website statistics

Heb Jij Diabetes? De Symptomen En Hoe Je Ze Bestrijdt

In het bestrijden van diabetes worden grote stappen gezet. De diabetes symptomen kunnen steeds beter bestreden worden en de kans op genezing wordt steeds groter. De juiste voeding blijkt hierbij essentieel te zijn. De combinatie van gezond eten en veel bewegen is zeer goed om diabetes te bestrijden.

Wij geven jou onderbouwde tips om de ziekte te onderdrukken en mogelijk zelfs te genezen. Het geeft voor de meeste mensen al een belangrijke verlichting om de diabetes symptomen te kunnen onderdrukken. Wij gaan jou uitleggen aan welke symptomen je diabetes type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes kunt herkennen. Nog belangrijker is de toelichting van de mogelijkheid om de ziekte onder controle te krijgen.

Hoe weet je dat je diabetes hebt?

Diabetes is een veel voorkomende chronische ziekte. Er wordt veel onderzoek verricht naar de ziekte, want er zijn nog veel onduidelijkheden over. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Het is een stofwisselingsziekte die ervoor zorgt dat de bloedsuikerspiegel niet constant is. Hier zijn verschillende oorzaken voor te benoemen, waarover later meer.

Mensen met overgewicht en een ongezonde levensstijl hebben een verhoogde kans om diabetes te krijgen, maar het kan ook gezonde en fitte mensen overkomen. Erfelijkheid speelt bij deze ziekte ook een grote rol. Kinderen waarvan de ouders de ziekte hebben, maken een grotere kans om diabeet te worden.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

De meest voorkomende vormen van diabetes

Als er over diabetes wordt gesproken wordt er vrijwel altijd bedoeld diabetes type 1 en type 2. Dit zijn de twee meest voorkomende vormen, maar in totaal zijn er 9 vormen. De meest voorkomende 3 vormen zullen wij kort toelichten.

 • Diabetes type 1 – Het lichaam maakt geen insuline meer aan. Dit wordt veroorzaakt door een aanval van het lichaam op het eigen afweersysteem. Er worden cellen in de alvleesklier vernietigd, waardoor er geen insuline meer wordt aangemaakt.
 • Diabetes type 2 – Bij deze vorm van diabetes reageert het lichaam minder goed op insuline en/of er wordt minder insuline aangemaakt. Type 2 is de meest voorkomende vorm van diabetes.
 • Zwangerschapsdiabetes –Ontstaat onder invloed van de zwangerschapshormonen die het lichaam bij zwangerschap aan maakt. Deze hormonen kunnen de werking van het hormoon insuline afremmen.

De diabetes symptomen van diabetes type 1

Diabetes type 1 overkomt je en kun je niets tegen doen. In vergelijking met andere vormen van diabetes komt deze vorm vaak voor op jonge leeftijd. Een van de belangrijkste diabetes symptomen is dat de diabeet constant dorst heeft. Onderstaande symptomen duiden ook op diabetes type 1:

 • Zonder aanleiding sterk afvallen
 • Misselijk en overgeven
 • Vaak moe zijn
 • Een tinteling in je voeten voelen of juist het verliezen van gevoel in de voeten
 • De neiging om veel te eten door een hongerig gevoel
 • Je gaat slechter zien. Het zicht kan wazig worden
 • Vrouwen kunnen last krijgen van witte vloed

De diabetes symptomen van diabetes type 2

De diabetes symptomen van type 2 lijken sterk op de symptomen van type 1. Denk je diabetes te hebben? Ga naar de huisarts om een druppel bloed te laten onderzoeken. Diabetes type 2 kun je herkennen aan de volgende symptomen:

 • Sneller vermoeid
 • Last van de ogen en een wazig zicht
 • Vaak dorst en hierdoor ook vaak naar het toilet moeten
 • Pijnlijke benen bij het lopen
 • Wondjes herstellen minder goed
 • Infecties die steeds terugkomen, zoals een blaasontsteking
 • Kortademigheid
 • Droge mond
 • Vrouwen kunnen last krijgen van witte vloed

De diabetes symptomen van zwangerschapsdiabetes

Bij controles tijdens de zwangerschap wordt de urine vaak onderzocht. Hierbij let de verloskundige ook op de aanwezigheid van suikers die kunnen duiden op zwangerschapsdiabetes. Ook als één van de onderstaande diabetes symptomen zich voordoen, zou er op suikers gecontroleerd moeten worden.

 • Je bent ouder dan 35 jaar
 • Vrouwen die een miskraam gehad hebben
 • Als diabetes voor komt binnen de familie
 • Een grote toename van de hoeveelheid vruchtwater
 • De baby is groot uitgaande van de duur van de zwangerschap
 • Bij een eerdere zwangerschap was de baby bij de bevalling zwaarder dan 8 pond

Diabetes symptomen2

Waardoor ontstaat diabetes?

Diabetes type 1 is eigenlijk een foutje van het lichaam. Er worden cellen afgebroken die niet afgebroken zouden moeten worden. Daarnaast is het ook erfelijk. Kinderen van ouders met diabetes type 1 hebben een verhoogde kans om de ziekte ook te krijgen. Diabetes type 2 kan in principe iedereen overkomen, maar mensen met overgewicht, een ongezonde levensstijl en met name rokers, hebben een verhoogde kans om het te krijgen.

Het is zeer belangrijk om gezond te eten en vooral voorzichtig te zijn met koolhydraten. Ook mensen die nu al diabetes type 2 hebben kunnen de symptomen bestrijden door zo weinig mogelijk slechte koolhydraten te eten. Goed eten werkt beter dan het slikken van medicijnen.

Hoe groot is de kans op genezing?

Er wordt veel onderzoek verricht naar diabetes, en met succes. Van diabetes type 1 wordt verwacht dat deze ziekte binnen enkele jaren volledig te genezen is. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat

het lichaam nog wel insuline zou kunnen aanmaken, maar het lichaam doet het gewoon niet. Dit wetende brengt het genezen van deze ziekte dichterbij.

Diabetes type 2 is voor 91% van de diabetici te genezen door geen koolhydraten meer te eten. Leer je een dieet aan zonder brood, aardappelen en pasta en genezing ligt in het verschiet. Dit blijkt namelijk uit studies. Als het lichaam geen of minder koolhydraten krijgt, gaan de suikerspiegels zich normaliseren. Voor de diabetici die hierdoor niet genezen zal het verlichting geven.

Hoe zijn de diabetes symptomen te bestrijden?

Mensen die diabetes hebben krijgen vaak medicatie om de diabetes symptomen te bestrijden. Wij zijn niet zo’n voorstander van medicijnen als het ook op te lossen of te verzachten is door een gezondere levensstijl en een aangepast eetpatroon. Wij hebben 5 tips verzameld om de diabetes symptomen te bestrijden of om in ieder geval de ziekte iets dragelijker te maken.

Tip # 1 – Zorg goed voor je lichaam door veel te bewegen

Sporten is goed voor je lichaam en het kan de diabetes symptomen gedeeltelijk voorkomen. Door intensief te bewegen stimuleer je de bloedsomloop en verlaag je het vetgehalte in je bloed. Dit zorgt weer voor verbeterde bloedsuikerwaarden. Diabetici moeten wel oppassen met zeer intensief sporten. Jezelf uitputten met sporten kan namelijk weer invloed hebben op je lichamelijke gesteldheid. Bij intensief sporten doe je er verstandig aan om onder individuele begeleiding van een deskundige te sporten.

Tip # 2 – Heb je overgewicht? Ga diëten

Bij overgewicht heeft je lichaam er meer moeite mee om de bloedsuikers in balans te houden. Dit kan diabetes type 2 tot gevolg hebben. De diabetes symptomen kunnen ook bestreden worden door gezonder te gaan leven. Prioriteit nummer 1 is in dat geval om overgewicht te verliezen. Hier zijn zeer effectieve diëten voor samengesteld. Binnen het dieet zal er hoofdzakelijk gesneden worden in het aantal koolhydraten. Een paar kilo afvallen zal gelijk al een verlichting brengen.

Tip # 3 – Stop met het eten van slechte koolhydraten

Door voortschrijdend inzicht door onderzoeken wordt er steeds meer duidelijk over het bestrijden van de diabetes symptomen. Koolhydraten zijn de grote vijand van diabetici. Natuurlijk moet je wel koolhydraten hebben, maar eet dan in ieder geval de gezonde vorm. In groente en fruit zitten ook koolhydraten, maar het probleem wordt gevormd door de zogenaamde enkelvoudige koolhydraten. Deze koolhydraten zitten bijvoorbeeld in suiker, frisdrank, witte rijst en junkfood.

Tip # 4 – Zoek de oplossing niet direct in medicijnen, maar in voeding

Wij roepen jou niet op om jouw medicijnen niet meer te slikken, maar probeer in eerste instantie te minderen door je eetpatroon aan te passen. Door het minder eten van koolhydraten zal het lichaam minder medicatie nodig hebben.

Als het lichaam weer zorgt voor voldoende insuline en ook weer goed gaat reageren op insuline, is het probleem (gedeeltelijk) te verhelpen. Verbeter je eetpatroon en ga vervolgens in overleg met je arts.

Tip # 5 – Stop direct met roken

Roken is een verslaving met veel negatieve effecten. Dat hoeft niemand de rokers uit te leggen. Het is lastig om van de verslaving af te komen, maar het is van groot belang voor mensen met diabetes of mensen die diabetes willen voorkomen. Rokers hebben ongeveer 50% meer kans om de ziekte te krijgen. Daarnaast hebben rokers ook nog een grotere kans op bijvoorbeeld hart- en vaat ziektes. Kortom voldoende redenen om te stoppen met roken.

Diabetes symptomen

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *