website statistics

Het Effect van Groene Smoothies voor een Platte Buik

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent voor veel mensen starten met goede voornemens. Hij scoort elk jaar weer hoog: het goede voornemen om eindelijk eens die overtollige kilo’s kwijt te raken. Je schrijft je in de eerste week van januari in bij de sportschool, start in de tweede week met diëten en in de derde week hang je ’s avonds alweer op de bank met een zak chips. Bij afvallen draait het allemaal om volhouden en uithoudingsvermogen. Het wordt al iets gemakkelijker wanneer je weet welke groenten , fruit en andere gezonde voedingsmiddelen je écht voor je kunt laten werken. Groene smoothies zijn de ideale vervangers voor je standaard ontbijt of lunch.

Belangrijk bij afvallen is het omgooien van je hele voedingspatroon. Dat klinkt lastig en dat is het ook, maar je zult zien dat je met een paar kleine aanpassingen in je dagelijks leven al een heel verschil kunt maken. Dat doe je bijvoorbeeld door je standaard ontbijt met boterhammen te vervangen door een groene smoothie. Laat je hierbij niet afschrikken door extra werk of dat je langer in de keuken moet staan. Een heerlijke, gezonde en smaakvolle groene smoothie is met de juiste voorbereiding zo gemaakt. Die platte buik is er ook voor jou!

Green = good

foto 20

De kleur groen heeft een hoge esthetische waarde en betekent veelal dat er iets positiefs aan de hand is. Een groen stoplicht betekent dat je mag oversteken, een groen vinkje dat je een taak goed gedaan hebt en het groene gras buiten laat zien dat de lente er weer aan komt. Groen is een frisse, natuurlijke kleur en het is ook de kleur van hoop. Geen wonder dat groene smoothies goed voor je zijn! De combinatie van groenten zoals spinazie en broccoli, in combinatie met fruit in een heerlijke, dikke smoothie past perfect in jouw afvalschema.

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Niet minder eten, wel méér groene smoothies

Veel mensen die beginnen met afvallen, hebben het idee dat minder eten de enige oplossing is. Al je porties halveren, geen ongezonde sauzen meer bij het avondeten en de dag beginnen met één eierkoek lijkt een snelle en gezonde oplossing. Dat is echter een kijk op diëten waarvan het bewezen is dat het niet klopt. Door bijna niks te eten, breng je de stofwisseling in je lichaam ook niet op gang en gaat het verbranden van calorieën en vet juist langzamer. Wat je wil is natuurlijk die vetverbranding op gang krijgen, om het resultaat van een platte buik te behalen.

Daarbij bieden groene smoothies de ideale uitkomst. Ze zijn goedgevuld, zodat je lekker vol zit en je trek pas later terugkomt. Daarnaast zitten groene smoothies bomvol met allerlei gezonde vitaminen en mineralen. Deze zetten niet alleen alle radertjes voor een platte buik in werking, maar hebben ook een geweldige uitwerking op je huid en uitstraling. Wil jij een platte buik én een gezonde, frisse uitstraling naar de buitenwereld? Begin dan met het drinken van groene smoothies en ga ze maken aan de hand van heerlijke smoothie recepten.

Groene smoothies en een platte buik, hoe werkt dat dan?

foto 21

Je vraagt je nu misschien af welke elementen van een groene smoothie er dan precies voor zorgen dat ook jij een platte buik kunt krijgen. Hoe dat werkt gaan we je hier uitleggen. Misschien drink je weleens een smoothie uit de supermarkt of bestel je er een bij een gezellige lunch met collega’s of vrienden. Deze smoothies zien er vaak lekker en gezond uit, je ziet de pitjes van het ‘verse’ fruit zitten en ze smaken precies naar wat er op de beschrijving staat. Dat deze kant-en-klare smoothies zo lekker zijn, komt doordat ze op smaak worden gebracht met suiker en andere slechte zoetstoffen. Als er één boosdoener is met een destructief effect op je lichaam, is het wel suiker. Na het drinken van een supermarkt smoothie voel je je even goed en fit, maar na een uur komt de ongelooflijke suikerdip en voel je jezelf weer slap en futloos. Dit gevoel voorkom je absoluut met een zelfgemaakte, écht verse groene smoothie.

In feite is een groene smoothie een drank die bestaat uit een mix van groenten en fruit, gemengd met water en eventueel ijsblokjes. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Broccoli
  • Sla
  • Andijvie
  • Boerenkool
  • Spinazie

Ik hoor het je denken: boerenkool in een smoothie?! Ja! Boerenkool is een echt superfood en gewoon van Hollandse bodem. Het bevat veel ijzer, calcium, vitamine C en vezels. Je hoeft het dus niet elke avond als warme groente te eten bij je maaltijd. Verwerk het in een groene smoothie in combinatie met een appel of banaan en je proeft zelfs niks meer van het bittere van de groente. In fruit zit suiker, maar omdat je geen gebruik maakt van toegevoegde suikers of koolhydraten, is je zelfgemaakte smoothie een stuk gezonder dan die uit de supermarkt.

Ook eiwitten mogen niet ontbreken

Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat je verzadigde vetten vervangt door onverzadigde vetten en suikers zo veel mogelijk probeert te vermijden. Wat je alleen niet mag vergeten is om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn erg belangrijk voor het opbouwen van spieren en dus ook voor het krijgen van een strakke buik. Daarom kun je voor extra invulling van je groene smoothie er eiwitrijke producten bij doen. Eiwitrijke voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld amandelen en cashewnoten, maar ook magere kwark en natuurlijk eieren (al is het waarschijnlijk niet zo lekker om die door je smoothie te mixen). Een lepel magere Franse kwark door je smoothie zorgt ervoor dat de substantie meer één geheel wordt en dat je het volle gevoel langer vasthoudt.

Alles op een rijtje

Het drinken van één groene smoothie van ongeveer 300ml per dag kan al een hoop bijdragen aan jouw doel om een platte buik te krijgen. Nog niet overtuigd van alle voordelen? Hier zijn ze nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Groene smoothies drinken zorgt ervoor dat je sneller afvalt. Omdat er zo veel voedingsstoffen in de smoothies zitten, krijgt je lichaam dagelijks genoeg voeding binnen en werkt je vetverbranding sneller.foto 22
  • Geen hongergevoel meer: een goedgevulde smoothie stilt je honger net zoals twee boterhammen. Het is dan ook voorbij met vreetbuien!
  • Meer energie vanwege het gebruik van natuurlijke producten: geen suikerdip.
  • Door het drinken van groene smoothies krijg je een betere weerstand, een betere huid en over het algemeen een veel gezondere en mooiere uitstraling.

Het is zo ver: wacht niet langer, start nú met het werken aan een platte buik en begin met het drinken van groene smoothies!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *