website statistics

5 kilo afvallen in 2 weken: waarom een crashdieet niet altijd helpt

Ja, natuurlijk wilt u dat! Als u te kampen heeft met overgewicht, tenminste. Het is een goed streven om zo snel mogelijk op een gezond gewicht te komen.

Het volgen van een zogenaamd ‘crashdieet’ is echter niet de beste oplossing. Maar ook zonder een zeer streng dieet te volgen, kunt u 5 kilo afvallen in 2 weken tijd!

Het geheim schuilt in het vinden van een gezond evenwicht. Daar hoort een doordacht voedingspatroon bij, evenals een portie sport.

Waarom geen crashdieet?

Een crashdieet is typisch een dieet dat zorgt voor resultaten op de korte termijn. Door een streng dieet te volgen, neemt uw lichaamsgewicht relatief snel af. Maar dat wil niet zeggen dat deze manier van afvallen ook gezond is! Weinig eten is immers niet goed voor ons lichaam. Gedurende de dag heeft het menselijk lichaam namelijk voldoende brandstoffen nodig om te kunnen functioneren.

Bij een tekort aan voedingsstoffen, worden de reserves aangesproken. Dat leidt inderdaad tot een afname van de vetreserves, dus tot gewichtsverlies. Maar zeker op de lange termijn is dit geen goede oplossing. Het gaat namelijk om evenwicht. Bij een crashdieet kunt u wel 5 kilo afvallen in 2 weken, maar daarna komen de kilo’s er waarschijnlijk net zo snel weer bij. Dat komt omdat u het ritme niet heeft veranderd, maar slechts tijdelijk heeft doorbroken. Beter kunt u kiezen voor een oplossing die naar de langere termijn kijkt.

 

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Het vinden van evenwicht

Het is tot een cliché verworden, maar de boodschap is onbetwistbaar: uw lichaamsgewicht wordt bepaald door de hoeveelheid ingenomen voedingsstoffen en calorieën, in relatie tot hetgeen dat u verbrandt. Wanneer u af wilt vallen, dan dient u meer te verbranden dan dat u binnenkrijgt. Dat simpele uitgangspunt moet eigenlijk altijd het vertrekpunt vormen van uw dieet. Nog beter is het om niet te spreken van een dieet, maar van een vernieuwd en verbeterd voedingspatroon. Het is namelijk de bedoeling dat uw ritme verandert!

Op een gezonde manier door het leven gaan heeft te maken met uw dagelijkse patroon. In dat dagelijkse patroon mogen best lekkernijen zijn opgenomen, mits het binnen de perken blijft en mits u daarvoor compenseert. Wanneer u uw voedingspatroon gaat aanpassen, dan moet u dus letten op wat u wel en niet eet. Dat betekent echter niet dat u (vrijwel) niets meer mag eten. De wet van compensatie geldt hierbij. Wilt u toch wat meer eten, zet daar dan een half uurtje extra sporten tegenover. Voor niets gaat de zon op!

 

Sporten

Het woord is gevallen: sporten! We weten allemaal dat het goed voor ons is, maar toch doen we het te weinig. Niet iedereen is sportfanaat – en dat hoeft ook helemaal niet – en veel tijd om te sporten hebben we al helemaal niet. Wilt u 5 kilo afvallen in 2 weken, dan kan sport echter niet op het ‘to do’ lijstje ontbreken. Door in beweging te komen, verbrandt u immers calorieën. En dat is precies wat er nodig is om af te vallen! U kunt kiezen voor een sport die bij u past.

Er zijn veel verschillende soorten sporten, die u zowel zelf kunt uitvoeren als in team- of groepsverband. Het is aan te raden om een sport te zoeken waarbij u minimaal één ‘maatje’ heeft. Hierdoor heeft u immers een stok achter de deur. Samen is niet alleen! Heeft u niet veel tijd om te sporten, kies dan een vorm van lichaamsbeweging uit die past in uw agenda. Er zijn verschillende vormen van sport die u thuis kunt uitvoeren. Op YouTube staan verschillende danslessen, zoals bijvoorbeeld Zumba. In uw eigen vertrouwde omgeving kunt u dus werken aan uw lichaam!

 

Een platte buik

Ook buikspieroefeningen doen het erg goed in de huiskamer. Het enige attribuut dat u nodig heeft, is een comfortabel matje. Door buikspieroefeningen op te nemen in uw dagelijkse sportritme, heeft u uw portie sport per dag al snel achter de kiezen. Bovendien werkt u gericht aan het verbranden van dat vetlaagje op uw buik. Door gerichte buikspieroefeningen regelmatig uit te voeren, werkt u dus aan een platte buik! Ook andere oefeningen zijn goed voor uw lichaam. U kunt daarbij denken aan verschillende stabiliteitsoefeningen. Op deze manier brengt u uw lichaam in conditie en in vorm!

 

Kies voor regelmaat

Hoe uw dagritme er ook uitziet, wanneer u naar een gezond lichaamsgewicht streeft, dan is regelmaat van groot belang. Zorg ervoor dat u op gezette tijden eet én dat u ook regelmatig sporten in uw agenda opneemt. Door te registeren hoeveel calorieën u binnenkrijgt en hoeveel u er verbrandt, krijgt u inzicht in uw dagelijkse patroon. Zo kunt u zelf in de hand houden welke kant het opgaat. Als u er naar streeft om 5 kilo af te vallen in 2 weken tijd, dan moet de hoeveelheid verbrande calorieën beduidend hoger zijn dan de hoeveelheid ingenomen calorieën. In samenwerking met een diëtist kunt u een voedingsschema opzetten dat én energie geeft voor uw dagritme (inclusief sporten) én rekening houdt met uw wens om af te vallen.

Het vinden van regelmaat schuilt ook in kleinere dingen. Woont u werkt u bijvoorbeeld op een hoger gelegen etage? Kies dan standaard voor de trap, en niet voor de lift. Belangrijk: maak daarop geen uitzonderingen! Dát is kiezen voor een gezonde regelmaat. Zo kunt u meer kleine dingen in uw dagritme een gezonde wending geven. Dwing uzelf bijvoorbeeld om voor, tijdens of na uw lunch of avondeten een korte wandeling te maken.

 

Conclusie

Het is mogelijk om 5 kilo af te vallen in 2 weken tijd! Op internet zijn verschillende diëten te vinden die aansturen op een directe afname van het lichaamsgewicht. Deze zogenaamde crashdiëten werken misschien wel op de korte termijn, maar daarna op gewicht blijven is een heel ander verhaal. Daarom kunt u beter kiezen voor een regelmatige aanpassing van uw leefpatroon. Door te letten op uw voeding en door ervoor te zorgen dat u regelmatig sport, krijgt u werkelijk grip op uw lichaamsgewicht. De weg naar een platte buik is ook voor u toegankelijk!

 

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *