eindeloos blijven variëren met verschillende heerlijke salades van vis, verse groenten en fruit.

Gezonde start van de dag

Als je op een gezonde manier met je dag start, zul je merken dat je hier de rest van de dag profijt van hebt. We eten onnodig veel brood en dit kun je prima vervangen door andere voedingsmiddelen. Het is belangrijk dat je voor een afwisselend dagmenu zorgt.

Kies daarom voor een heerlijk bakje kwark of yoghurt met vruchten en gezonde toevoegingen. Strooi er superfoods als goijibessen, chiazaden of lijnzaden overheen. Wil je toch een zoete toevoeging? Gebruik dan eventueel een beetje rauwe honing.

Een smoothie is ook een goede aanrader. Je maakt hiermee een lekker en gezond drinkontbijt waar je eigenlijk alles in kunt doen, bijvoorbeeld: fruit, een beetje yoghurt en wat vezelrijke zaden. Je kunt hier ook groenten aan toevoegen. Kies in dat geval voor een combinatie van fruit en bijvoorbeeld boerenkool, andijvie, spinazie of bieten.

Met een beetje yoghurt zorg je voor een dikkere structuur van je smoothie. Met kokoswater, amandelmelk of water zorg je voor een wat lichtere smoothie. Ook havermoutpap is een heel populair en gezond ontbijtgerecht. Dit zorgt voor veel energie en vezels, ideale voeding voordat je gaat sporten dus.

Las een balansdag in

Je hoeft jezelf niet alles te ontzeggen. Als je een verjaardag hebt of een feestje, wil je natuurlijk ook gezellig mee kunnen borrelen. En je wil ook niet altijd nee zeggen tegen iets lekkers zoals een gebakje of een hapje. Ook een etentje met vrienden sla je natuurlijk niet af.

Maar, al die gezelligheid zorgt wel voor een flinke aanslag op het lichaam en voor een flinke calorie-inname. Geen zorgen, na zo’n dag las je gewoon een balansdag in. Op een balansdag kies je alleen voor gezonde opties en mag je niet snoepen. Je kiest dus een gezond ontbijt en een calorie- arme lunch. In de avond eet je dan het beste een gezonde maar lichte maaltijd.

Tussendoor kun je kiezen voor groenten, fruit of noten. Na zo’n dag met groenten, fruit, mager vlees of magere vis, ben je weer helemaal in balans. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je te veel aankomt.

Kies voor gezonde tussendoortjes

Wanneer je op een dag druk bezig bent, kom je in allerlei verleidingen. De koekjestrommel op tafel, die jarige collega die trakteert, het halen van een kant-en-klaar maaltijd omdat je haast hebt, of even snel iets afhalen bij de snackbar.

Als je druk bezig bent, heb je sneller honger. Je zult dus sneller naar makkelijke en ongezonde tussendoortjes grijpen. Zorg dus dat je gezonde alternatieven hebt die je meteen kunt pakken bij een rommelende maag.

Gezonde tussendoortjes zijn bijvoorbeeld groenten. Je koopt dit gewoon in de supermarkt, zoals tomaatjes, komkommertjes, paprika of worteltjes. Ook fruit is een zeer gezond tussendoortje. Maar ook noten zoals amandelen, cashewnoten en andere peulvruchten zijn gezond en vullen goed waardoor je meteen de honger stilt.

Met zulke gezonde keuzes voorkom je dat je gaat snoepen of toch een koekje te veel neemt.

Waarom eet je ongezond?

Snoep je tussendoor koekjes en andere ongezonde voedingswaren omdat het je troost biedt? Na een lange stressvolle dag kun je ontzettend behoefte hebben aan comfort food. Of eet je uit gewoonte en verveling?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een ongezond voedingspatroon hebt. Ben je gewoon een luie kok en kies je vaak voor het klaarmaken van eten uit pakjes en bakjes?

Wat het ook is, zorg dat je de oorzaak van je slechte eetgewoonten achterhaalt. Op die manier kun je het bij de kern aanpakken en ben je dichterbij bij jouw doel om af te vallen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *