website statistics

Een Hekel aan de sportschool? Tips voor Afvallen Zonder Sporten

Veel mensen hebben het druk in deze tijd. Een baan, kinderen, hobby’s, bijbaantje… Er is altijd wel een reden dat je ergens niet aan toe komt. Net zoals het feit dat er ongemerkt wel eens een paar kilootjes bij komen. En die paar kilootjes jaren later heel veel kilo’s worden. Drie kilo per jaar is over tien jaar ook dertig kilo. Dat zou niet nodig hoeven zijn.

Want hoe druk je ook bent, er is altijd wel tijd om af te vallen met deze simpele tips. Je kunt nog zoveel stress hebben, of een emotie-eter zijn, op een gegeven moment is het klaar. Dan moet je tegen jezelf zeggen; tot hier en niet verder. Want hoe druk je ook bent, op een gegeven moment is het geen kwestie van tijd, maar van prioriteit. Dan moet er iets gebeuren.

Evenwicht

Het is makkelijk gezegd, een kwestie van prioriteit, maar sommige mensen kunnen niet sporten vanwege ziekte of een lichamelijke beperking. Toch is het merendeel van de mensen dat te dik is gewoonweg niet gemotiveerd om aan lichaamsbeweging te doen. Die ene vrije avond in de week wil je lekker niks doen op de bank, want je hebt al zoveel gedaan deze week. Prima, maar dan nog is het geen reden om jezelf te laten gaan. Dan moet er dus iets veranderen in je eetpatroon. Want wil je het niet linksom, dan moet het rechtsom en bij afvallen zonder sporten komt de nadruk te liggen op de voeding.

Om af te vallen zijn er twee factoren van wezenlijk belang: bewegen en letten op je voedselinname. Het is erg simpel. Als je aan wilt komen, moet je meer calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Als je af wilt vallen moet je minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Als je op hetzelfde gewicht wil blijven, moet je globaal evenveel calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Als je sport, verbrand je niet alleen calorieën, je zet ook je metabolisme, makkelijk gezegd je stofwisseling, op een hoger verbrandingspitje. Ook op de dagen dat je niet sport, zal je verbranding sneller gaan en zal je dus meer calorieën verbranden. Je zou dus denken dat het prettig is om te sporten. En dat is ook zo. Je wordt er fit van, je uithoudingsvermogen neemt toe en je voelt je fantastisch als je klaar bent met sporten. En dan hebben we het niet eens over het lichaam gehad, dat strakker en slanker wordt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Afvallen zonder sporten

Goed, mocht je nog steeds niet overtuigd zijn om te sporten, maar wél willen afvallen, dan komen hier de tips. Hoewel er altijd wel een excuus voor te vinden is, er is geen reden om te zwaar te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat sporten 30% invloed heeft op het afvalproces, en dat maar liefst 70% te maken heeft met voedselinname. Ieder pondje komt door het mondje, het is zo simpel als wat. Ja, de een heeft meer aanleg dan de ander, maar wat je niet in je mond stopt, hoef je ook niet kwijt te raken. Omdat je niet beweegt en hiermee dus nauwelijks calorieën verbrandt, zal je ook minder energie in je lichaam moeten stoppen. En moeten leren hoe je je voedselinname onder controle krijgt. Want met weinig eten, kun je nog steeds aankomen.

1)    Eiwitten en vetten (goede vetten, enkel- of beter nog meervoudig onverzadigde vetten) reduceren het insulineniveau, wat betekent dat het makkelijk is om vetten te verbranden. Deze stoffen zitten in vis, zaden, noten, vlees, eieren en sommige groenten, denk aan avocado.

2)    Koolhydraten Om vet te verbranden, zal je je koolhydrateninname moeten beperken. Koolhydraten worden omgezet tot enkelvoudige suikers. Zodra het in je bloed terecht komt, zorgt het lichaam ervoor dat het insulineniveau stijgt. Hierdoor wordt het enzym dat lichaamsvet verbrandt, stopgezet. Fout! Dat is precies wat we níet willen. Enkele voorbeelden van koolhydraten zijn alcohol, granen, suiker, zetmeel en lactose. Veel mensen denken dat een bakje yoghurt met cruesli een goede start is van de dag, maar niets is minder waar. Cruesli zit boordevol suikers en granen, dus koolhydraten zijn volop aanwezig en zorgen juist dat je de verkeerde kant op gaat. Je denkt dat je goed zit, maar je blokkeert de weg omhoog. Dit is de basis. Je lichaam is een fantastische machine die zeer complex werkt. Gelukkig maar, maar dat maakt het voor ons lastiger te begrijpen en is het voor ‘de normale burger’ al lastig om iets op basisniveau te leren. Als je weet dat eiwitten en goede vetten je helpen bij het afvallen en koolhydraten dit proces remmen, ben je al een heel eind.

Geef jezelf te eten

Het is belangrijk om gezond te eten. Voor iedereen, of je nu sport of niet, oud of jong bent, dit geldt voor iedereen. Natuurlijk mag je best eens een koekje, je mag alleen geen hele rol. Stel jezelf doelen, en vergeet niet dat er een regel is die je nooit mag vergeten. Geef jezelf te eten. Hiermee bedoel ik niet dat je onbeperkt mag snaaien wat je wil, je moet begrijpen dat je je lichaam moet voeden. Geef je jezelf genoeg vitamines en mineralen uit diverse bronnen voedsel, geloof me dat je dan geen enkele hunkering meer hebt naar koekjes of chips. Kook en zorg voor jezelf. Als je zelf kookt, dan weet je dat er geen overdreven hoeveelheid boter in de saus zit, of dat er geen suiker in je gerecht zit. In een restaurant weet je dat niet. Mocht je uit eten gaan, geniet er dan ook van, maar houd je stelregel in je achterhoofd. Kies wat je lekker vindt en weeg af of dit op de schaal van gezondheid bij je huidige levensstijl past. Dan nog een tip. Denk heel bewust over je nieuwe way of life. Wil je minder koolhydraten eten en vind je het moeilijk om te bedenken wat je in plaats daarvan mee kunt nemen naar je werk? Bereid je voor, kijk op het internet wat de alternatieven zijn. Wat denk je van een salade? Er zijn honderden variaties. Of een gezond tussendoortje in plaats van een granenreep? Het lukt, als je maar wil. Vergeet niet voldoende te drinken, thee en water versnellen het proces. Dan nog even dit. Lichaamsbeweging is echt heel gezond en de moeite van het overwegen waard.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *