website statistics

Afvallen met een soepdieet

Elke winter zijn er tal van mensen die beginnen met een soepdieet en terecht een soepdieet kan je op korte termijn heel wat gewicht doen verliezen. Echter moet je wel gaan afwegen wat je wil bereiken op korte termijn is dit dieet ideaal maar op lange termijn gaat dit niet het gewenste effect leveren.

Vele mensen beginnen dit dieet dan ook om een basis te maken om af te vallen op korte maar ook op lange termijn. Men start met het soepdieet en gaat na een bepaalde tijd over op een ander dieet.

Ik ben zelf in contact gekomen met het soepdieet via kennissen toen we een gezellig avondje thuis zaten, ik was benieuwd naar dit zogezegd super dieet dat ik de dag nadien gelijk opzoekwerk heb verricht.

Op het internet valt er heel veel diverse informatie te vinden,  tal van experts beweren dat het een super dieet is, andere breken het dan weer voor de volle 100 % af.

Soepdieet basis

Het soepdieet is oorspronkelijk afkomstig van een dokter uit een ziekenhuis, hij had dit ontworpen om zijn patiënten de nodige voedingstoffen te geven doch caloriearm eten te krijgen. De soep die je krijgt bevat weinig tot geen calorieën waardoor je meer vet gaat verbanden dan de mate van energie die je binnenkrijgt.

Er zijn zoals je wel had kunnen denken enkele varianten van het soepdieet, elke variant heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen, nu we gaan het algemeen soepdieet wat meer in detail bekijken.

Met dit recept dat ik je zo dadelijk ga geven kan je zeker 4-7 kg per week afvallen, echter zal dit meer lichaamsvocht dan vet zijn, maar dit is wel de opzet om het verder uit te breiden naar andere diëten.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Basis recept

 • 6 ajuinen
 • 2 Paprika’s
 • 2 Blikken tomaten (of verse)
 • 1 Selder
 • 1 Wortel
 • Eventueel aan te vullen met soep mix groenten
 • 5 Bouillon blokjes
 • 2 Liter water

De soep klaar maken is eigenlijk super simpel je hoeft hiervoor geen super kok voor te zijn. Het enige wat je moet doen is alle groenten fijn snijden, de grootte van de groenten speelt zo geen rol, ik heb ze liever iets fijner dan zo van de grote groenten brokken.

Vervolgens doe je het water en de bouillon bij elkaar en voeg je de groenten toe, je laat het geheel een half uurtje koken en de soep zou moeten klaar zijn. Zo makkelijk is het je eigen soepdieet klaarmaken.

Bijkomend mag je bij dit soepdieet nog aanvullende dingen eten maar dit hangt per dag af, dit gaan we in het volgende puntje bespreken.

Soepdieet schema

Dag 1: Op dag een mag je bijkomend zoveel fruit eten als je wil, buiten bananen. Bananen zijn de dikmakers onder het fruit. Verder is een goede toevoeging bessensap, als in blauwbessen en dergelijke.

Dag 2: Op dag twee ga je voornamelijk groeten als spinazie, broccoli en andere kolen eten. Een gekookte aardappel mag je tijdens het avond eten ook opeten. De aardappel gaat je ook sneller een verzadigd gevoel geven waardoor je minder snel honger gaat krijgen in de avond.

Dag 3: Dit is de combinatie dag dat je zowel veel fruit als groeten mag eten. Deze dag is in principe een combinatie van dag een en twee.

Dag 4: Dag vier is een van de moeilijkste om door te geraken, je bent al drie dagen flink aan het diëten en je begint het lastig te krijgen. Op deze dag mag je flink wat magere melk drinken om de nodige eiwitten binnen te krijgen en maximum tot 8 bananen eten.

Dag 5: Dag vijf geeft je recht op een feestmaaltijd, wel nu niet echt een uitgebreid maar vandaag mag je sla, kip en steak eten om de nodige eiwitten in je lichaam te krijgen. Bijkomend zou je tot 8 glazen water moeten drinken, wat ongeveer neer komt op 1.5L.

Dag 6: Dag zes staat in het teken van een combinatie van bladgroenten en vlees

Dag 7: Op dag zeven gaan we een deel koolhydraten binnen krijgen door middel van bruine rijst. Combineer dit ook met enkele groeten als broccoli of bloemkool.

Voordelen soepdieet

 1. Een van de belangrijkste reden is reeds aangehaald, je kan op korte termijn flink wat gewicht verliezen. Het is een crash dieet en dus aan te raden maar een korte termijn te volgen.
 2. Het soepdieet is een aanzet tot een verdere vorm van diëten, je neemt de eerste stappen en vervolledigt deze met een ander dieet.

Nadelen soepdieet

 1. Allicht is het grootste nadeel het feit dat heel veel mensen last krijgen van het jojo effect. Niet iedereen kan het volhouden om een tijdje soep te eten en daarna nog eens verder op een andere manier diëten.
 2. Het is van essentieel belang dat je de nodige bijkomende eiwitten en nodige goede vetten binnenkrijgt anders kan er wel eens vermoeidheid en slapeloosheid optreden.

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Afvallen met een soepdieet"

 1. jeannine says:

  Wil iets doen aan men buikvet

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *