website statistics

Hoe kun je snel vermageren zonder een crashdieet?

Hoe kan het toch iedere keer weer? Je staat op de weegschaal en je gewicht is een tikkeltje te hoog. Nou ja, een tikkeltje… Stiekem weet je wel dat je er best een aantal kilo af mag.

Natuurlijk werp je regelmatig een blik in de spiegel, maar misschien is het tijd om eens goed te kijken. Een gespierd en slank lichaam, is iets waar we allemaal van dromen.

Waarschijnlijk is een super atletisch lichaam niet haalbaar. Maar een platte buik en slanke benen, daar verlang je toch wel echt naar. Je wilt nu eindelijk dat gezonde en slanke lichaam. Je wilt snel vermageren, maar dan wel op een gezonde manier. Het is tijd om aan de slag te gaan!

Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Crashen door een crashdieet

Binnen een week 5 kilo verliezen. Het klinkt geweldig en je zou het liefst meteen die kans grijpen. Niet doen! Naast het feit dat het vrijwel onmogelijk is om zo snel dat gewicht te verliezen, is het ook nog eens een aantasting van je lichaam.

Je moet er niet aan denken wat je moet doen om zo snel meerdere kilo’s kwijt te raken. Toch zijn crashdiëten tegenwoordig immens populair. Je hoeft maar in een tijdschrift te bladeren of op het internet te zoeken naar afvalmethoden en hoppa, daar zijn wemelt het van de crashdiëten!

Het lijkt aantrekkelijk, afvallen met een crashdieet. Toch blijkt niets minder waar. In het begin voel je je waarschijnlijk fantastisch, wanneer je merkt dat je broeken minder strak zitten en je shirts ook wat losser gaan hangen. Na verloop van tijd merk je echter dat je broeken niet verder uitrekken en dat je shirt weer strakker gaat zitten. Een crashdieet werkt vaak maar even.

In het begin vliegen de kilo’s eraf en sta je stralend jezelf te bewonderen voor de spiegel. Daarna wordt het tijd om af te zien. Het vele vocht wat je in het begin bent kwijt geraakt, is op. Echt vet verbranden doe je dan met een crashdieet ook niet. Je lichaam begint aan een soort winterslaap en wordt in de wacht gezet.

Door de beperkte inname van voedsel heeft je lichaam het idee gekregen dat er niet voldoende eten komt. In plaats van een hele zak chips, heb je nu nog maar een handje chips nodig om flink aan te komen. De kilo’s vliegen er razendsnel weer aan.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Een weekje ongezond

Probeer het maar eens uit. Een weekje op niets anders leven dan een beetje groenten en wat glazen water. Het hongergevoel wordt dan alleen maar erger geworden en ook slapen lukt je niet goed meer. Je voelt je slap en lusteloos. Alles werkt elkaar tegen. Te weinig slaap en weinig voedsel helpen niet bepaald mee om af te vallen.

Om echt kilo’s kwijt te raken moet je lichaam in goede conditie zijn. Een gezond lichaam dus. En een gezond lichaam kun je alleen maar krijgen wanneer je voldoende eet en voor genoeg beweging zorgt. Een slaapstand is niet wat ons lichaam nodig heeft. Ons lichaam heeft gezonde voedingsmiddelen nodig. Verse groenten, fruit, vis en af en toe een stukje vlees.

Van een weekje ongezond naar gezond leven. Dat is wat we willen. Weg met die rare diëten. Afvallen is een proces dat je van begin tot eind zelf moet controleren. Een paar dagen niets eten en vervolgens jezelf vol stoppen met alles wat je tegenkomt, helpt niet echt om slank te worden. Wat wel helpt, is jezelf eens goed onder de loep nemen. Hoe komt het dat je die extra kilo’s hebt?

Meestal zijn er allerlei redenen waarom je niet gezond genoeg eet of voldoende beweegt. Inzicht hierin kan al heel helpend zijn. Ook is het erg handig om bij te houden wat je zoal op een dag eet.

Houd een eetdagboek bij

Een eetdagboek. Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk. Toch kan het enorm handig zijn om te weten wat je zoal op een dag naar binnen werkt. Vaak heb je het idee dat het wel meevalt en dat je echt niet zoveel eet op een dag, of misschien denk je dat jouw voedingspatroon best gezond is. Een eetdagboek geeft inzicht over jouw voedingspatroon en kan je dan oook zeker helpen bij het afvallen.

Wanneer je een kijkje neemt in je eetdagboek, merk je dat je toch best veel hebt gegeten. En dan hebben we het niet over gezonde dingen. Juiste de ongezonde snacks komen in grote mate voor in ons boekje. Je kunt een eetdagboek op papier bijhouden, maar het is ook heel handig om een app te zoeken voor je mobiele telefoon.

Met zo’n applicatie voor je telefoon kun je het voedsel kiezen dat je hebt gegeten. Je ziet dan meteen hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen. Meer controle over jouw eetpatroon krijgen en zorgen dat je gezond bezig bent, wordt dan een stukje makkelijker.

Voordat je begint met afvallen, is het sowieso ook verstandig om een week van tevoren een dagboek bij te houden. Zo krijg je een goed overzicht van je eetpatroon in die bepaalde week. Vervolgens is het dan tijd om dit dagboek goed onder de loep te nemen en je eetgewoonten drastisch aan te pakken. Je kunt dan eenvoudig zien welke voedingsmiddelen je het beste kunt schrappen.

Tijd voor verandering

Als je weet wat je zoal naar binnen werkt op een normale dag, kun je daar iets aan veranderen. Je ziet waarschijnlijk wel enkele snacks op het menu staan waarvan je weet dat het absolute killers zijn. Schrap de boosdoeners en zoek gezonde vervangers.

Het is daarnaast leuk om nieuwe gezonde recepten uit te proberen en je uit te leven in de keuken. Een tochtje naar de supermarkt wordt steeds leuker als je weet wat je precies moet hebben. Een gezond boodschappenlijstje zorgt ervoor dat je ook echt gezonde dingen gaat kopen.

Je wordt al gauw steeds creatiever in het bereiden van gezonde maaltijden. Zoals je ziet, snel slank worden hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Met een beetje inzicht, de juiste kennis en goed verstand kun je echt snel en blijvend wat kilo’s kwijt raken.

Het wordt op den duur ook een stuk leuker om in de spiegel te kijken en je voelt je een stuk gezonder. Shoppen wordt trouwens ook een stuk plezieriger wanneer je buik en benen slanker zijn geworden.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *