website statistics

Gezond afvallen met afval shakes

Voor de spiegel staan, is niet altijd een pretje. Niet voor jou en net zo min voor een ander. Want zeg nu zelf: ken jij iemand die 100% tevreden is met zijn of haar lichaam?

Er valt altijd wel wat op te merken. Afvallen is big business, zowel voor mannen als voor vrouwen. Of je nu een appel of een peer figuur hebt, veel te zwaar of een klein beetje te zwaar bent. Of het nou gaat om weer in je favoriete spijkerbroek passen of de zwangerschapskilo’s verliezen, we willen allemaal snel afvallen!

Behalve snel afvallen, willen we blijvend resultaat en dit alles op een zo gezond mogelijk manier. Zouden shakes hierop het antwoord kunnen zijn?

Neem de tijd

Als je kiest om af te gaan vallen met shakes, dan kan dit zomaar één van de meest gemakkelijkste en gezondste manieren zijn waarop jij je kilo’s gaat verliezen. Toch is aandacht geboden: als je het verkeerd doet, is het juist een hele ongezonde manier.

Verkeerde shakes zorgen ervoor dat je afvalt, maar als je eenmaal gestopt bent, komt het er net zo snel weer aan. Je denkt in de eerste instantie dat je goed bezig bent, maar eigenlijk is dit helemaal niet zo.

Daarom lees je in dit artikel welke afval shakes je het beste kunt drinken, om het proces optimaal te laten verlopen. Zo trap jij niet in de valkuil zoals hiervoor beschreven en verlies jij misschien wel blijvend tien kilo in de eerste maand!

Houd de simpele richtlijnen van dit artikel aan en start je reis naar een platte buik vandaag nog!

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Waarom shakes?

Mocht jij niet precies weten wat shakes zijn, leggen we je het eerst uit. Shaken betekent schudden. Het is dus eigenlijk een door elkaar geschudde maaltijd. Denk maar aan een milkshake; zo ziet het er in de meeste gevallen ook uit.

Het zijn maaltijdvervangers die je in plaats van ontbijt, lunch en diner nuttigt. In plaats daarvan drink je dus een shake. In sommige diëten horen hier ook nog soepjes of maaltijdvervangende repen bij. Ideaal als tussendoortje en zo grijp je ook niet naar ongezonde snacks.

Shakes werken zo goed omdat shakes een veel mindere hoeveelheid aan calorieën bevatten dan een “normale” maaltijd. Je energie-inname vermindert daardoor sterk en zo verlies je gewicht. Het gewicht dat je verliest is afhankelijk van de hoeveelheid shakes die je op een dag neemt, evenals de tussendoortjes die je wel of niet nuttigt.

De shakes zitten doorgaans vol met eiwitten en gezonde vetten. Het is de bedoeling dat de shakes vooral de koolhydraat-inname drastisch verminderen. Op deze manier vermijd je gemakkelijk suiker, granen en zetmeel, de dingen die je beter niet binnen kunt krijgen op het moment dat je wat kilo’s kwijt wilt raken.

Wat zit er in een shake?

In principe kun je alles zelf in een shake stoppen. De ene combinatie is echter lekkerder dan de ander. Bovendien moet je er rekening mee houden dat je geen enkele essentiële voedingsstof tekort komt; zeker niet wanneer je de shakes enkel en alleen gebruikt als maaltijdvervanger en verder niets eet.

Een aantal voorbeelden van lekkere en voedingrijke shakes – waar je alleen een staafmixer of blender voor nodig hebt – zijn:

–       200 gram spinazie

–       1 banaan

–       2 eetlepels cacaopoeder

–       1 eetlepel eiwitpoeder

–       1 eetlepel lijnzaadolie

Voeg hier water aan toe: hoe meer water, hoe dunner de shake. Een andere lekkere shake is de volgende:

–       200g paksoi

–       30g pompoenpitten

–       6-8 druppels stevia

–       2 theelepels cacaopoeder

–       1 theelepel kurkuma

–       1 theelepel lijzaadolie

–       1 eetlepel eiwitpoeder

Als je zeker wilt weten dat je niets binnenkrijgt wat niet goed is, kun je ook voorverpakte shakes kopen. Dit is poeder dat je aanlegt met melk, water, magere yoghurt, kwark of een combinatie van de bovenstaande producten. Deze zijn te koop bij drogisterijen, bij gezondheidswinkels of gewoon online te bestellen.

In sommige gevallen mag je de shakes aanvullen met het eten van losse groenten, fruit en ongezouten noten. Ook mogen lijnzaadolie en zaden worden genuttigd. Luister vooral naar je eigen lichaam op het moment dat je aan een dergelijk dieet begint!

De voor- en nadelen van shakes

We zouden liegen als we zeiden dat er alleen maar voordelen zitten aan het nuttigen van shakes. Het meest veelvoorkomende probleem is het snel weer aankomen. Het is daarom belangrijk dat je langzaam (!) naar je normale voedingspatroon opbouwt.

Dus ga vooral niet van drie shakes per dag naar drie volledige maaltijden per dag. Een ander nadeel is dat shakes voornamelijk zoet smaken. Hou je hier niet van, dan zul je niet ultiem genieten van de maaltijden. Ook de producten die erin verwerkt zijn of de kant en klare shakes zijn vaak prijzig. Daarnaast is het moeilijk te combineren met een sociaal leven. Het staat vreemd als jij een shake uit je tas vist, terwijl je ouders of vrienden komen eten. Gelukkig zitten er ook veel voordelen aan het shaken:

De kans dat je gewicht verliest is groot. De porties zijn precies afgepast, dus te veel eten is onmogelijk. Over het algemeen smaken de shakes lekker zoet en zijn ze daarnaast heel erg gemakkelijk te bereiden. Jij weet waarschijnlijk dat de beste manier om gezond af te vallen niet per se het volgen van een shake dieet is. Gezond eten en veel bewegen staan nog altijd op één.

Kies je toch voor shakes, dan zul je snel afvallen, maar ook zeker langzaam weer moeten opbouwen naar “normale” voeding. Alleen shakes drinken, is namelijk niet iets wat je je hele leven vol kunt blijven houden. Zondigen hoort er natuurlijk bij, maar doe het met mate en houd over het algemeen een gezond patroon aan.

Af en toe een shake, en er zal niet veel misgaan. Blijf vooral ook genieten van het leven, want ook dat is minstens zo belangrijk als die platte buik!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *