website statistics

5 kilo afvallen in 1 week: Zo ben je in no-time weer zomerproof

Binnen een week minstens 5 kilo afvallen. Dat is iets wat veel mensen graag zouden willen. Zeker wanneer het mooi weer wordt en de zon volop begint te schijnen. De tijd dat we ons kunnen verhullen in dikke truien en joggingbroeken is voorbij. Er is niets zo onthullend als de zomer. Je kunt je immers niet eeuwig verbergen achter lange broeken en wijde tunieken.

De zomer is dé ideale tijd om ons lichaam juist te showen aan de buitenwereld. We liggen immers niet voor niets in de tuin om bruin te worden en we staan ook niet uren in de sportschool om ons lichaam te verbergen. Maar hoe zit het dan met diegenen die nog niet klaar zijn voor de zomer en haast ziek worden bij een beeld van zichzelf in bikini? Daar is slechts één woord voor: zomerproof.

Weer helemaal zomerproof

Om in de zomer goed voor de dag te komen, beginnen veel mensen al op tijd met het aanpassen van hun voedingspatroon en ook de sportschool maakt overuren. Maar een paar weken voor tijd betrap je jezelf er toch op dat je niet voldoende je best hebt gedaan. Het mag allemaal wel wat strakker. Op zulke momenten zou 5 kilo afvallen in 1 week geweldig zijn. Dit noemen we een crashdieet.

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Een crashdieet is helemaal niet gezond, maar juist hartstikke slecht voor het lichaam. Natuurlijk voel je je even goed wanneer de weegschaal een paar kilo minder aangeeft, maar na een tijdje vliegen de kilo’s er dubbel en dwars weer aan. Dan is alles voor niets geweest.

Het zou natuurlijk geweldig zijn om in korte tijd zoveel kilo’s kwijt te raken, maar naast het feit dat het vrijwel onmogelijk is, is het verliezen van zoveel kilo’s in een week ook erg ongezond. Je lichaam heeft een bepaalde routine aangemaakt, die je met een crashdieet rigoureus omgooit. En dat is niet de bedoeling. Je lichaam moet de kans krijgen langzaam te wennen aan een verandering. Op deze manier is het effect ook blijvend. Je kunt niet verwachten dat het lichaam nog goed functioneert wanneer je onvoldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

 

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Geen nadruk op tijd, maar op voeding en sport

Om snel te kunnen afvallen op een gezonde manier, is het belangrijk dat je geen focus meer legt op tijd. Het gaat er helemaal niet om dat je zo snel mogelijk die kilo’s kwijt raakt. Het doel is juist óm die kilo’s kwijt te raken. En dat moet op een gezonde manier. Dit kan dus niet binnen 1 week. Probeer het dan ook niet. Verantwoord en gezond afvallen is de oplossing.

Natuurlijk zie je op tv vaak onrealistische beelden van mensen die wel binnen korte tijd een geweldig lichaam hebben gekregen. Maar vraag jezelf daarbij af hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Wij kunnen je garanderen dat dit niet op een gezonde manier is gebeurd. Veel mensen die een crashdieet hebben gevolgd, waren in het begin enorm blij met het resultaat, maar merken na verloop van tijd dat de kilo’s er weer aan vliegen. En enorm snel!

Verander je voedingspatroon

Om snel resultaat te zien en ervoor te zorgen dat de kilo’s er af gaan én blijven, is een verandering van je voedingspatroon noodzakelijk. Je kunt immers niet verwachten af te vallen door regelmatig dik makende snacks naar binnen te werken en bergen snoep en koek op te eten. Gezond eten is belangrijk. Suikers en ongezonde vetten zijn uit den boze! Probeer deze dan ook zoveel mogelijk te vermijden en neem het alleen tot je als je echt niet anders kunt.

’s Avonds voor de tv hoef je je echt niet te vergrijpen aan bakken chips en bergen chocolade. Er zijn tegenwoordig veel gezonde snacks op de markt die je prima kunt gebruiken als vervanging. Zo is een avocado dip heel lekker bij selderiestengels en kun je ook wortels en kerstomaatjes in de bank snoepen. Op deze manier heb je toch iets te snacken, maar doe je het op een verantwoorde manier.

Sporten hoort er nu eenmaal bij

Ook sporten komt natuurlijk in een afslankschema voor. Zonder sport kom je immers niet ver. Het is belangrijk om iedere dag minstens 20 minuten te bewegen. Daarin heb je veel mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan intensieve sporten, zoals hardlopen en zwemmen, maar ook minder intensieve sporten, zoals wandelen en fietsen, dragen bij aan het afslankproces. Het gaat erom dat je beweegt. Met voldoende beweging en een gezond voedingspatroon zal je zien dat je binnen korte tijd een strak figuur hebt met een mooie platte buik!

Positieve effecten van gewichtsverlies

Een paar overtollige kilo’s kwijtraken is natuurlijk niet alleen mooi in de spiegel. Natuurlijk is het heerlijk wanneer je zelfverzekerd over het strand kunt lopen zonder je druk te hoeven maken over rolletjes en dikke probleemzones. Afvallen heeft nog veel meer voordelen voor je lichaam. Zo voelen de meeste mensen zich zelfverzekerder met een paar kilo minder en velen geven aan gelukkiger te zijn. Je zit immers beter in je vel. Veel vrouwen (en ook mannen) voelen zichzelf sexyer wanneer ze een strakker figuur hebben. De altijd aanwezige frustraties over je gewicht worden naar de achtergrond gedrukt of verdwijnen zelfs helemaal.

Afvallen is niet alleen goed voor je gemoedstoestand, maar heeft ook allerlei positieve uitwerkingen op het lichaam zelf. Zo krijg je vaak meer energie wanneer je een paar kilo’s kwijt bent. Dit overbodige vet hoef je immers niet meer mee te slepen. Maar ook het sporten draagt bij aan het energielevel. Door regelmatig te sporten, creëer je uithoudingsvermogen en ontwikkel je energie om de dag door te komen.

Vet eten zorgt voor een vettige huid met grote poriën en die bekende glans laag. Met een paar kilo minder zie je vaak al meteen verschil. Je huid voelt zachter aan en ziet er ook gladder uit. Poriën worden kleiner en in plaats van een vette en glanzende huid ziet je huid er nu stralend en fris uit. Afvallen is dus eigenlijk gewoon goed voor je gehele gezondheid, van brein tot lichaam!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *