website statistics

Niet lekker in je vel? Nuttige tips voor afvallen door sporten

Iedereen zou wel een paar pondjes (of meer) af willen vallen. Het is alleen de vraag wat je er mee doet. Wil je het alleen, of ga je er ook echt voor?

De basis van het afvallen is simpel. Krijg je meer calorieën binnen dan je verbruikt, dan kom je aan. Krijg je dagelijks minder energie binnen dan je verbruikt, dan val je af. Eet je precies zo veel als je nodig hebt, dan blijft je gewicht gelijk. Het probleem is dat je al snel te veel calorieën binnen krijgt. Want bij een gezond eetpatroon mag je best een keer zondigen, zo lang het maar met mate is. Een koekje, of een handje chips. Maar dat is moeilijk, want een handje chips is snel verdwenen en smaakt naar meer.

Evenwicht

Op basis van bovenstaand verhaaltje zou het simpel moeten zijn. Door meer te bewegen, mag je meer eten. Maar zou je ook afvallen als je een ongezonde levensstijl, denk aan veel fastfood, chips, producten waar veel suiker in zit, combineert met sporten? Het antwoord is niet te geven. Naast dat het per persoon verschilt, zijn ook andere factoren van belang. Want, hoeveel fastfood krijg je op een dag binnen, en wat versta je onder sporten. Voor de een is een hamburger per week al een hele opgave om weg te werken, terwijl de ander geen dag zonder een frietje kan. Om over suikerrijke tussendoortjes maar niet te spreken.

En waar eens in de drie dagen een wandeling van 20 minuten al een work-out kan zijn, gebruikt de ander als een warming-up voor de dagelijkse training. Om nog even terug te komen op de vraag, val je af zodra je sport toevoegt in een ongezonde levensstijl? Als je lichaam niet gewend is te bewegen, misschien wel. Maar als je wilt afvallen, draait alles om het evenwicht van gezond(er) leven.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Prioriteiten stellen

Lichaamsbeweging is voor iedereen goed, een zeer kleine minderheid daar gelaten aangezien sommige mensen vanwege ziekte of lichamelijke beperking niet kunnen of geen mogelijkheid meer hebben om te bewegen. Voor de overige groep is er geen excuus. In deze tijd dat iedereen druk is, is het niet de vraag wanneer je kunt gaan sporten, maar hoe belangrijk vind je het om iets voor je eigen lichaam te doen? Het is een kwestie van prioriteiten stellen.

Vind je andere dingen belangrijker? Dat is prima, maar diep in je hart weet je dat het slechts een excuus is om af te vallen. Iedereen heeft vierentwintig uur in een dag en hoe druk je ook bent, er is altijd gelegenheid om even een (kleine) wandeling te maken. Als is het maar om een frisse neus te halen en even het hoofd leeg te maken. Kun je hier geen tijd voor vinden? Je kunt best tien minuutjes eerder opstaan. Vanaf nu is er geen excuus meer, je moet er gewoon voor gaan.

Beginnen

Je hebt net geleerd dat het geen kwestie is van geen tijd, maar van prioriteit. Vanaf nu ga je ervoor. Heb je altijd een erg ongezonde levensstijl aangehouden, begin dan met een korte wandeling. En dan bedoelen we niet naar de auto en terug, maar een wandeling van minstens tien minuten. Per keer dat je gaat wandelen, we adviseren natuurlijk dagelijks, uitbreiden met vijf minuten. Of loop een vast rondje en schrijf op in hoeveel minuten je dit hebt gelopen. Grote kans dat het iedere dag makkelijker gaat. Dit motiveert je zelf ook!

Vind je jezelf in een te goede conditie om tien minuten te gaan lopen? Wees dan ook streng voor jezelf en maak het niet te makkelijk. Wil je wel naar de sportschool maar kan ook jij de tijd niet vinden? Probeer dan eens een online workout. Op het internet zijn er duizenden filmpjes die je al in tien minuten een stuk fitter, sterker en beter laten voelen.

Of je nu rustig wil bewegen, even flink je hart wil laten pompen of juist je buikspieren een boost wil laten geven, er is voor ieder wat wils. Kun  je wel een of meer uurtjes per week vrij maken om te gaan sporten, ga er dan voor. Je kunt niet genoeg bewegen. Wil je wel maar weet je niet waar te beginnen? Kies vooral een sport die je leuk vindt, dat houd je langer gemotiveerd om door te gaan.

Strakker worden

Naast fitter en energieker is het natuurlijk leuk en motiverend als je ook resultaat ziet in plaats van alleen voelt. Sporten zal je spieren aan het werk zetten. Deze worden sterker en strakker, en hoewel het bij de een sneller gaat dan bij de ander, binnenkort ga je ze ook zien. Het spreekt voor zich dat het bij iemand die iedere dag een rustige wandeling maakt minder snel zal gaan dan iemand die vijf keer per week in de sportschool te vinden is.

Mocht je een specifieke wens hebben, misschien wil je je bovenbenen wel strakker of het liefst een wasbordje op je buik, vraag dan advies aan iemand die er gespecialiseerd in is, zoals de instructeur in de sportschool. Hij of zij kan je helpen een gebalanceerd schema op te zetten, zodat je snel resultaat zal zien maar ook op een veilige manier kan sporten, waarbij de kans op blessures nihil zal zijn.

Een nieuwe levensstijl

Terug naar de inleiding. Als je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, val je af. Sporten zorgt ervoor dat je je lichaam aan het werk zet, en hiermee energie verbrandt. Dat is wat we willen. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk, cholesterol en kan het suikerziekte en botontkalking voorkomen.

Als je lange tijd niet hebt gesport, vraag dan begeleiding van een sportinstructeur of een arts. Sporten alleen is echter niet genoeg om af te vallen. Gewicht verliezen heeft alles te maken met een evenwicht van gezond eten en bewegen. Een goed voedingspatroon is voor iedereen beter. Zorg ervoor dat er iedere dag genoeg groenten en fruit in aanwezig zijn, veel variatie en ja, af en toe een koekje mag. Het gaat vooral om de bewustwording.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *