website statistics

Blijvend Afvallen met Onze Tips

Met dit artikel wil ik uitleggen waarom blijvend afvallen moeilijk maar mogelijk is. Er is wel degelijk een manier om slank te blijven zonder drastische veranderingen door te voeren. Deze manier is snel en makkelijk zonder al te veel moeilijke elementen in je dieet.

Met deze denkwijze gaan we proberen om wekelijks 2 tot 3 kilo af te vallen, het lichaamsvet verbranden op plaatsen waar dit enorm moeilijk is en een gezonde combinatie vinden tussen sporten en voeding.

Effectief afvallen

Als je blijvend wil afvallen ga je jezelf moeten afvragen waarom het komt dat ik aan overgewicht heb, eet ik te veel, snoep ik te veel, krijg ik te veel suikers binnen of sport ik bijvoorbeeld te weinig ?

Dé manier om blijvend afvallen mogelijk te maken is je voedingspatroon compleet analyseren en aanpassen waar mogelijk.

Als je een vergelijking maakt met vroeger en nu kan ik wel vrij duidelijk zeggen dat er de dag vandaag meer voeding met koolhydraten geconsumeerd worden dan tegen over vroeger dat er heel veel groeten, fruit, vis en vlees gegeten werd.

Het feit dat er in de moderne voeding veel granen en suikers zitten is niet enorm positief voor de personen die willen afvallen. Ons vet-opslagsysteem zal hierdoor niet goed meer functioneren waardoor de vetverbranding dan ook weer niet optimaal werkt.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Afvallen in stappen

Granen en suikers zijn de boosdoeners in onze voeding, al deze voedingstoffen zullen je op termijn dikker maken en dit willen we met dit stappenplan tegengaan.

Met dit stappenplan gaan we analyseren wat we wekelijks eten, wat de suikers, granen en vetten zijn die we moeten weglaten en/of vervangen.

 1. Verwijder slechte vetten en suikers uit je dagelijkse voeding
 2. Vervang granen door middel van groenten en gezonde vetten
 3. Krijg voldoende essentiële voedingsstoffen binnen.

Suikers & ongezonde vetten

Suikers elimineren uit je voeding is moeilijk, in bijna elke gemaakte voeding zitten suikers in. Dit gaat van simpel brood tot frisdranken vol met suiker.

Al dit voedsel is niet zozeer slecht maar er zijn wel een heel deel suikers die je perfect kan vermijden. Wanneer je bijvoorbeeld spaghettisaus gaat kopen zullen er hier altijd suikers bijzitten, maar maak je deze zelf, kan je nog altijd kijken wat je hieraan toevoegt.

Ik denk dat je in eerste instantie moet gaan kijken in je voeding, waar zitten de suikers in die ik dagelijks eet en die ik kan missen, als ik hierover nadenk komen bij mij gelijk snoepjes, koekjes, en frisdrank in mijn gedachten op. Dit zijn duidelijke suikers die je kan missen in je voeding en ook perfect kan vervangen.

Wanneer je je suikerinname echt wil gaan verlagen dan raad ik je aan om te stoppen of te minderen met geproduceerd voedsel en over te schakelen naar bijvoorbeeld de gezonde groenten en fruit die je nog kan bereiden hoe je zelf wil.

Als we de vetten dan even gaan bekijken, kan ik je meegeven dat de omega-6 vetten enorm slecht zijn, deze zijn de vetten die terugkomen in bijvoorbeeld koffiekoeken, pizza’s, Mcdonalds, ..

Granen en gezonde vetten

Granen hebben een hoog energie gehalte, dit is het type voeding dat je best kan mijden. Brood, pasta, rijst, pizza zijn allemaal boosdoeners die je best zo min mogelijk eet.

Blijvend afvallen kan op een gezonde manier door gezonde vetten binnen te krijgen.

Volgende vetten mag je zeker eten:

 • Vis(makreel en zalm)
 • Kip/Eieren
 • Visolie
 • Noten
 • Lijnzaad / olie
 • Kokosolie (tip)
 • Donkere groenten

Al deze specifieke producten kan je allemaal verwerken in je voeding, in plaats van in boter te bakken, ga je in kokosolie bakken, in plaats van gehakt eet je kip, enzovoorts.

Elementaire voedingsstoffen

Met bovenstaande tips ben je uiteraard al een heel eind vooruit echter heeft je lichaam wel wat meer nodig dan het bovenvermelde. Bij je maaltijden is het van belang om zeker de nodige groenten en andere essentiële stoffen binnen te krijgen.

 • Minsten 400 gr
 • Verschillende groenten
 • 2.5 liter water per dag
 • Kleinere porties maar meerdere per dag

Neem eventueel nog een multivitaminen supplementen indien nodig.

Wanneer je al deze tips in gedachte neemt ben ik ervan overtuigd dat je effectief blijvend zal afvallen. Ik herhaal blijvend afvallen is moeilijk maar met de nodige aanpassingen in je voedingspatroon is dit zeker mogelijk.

Als bovenstaande strikt volgt kan het wel eens zijn dat er een hongergevoel gaat ontstaan, zorg er dan zekers voor dat je niet hervalt in je oude gewoonten.

Wanneer je altijd een gezonde reserve portie achterwegen hebt zal je sneller geneigd zijn om deze binnen te nemen dan wanneer je terug gaat vallen op granen en suikers. Je gaat je niet alleen lichamelijk beter voelen maar je eet nog eens gezonder ook.

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *