website statistics

Door Gezond Afvallen Snel Weer Lekker in Je Vel

Iedereen wil natuurlijk graag een paar kilo’s kwijt. Wanneer je af wilt vallen, hoef je niet perse een streng dieet te volgen.

Het is ook mogelijk om af te vallen zonder dieet. Afvallen zonder dieet heeft voornamelijk met discipline en het creëren van een nieuwe levensstijl te maken.

Waar je voorheen veel snoepte en weinig aan beweging deed, is het verstandig om over te gaan op een gezondere levensstijl. Het aanpassen van je huidige voedingspatroon hoort hier uiteraard ook bij, en dat is niet zo moeilijk als je denkt. Op de juiste manier bereik je met gezond afvallen snel en blijvend resultaat. Zeg maar vaarwel tegen die extra kilo’s

In dit artikel zijn alle handige tips voor jou op een rij gezet. Lees verder om erachter te komen hoe jij snel af kunt vallen op een gezonde manier.

Gezonde voeding

Je hoeft jezelf niet uit te hongeren om een aantal kilo kwijt te raken. Integendeel. Eigenlijk is gezond eten helemaal niet zo moeilijk. De vraag is, wil je jezelf er echt toe zetten?

Afvallen draait voornamelijk om zelfdiscipline. Probeer jezelf een gezonde levensstijl aan te meten waarin je zes keer per dag kleinere maaltijden of gezonde snacks eet. Door meerdere maaltijden te eten, blijft je stofwisseling op gang. Dit is gunstig wanneer je wilt afvallen. Wanneer je stofwisseling goed werkt, zal je meer calorieën verbranden.

Het is wel belangrijk dat je kleine maaltijden en snacks eet. Een slimme tip: serveer je maaltijd op een klein bord. Je porties zijn hierdoor kleiner, zonder dat je dit doorhebt. Tussendoor kun je het beste een kleine maar toch gezonde snack eten. Denk aan fruit, groente, noten en zaden.

Een andere goede tip is om je maaltijden mee te nemen naar je werk of school. Op deze manier kom je niet in de verleiding tot ongezonde voeding en snacks. Bedenk van tevoren wat je gaat eten en leg alles netjes klaar, op die manier kost het je geen extra tijd in de ochtend. Probeer voornamelijk gezonde en verse producten te eten. Deze producten bevatten namelijk weinig suikers en vetten.

Alles over gezond afvallen maar dan in het Duits lees je tegenwoordig op HealthyHappy

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Kies voor natuurlijke en verse producten

Natuurlijke producten bevatten wel natuurlijke en gezonde vetten en suikers, die heb je nu juist wel nodig. Er is namelijk een verschil tussen toegevoegde suikers en vetten die je kan vinden in de producten in de supermarkt, en de gezonde suikers en vetten die je kan vinden in bijvoorbeeld groente, fruit, vlees en vis. De gezonde vetten en suikers heeft het lichaam nodig. De toegevoegde suikers en vetten heeft het lichaam helemaal absoluut niet nodig.

Probeer daarnaast ook de koolhydraten te vermijden of jouwe inname sterk te verminderen. Koolhydraten zijn over het algemeen dikmakers. Koolhydraten zitten in voedingsmiddelen zoals rijst, pasta, aardappelen en brood. Probeer deze producten dan ook te vervangen door gezondere varianten. Denk hierbij aan crackers, groente, eieren, kip en natuurlijke vezels die je kunt vinden in noten en fruit.

Afvallen hoeft niet zwaar te zijn

Afvallen is niet altijd even makkelijk. We hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet die het afvallen dragelijker maken. Waarom zou je afzien, als je het afvallen een stuk leuker kunt maken?

Een belangrijk tip die je zal helpen afvallen is het eten van meerdere maaltijden op een dag. We weten het, dit hebben we eerder vermeld, maar het is een hele belangrijke tip. Het eten van meerdere maaltijden op een dag zorgt ervoor dat je stofwisseling blijft werken en dat je gedurende de dag een vol gevoel hebt. Je helpt je lijf op die manier met het kwijtraken van die overtollige kilo’s.

Gezond eten is noodzakelijk wanneer je op een gezonde manier wil afvallen. Het kan tegenwoordig best lastig zijn om een gezond voedingspatroon aan te houden. De Nederlandse supermarkten liggen vol met producten waar vetten en suikers aan zijn toegevoegd. Deze onnatuurlijke vetten en suikers hebben we helemaal niet nodig.

Probeer daarom vooral verse en natuurlijke producten te eten. Bij deze producten kan je denken aan bijvoorbeeld vis, vlees, groente, zaden, noten en fruit.

De juiste balans vinden

De kunst is om de juiste balans te vinden tussen de verschillende voedingsmiddelen. Zo moet je voldoende eiwitten, vezels, koolhydraten, calorieën en (gezonde) vetten binnenkrijgen. Mensen denken vaak dat het slecht is om koolhydraten, calorieën en vetten binnen te krijgen, maar niets is minder waar.

Het lichaam heeft deze nodig om goed te kunnen functioneren. Zonder deze stoffen zul je je slap, futloos en vermoeid voelen. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je dergelijke producten met mate eet. Een overschot aan deze stoffen is juist weer slecht voor het lichaam, en voor de lijn.

Voldoende water drinken is ook noodzakelijk voor een gezond lichaam en het kan je helpen bij het afvallen. Water zorgt voor een vol gevoel en bovendien zorgt water dat afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen. Het wordt aangeraden om 1,5 à 2 liter water op een dag te drinken. Ook thee drinken is gezond, kies dan bewust voor groene of witte thee.

Sport en beweging

Afvallen gaat niet vanzelf. Wanneer je een aantal kilo’s kwijt wil raken, is het verstandig om naast gezond te eten ook regelmatig te sporten. Er zijn veel verschillende soorten sporten, dus welke ga je kiezen?

Wij raden het aan om een combinatie van conditietraining, krachttraining en intervaltraining te doen. Conditietraining zorgt voor een hogere calorie- en vetverbranding. Fietsen, hardlopen, skeeleren en gebruik maken van cardioapparaten zoals een crosstrainer, zijn vormen van conditietraining.

Krachttraining is ook goed en heel zinvol wanneer je gewicht wilt kwijtraken. Door krachttraining krijg je een niet alleen een sterker lijf maar ook een mooier figuur. Meer spiermassa zorgt voor een hogere vetverbranding, ook wanneer je niet in beweging bent.

Wel is het belangrijk om de krachttraining goed uit te voeren. De kans op blessures is bij deze manier van trainen namelijk groter. Zorg er daarom voor dat je iemand inschakelt (bij bijvoorbeeld de sportschool), die je kan helpen met het correct uitvoeren van deze oefeningen.

Een intervaltraining is ook erg goed voor je. Deze training bestaat uit een intensieve training die wordt afgewisseld met een rustige training. Deze interval training zorgt ervoor dat je in kortere tijd meer calorieën kan verbranden en je voelt je al gauw fitter.

Maak het sporten leuker

Ben je bang dat je het sporten niet leuk vindt of misschien snel afhaakt? Zoek een sportmaatje! Het is een stuk gezelliger om samen met iemand te gaan sporten en bovendien is de kans kleiner dat je een training overslaat.

Wanneer de eerdergenoemde trainingen niets voor jou zijn, is dat geen ramp. Je kunt nog tal van anders sporten of vormen van bewegingen uitoefenen. Hoewel het doel is om gewicht te verliezen, is het natuurlijk ook heel belangrijk dat je plezier hebt in het sporten.

Ga daarom voor jezelf op zoek naar een vorm van beweging die bij jou past en waar je van kunt genieten!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *