website statistics

Wat te doen als je te dik bent? Alles over gezond eten en bewegen

Iedereen heeft wel eens dat vervelende gevoel: ik ben veel te dik! Je staat voor de spiegel en je bent totaal niet tevreden over wat je ziet. Overal ontdek je overtollig vet en andere narigheden die je liever niet zou zien. Hoe heb je het toch zo ver kunnen laten komen? Of je nu daadwerkelijk overgewicht hebt of je eigenlijk paar een paar pondjes kwijt hoeft, met dat vervelende gevoel moet je iets doen. Alleen als je het probleem besluit aan te pakken komt er verandering in. Want alleen als je goed op je voeding let en gaat sporten kom je goed in je vel te zitten. En dat brengt een hele hoop voordelen met zich mee.

Gezond eten = een gezond lijf

Wie goed voor zijn lijf zorgt zal merken dat hij zich een stuk beter en fitter voelt en goed in zijn vel zit. Goed zorgen voor je lijf is natuurlijk bewegen en sporten. Maar goede voeding is ook heel erg

dikke vrouw

dikke vrou

belangrijk aangezien je hiermee zorgt dat je je lichaam van de juiste voedingsstoffen voorziet. Het is lastig om alles uit je voeding te halen, aangezien we ontzettend veel nodig hebben. Maar met een gevarieerd voedingspatroon zul je zien dat het heus wel lukt! Het is even wennen maar als je eenmaal gezond en gevarieerd eet zul je merken hoe veel beter je je voelt. Als je eenmaal in het ritme komt wordt het een gewoonte en zul je het gemakkelijker kunnen volhouden. En ja, gezond en vers eten kost wat meer moeite, maar het is de moeite enorm waard!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Afvallen met een gezond eetpatroon

Wanneer je wilt gaan afvallen zul je toch echt je eetpatroon aan moeten passen. Hoewel wij geen voorstander zijn van calorieën tellen geeft het wel een goed inzicht in de hoeveelheid eten die je misschien te veel in je mond stopt elke dag. Het is echter aan te raden om op een gegeven moment intuïtief omgaat met je voeding. Zo kun je het namelijk een stuk beter volhouden.

Je moet natuurlijk wel weten wát je dan zoal moet eten voor een gezondere levensstijl. Wat je goed in je achterhoofd moet houden is dat je zoveel mogelijk onbewerkt en natuurlijk voedsel te eten. Alles uit pakjes, bakjes, blikjes en kartonnetjes is in principe ‘slecht voor je’, ondanks dat er misschien iets anders op de verpakking staat. ‘Light’, ‘50% minder vet’ en ‘minder suiker’ neemt allemaal extra bewerkingen met zich mee. Deze producten zijn dus niet per se gezonder. Er zitten allerlei extra toevoegingen in die juist niet goed zijn voor je lichaam. Al je dus minder suiker wilt eten zul je dus niet meer light-producten moeten kiezen, maar zul je je echt moeten verdiepen in het suikervrije dieet.

Minder koolhydraten, meer eiwitten

Wanneer je echt snel kilo’s wilt verliezen is het belangrijk om minder koolhydraten te eten en juist meer eiwitten. Sommige mensen schrappen de koolhydraten volledig uit hun dieet. Helaas zijn koolhydraten in veel producten aanwezig. Je hebt echter lang niet alle koolhydraten nodig uit je voedsel waardoor je ze omzet in vet. Koolhydraten die je wel nodig hebt zullen worden gebruikt voor het goed functioneren van het lichaam. Daarom wordt er voornamelijk gesproken over een koolhydraatarm dieet, in plaats van een koolhydraatvrij dieet. Geen koolhydraten eten is namelijk schadelijk voor het lichaam. Gelukkig maar, want je zult uiteindelijk nooit kunnen voorkomen dat je koolhydraten eet.

Koolhydraten komen voornamelijk voor in zetmeel, granen, suikers, rijst, alcohol, lactose, vezels, pasta, rijst, brood, noodles, soep, sausjes en koek. Ondanks dat te veel koolhydraten niet goed voor je zijn, zul je toch echt wel vezels moeten eten. Ook suikers zijn onmisbaar voor het lichaam. Kies er dus voor om geen aardappels meer te eten, en te minderen met pasta, rijst en brood. Haal je vezels uit gezondere alternatieven als zilvervliesrijst, fruit, lijnzaad, spelt en volkoren. Een makkelijke manier om te minderen met brood is door de ochtendmaaltijd te vervangen door een lekkere kom yoghurt met fruit en gezonde superfoods als chiazaden, lijnzaden en hennepzaad. Ook kun je kiezen voor een goed gevulde smoothie, waar je zelfs groene bladgroenten aan kunt toevoegen voor extra belangrijke bouwstoffen.

Koolhydraatarm eten is niet zo moeilijk als het lijkt

Eigenlijk is het koolhydraat arm eten helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. De productgroepen zijn namelijk gemakkelijk te onderscheiden waardoor je dus op een intuïtieve manier kunt bepalen of je bepaalde producten moet eten of niet. Iedereen kan het dus, het vergt alleen een kleine omschakeling. De slechte koolhydraten zitten vaak in ‘optionele producten’ zoals rijst, pasta, aardappels en brood. Natuurlijk mag je af en toe best een bordje pasta eten (zeker als je gaat sporten) of rijst nemen. Denk echter ook aan gezonde alternatieven als volkoren- en speltpasta of zilvervliesrijst. Voeg deze ingrediënten echter met mate toe aan het eetpatroon. En dat koek en saus slecht voor je is wist je natuurlijk al wel. Mijd deze productgroepen dus zeker uit je dieet. Je zult merken dat je vanzelf een fijn eetpatroon ontwikkeld waarmee je gemakkelijker voorkomt dat er kilo’s aankomen.

Afvallen door sporten

Het is een inkoppertje misschien, maar we weten allemaal dat we er aan moeten geloven als we echt willen afvallen: sporten. Fitness, wandelen, fietsen, zwemmen, hardlopen… wanneer je vindt dat je te dik bent is sporten de enige manier om hier verandering in te brengen. Alleen je voeding aanpassen gaat niet werken, ondanks dat het wel het belangrijkste onderdeel is van afvallen. Je zult nooit strak in je vel komen te zitten en dat droomlichaam behalen als je niet gaat sporten. Zoek dan ook iets wat je leuk vind om te doen om een schema van 2 of 3 keer per week sporten vol te kunnen houden. Neem vooral de fiets naar je werk of naar het station, kies voor de trap in plaats van de lift en loop eens vaker een ronde. Ook het huis volledig poetsen zet zoden aan de dijk: wees dus vooral lekker actief.

Vet verbranden, je doet het met krachttraining

Het is een misvatting dat men vooral veel cardiotraining moet doen om af te vallen. Het wordt steeds duidelijker dat een mooi lichaam voornamelijk voortkomt uit krachttraining. Hou je niet van krachtmachines in de sportschool? Je bent niet de enige! Gelukkig kun je veel oefeningen gewoon thuis doen. Het enige dat je nodig hebt is een matje, een goede set gewichten en een dosis zelfdiscipline. De bekende oefeningen als lunges, squads, crunches en sit-ups kunnen worden aangevuld met glute bridges, jumping jacks en push-ups voor een training voor het hele lichaam.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *