website statistics

Afvallen op een gemakkelijke manier? Hoe groene thee helpt met afvallen

Velen van jullie zijn bekend met groene thee als verkwikkend drankje met de licht pittige smaak, dat op ieder moment van de dag geschikt is om te drinken. Maar wist je dat groene thee ook kan helpen bij het afvallen?

Hoewel zwarte thee nog steeds het meest verkocht wordt in Europa, is groene thee de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. En dat is niet voor niets. Groene thee is in tegenstelling tot de zwarte variant niet belastend voor het verteringsstelsel en zit bovendien boordevol vitaminen en mineralen, waaronder ijzer en magnesium. En dan hebben we het nog niet gehad over anti-oxidanten, die vrije radicalen en daarmee het verouderingsproces tegengaan en bovendien kankerremmend zijn.

Het anti-oxidant EGCG, dat het afvalproces stimuleert, is rijkelijk aanwezig. Het is goed voor de weerstand en kan preventief werken bij ziektes als Parkinson en Alzheimer. Groene thee versterkt de weerstand en is goed voor de spijsvertering en vergroot de effecten van goed cholesterol, en vermindert de negatieve effecten van slecht cholesterol. Do we need to say more?

Groene thee vs zwarte thee

In het oosten zijn ze er al eeuwen lang achter; groene thee is ontzettend gezond. Niet voor niets kun je in landen als China en Vietnam, landen die al honderden jaren geleden wisten wat gezonde voeding inhoudt, moeilijk aan de zwarte geoxideerde thee komen.

Doordat na het plukken van thee de blaadjes worden verhit, vindt er in tegenstelling tot de productie van zwarte thee geen fermentatie plaats en blijven alle gezonde stoffen  behouden. Ook behoudt de thee zijn mooie groene kleur. Groene thee heeft een aparte smaak die niet iedereen direct kan waarderen. Het is licht bitter en smaakt anders dan zwarte thee. Echte zoetekauwen kunnen in het begin de thee zoeten met een beetje stevia of honing. Ook is er tegenwoordig groene thee met smaakjes te koop, bijvoorbeeld met jasmijn, sinaasappel of cranberry.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Welke thee kun je het beste kiezen?

Groene thee kun je tegenwoordig in iedere supermarkt vinden. Wil je graag losse thee of eens een ander smaakje, kijk dan eens in een speciale theewinkel. Of je nu kiest voor een zakje of voor losse gedroogde thee, de werking zal niet veel schelen. Wel kun je het beste kiezen voor biologische groene thee, zodat je er zeker van bent dat er geen middelen op de thee zijn gespoten om bijvoorbeeld ongedierte weg te houden, die minder goed kunnen zijn voor het lichaam. Kies ook voor jonge blaadjes. Deze zijn letterlijk in de bloei van hun leven en bevatten dus ook vele gezonde stoffen.

Groene thee tabletten

Tegenwoordig is er van alles op de markt om je snel te laten afvallen. Ook groene theetabletten, pillen of capsules worden in veel winkels aangeboden als afslankproduct. Toch zijn deze tabletten niet aan te raden. Hoeveel informatie er ook op de verpakking staat, je kunt nooit controleren wat er in zit. Vaak wordt er geen goede kwaliteit theeblaadjes gebruikt en zitten er stoffen in die niet goed zijn voor het lichaam. Ga jezelf liever voeden met gezond eten, geef jezelf regelmatig flink wat beweging en drink er dagelijks wat koppen groene thee bij in plaats van weer naar de fles frisdrank te grijpen.

Hollywood

In Amerika wordt geen gelegenheid overgeslagen om een nieuw dieet te proberen. Waar er ook maar een grammetje bespaard kan blijven, zijn de sterren er als de kippen bij. Zo ook toen groene thee in opkomst kwam. Zo schrijft Gwyneth Palthrow in haar boek over afvallen niets dan lovende woorden over deze thee en schijnt Jennifer Aniston geen dag zonder groene thee te willen. Volgens haar geeft deze thee haar energie en zorgt het er in combinatie met sporten en haar gezonde voedingspatroon voor dat ze op gewicht blijft.

Nadat Oprah Winfrey in haar eigen show hoorde over de goede resultaten van groene theedrinkers, besloot ze zelf ook een poging te wagen. Als alternatief voor een kop koffie, nam ze een kop groene thee, wat ze uitbreidde naar meerdere kopjes per dag. Dit bleek snel vruchten af te werpen. Ze zegt hierover dat groene thee haar heeft geholpen af te vallen doordat haar bloedsuikerspiegel stabiliseerde, waardoor ze geen eetaanvallen meer had. Bovendien voelde ze zich veel energieker en had minder de behoefte veel te eten.

Bereiding

Maak groene thee bij voorkeur niet met water dat net van de kook af is, maar laat het eerst een paar minuten wat afkoelen voor je het theezakje of de losse thee toevoegt. Je zou de gezonde anti-oxidanten namelijk dood kunnen koken door er direct kokend heet water op te gooien. Laat de thee een minuut of drie trekken. Mocht je net met groene thee beginnen, dan kun je de thee er ook wat korter in laten. De smaak zal dan iets minder sterk zijn, wat de meeste mensen in het begin beter kunnen waarderen. Je hoeft de hoeveelheid groene thee niet op te bouwen om af te vallen, je kunt direct beginnen tot vijf koppen per dag te drinken. Het beste is om de hoeveelheid verspreid over de dag te drinken.

Wondermiddel

Is groene thee hét middel dat je gewicht zal laten verliezen zonder dat je er verder iets voor hoeft te doen? Nee. Groene thee kan ondersteunen. Als je zakken chips en rollen koekjes bij het leven eet maar een kopje groene thee per dag drinkt, verwacht dan niet dat je ook maar een kilo kwijt zal raken. Groene thee kan wel een goede aanvulling zijn op een gezonde levensstijl waarin goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging de hoofdrol spelen.

Het is bewezen dat mensen die willen afvallen met behulp van groene thee meer zullen afvallen dan mensen die geen thee in hun dieet betrekken. Groene thee werkt zuiverend en stimuleert bovendien de vetverbranding, precies wat je nodig hebt als je wil afvallen. Zonder dat je er veel hoeft te doen, helpt groene thee je. Ook verdrijft het warme water het hongergevoel en voert het afvalstoffen af. In plaats van dat je iets moet laten om af te vallen, kun je nu iets toevoegen dat bovendien ook nog helpt bij het afvallen.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *