website statistics

Het Dukan dieet, Snel Afvallen Op Korte Termijn

Het Dukan dieet is een enorm populair dieet waarmee je op snelle tijd tal van kilo’s kan afvallen. Met dit dieet is het niet alleen zo dat je de kilo’s gaat kwijt raken maar dat je ook nog wanneer je je doel bereikt hebt, op het zelfde gewicht kan blijven.

Er wordt wel eens verteld dat het Dukan dieet een Franse versie is van het Atkins dieet , waarbij je ook in enkele fases werkt. In dit artikel leren we je de basis principes van efficiënt diëten.

Het Dukan dieet is ontworpen door de Franse dokter Pierre Dukan, hij lanceerde zo’n tien jaar geleden zijn dieet boek en al gauw werd dit een enorme hype in Frankrijk en daar buiten.

In het Frans over afvallen lezen? Kijk dan op sagessesante.fr

In principe kan je op twee manieren beginnen met het Dukan dieet, dat is op je eigen en aan de hand van de Dukangemeenschap.  Het ene is gratis en het andere moet je voor betalen.

Voor de betalende versie krijg je een programma op basis van je gewicht, leeftijd en tal van andere variabelen. Aan de hand van deze gegevens wordt een strak dieetschema opgesteld waarbij je je doel na een xx tijd zal behalen. Bijkomend krijg je ook een voedingscoach die je zal helpen elke stap te doorlopen.

Waarom betalen als je het zelf ook kan ?

Zoals reeds aangegeven eerder in dit artikel, bestaat het Dukan dieet uit 4 fases, deze fases zullen in detail besproken worden.

Ik wil je wel op voorhand melden dat de eerste fase van het dieet niet zo makkelijk vol te houden is voor mensen die nog al geneigd zijn om koolhydraten binnen te nemen.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Fase 1 Dukan dieet

De eerste fase kenmerkt zich tot het eten van vetarme eiwitten en de inname van water. Op de officiële website van Dukan kan je een test doen hoeveel dagen elke fase mag duren, wij raden aan om deze dan ook door te nemen.

Als je tot 5 kilo in deze fase wil afvallen moet je ongeveer rekenen dat je tussen de 3 en 10 dagen deze fase zal moeten doornemen.

In deze periode mag je enkel eiwitten, eiwitten en nog eens eiwitten eten. In volgende producten zitten dan ook enorm veel eiwitten:

 • Mager rundvlees
 • Kip
 • Kalkoen
 • Vis
 • Eieren
 • Magere yoghurt

Om het afvallen te stimuleren zou je ook nog dagelijkse een beetje kunnen gaan sporten, zelfs een beetje wandelen is reeds aan de orde voor een extra stimulans.

In combinatie met water en weinig calorieën en vetten zal je al na enkele dagen een verschil merken maar let op je moet je er aan houden om het ultieme resultaat te verkrijgen.

Fase 2 Dukan dieet

Het zware deel van het dieetschema is achter de rug, in fase 2 ga je diëten tot je je streefgewicht hebt bereikt. Je moet ongeveer rekenen dat als je bijvoorbeeld 3 kg bent afgevallen in fase 1, dat je in fase 2 nog eens 30 dagen zal nodig hebben om op je gewicht te komen.  Je kan onderstaande regel in gedachten houden:

Per 1 kg (afgevallen in fase 1) x 10 dagen in fase 2 = aantal te diëten dagen in fase 2

Vb.

3 kg afgevallen fase 1 x 10 dagen fase 2 = 30 dagen diëten in fase 2

Qua voeding gaan we in deze fase de eiwitten afwisselen of combineren met zetmeelarme groenten. Hiervan mag je eveneens onbeperkt eten.

Je naar mijn mening best volgende groenten gebruiken:

 • Broccoli
 • Spinazie
 • Sla
 • Komkommers
 • Tomaten
 • Paprika
 • Champignons
 • Uien
 • Kolen
 • Asperges
 • Selderij

Mijn voorkeur gaat uit naar een afwisseling van deze voeding, dan koud dan warm. Vooral een kippen salade gaat vlot naar binnen.

Fase 3 Dukan dieet

De consolidatie fase start wanneer je je streefgewicht hebt bereikt, deze fase typeert zich door geen gewicht meer te verliezen maar wel op lichaamsgewicht te blijven.

Je mag wat gaan variëren met je voeding, voeg er wat fruit en brood aan toe. Een keer de week mag je koolhydraten opnemen in de vorm van pasta of rijst.

Fase 4 Dukan dieet

Het is tijd dat je gaat volharden en proberen om op je gewicht te blijven. Het diëten is in principe voorbij maar we raden je aan om de 3 fases steeds in je achterhoofd te houden.

Blijf elke dag een 1.5L water drinken en doe per week aan de nodige sport, dit helpt je om op je gewicht te blijven.

Het is de bedoeling dat je in deze fase een vast eetpatroon aanhoudt om zo je hele leven lang zonder overgewicht te leven, ik kan je nu al zeggen 90% van de mensen die het proberen, komen naderhand weer terug bij. De laatste fase, ook wel de volhardingsfase blijkt dan ook niet voor iedereen te zijn weggelegd.

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *