website statistics

Hoe kun je snel afvallen? Tips om kilo’s kwijt te raken

Snel afvallen willen we allemaal. Het liefst zouden we onze overtollige kilo’s binnen enkele weken weg hebben en voorgoed met een strak lichaam door het leven gaan. Helaas hebben we iedere dag te maken met verleidingen. En omdat de mens zo ingesteld is dat we eten moeten hebben, zijn we geneigd de zoete en vette dingen te pakken in plaats van gezonde voedingswaren.

Vroeger was dat noodzakelijk. Toen moesten we juist voldoende vet binnen krijgen om te overleven. Tegenwoordig niet meer. En dat is te zien aan het beeld in de maatschappij. Mensen worden over het algemeen steeds zwaarder. Maar niet getreurd: daar is iets aan te doen! Hoe kun je snel afvallen? Dat lees je hieronder.

De eerste stap van afvallen

Wanneer je hebt besloten dat het zo niet verder kan en je nu toch echt die overtollige kilo’s kwijt wilt, is het belangrijk om eens goed naar jezelf te kijken. Het is goed om doelen te stellen en je daar ook aan te houden. Waarom wil je afvallen? Het is natuurlijk altijd goed om bezig te zijn met je gezondheid, maar je moet het niet gaan overdrijven. Wanneer je al op een goed gewicht zit, is het niet de bedoeling dat je nog veel kilo’s eraf traint. Voordat je begint met afvallen, is het dan ook handig om je BMI even te checken. Op deze manier heb je al een indicatie hoeveel je mag wegen. En die marge is best ruim!

Oké, en dan? Je BMI is iets aan de hoge kant en er moeten echt wat pondjes af. Je kunt van tevoren natuurlijk bepalen hoeveel kilo eraf moet, maar vaak overschat je jezelf. Die 5 kilo is er echt niet binnen een week af. Wees dus realistisch. Neem een doel voor ogen dat ook werkelijk haalbaar is. Beter iets te ruim dan te klein. Je wilt niet neerslachtig raken wanneer je bepaalde doelen niet hebt gehaald. Een ruimer doel kun je immers altijd kleiner maken wanneer je bezig bent.

Om je vorderingen bij te houden, is het erg handig om jezelf op te meten voordat je begint met afvallen. Op deze manier heb je een goed overzicht van je omtrekken en zie je duidelijk de verschillen na verloop van tijd. Ook kan het handig zijn om foto’s van jezelf te maken. Je ziet jezelf immers iedere dag in de spiegel en kunt dan ook moeilijk inschatten of er enig verschil is. Met een foto zie je dat wel.

 

Voor een platte en strakke buik zul je (mogelijk) je vetpercentage moeten verlagen!

Hierbij speelt voeding een belangrijke rol. Daarom heeft Oscar Helm (afslankcoach) een simpel te volgen weekmenu incl. recepten gemaakt, zodat je precies weet wat je kan eten.

Klik hier en Oscar stuurt het gratis naar je toe.

Wat nu?

De meesten hebben al eens een poging gedaan om af te vallen, maar 9 van de 10 pogingen mislukken. In de meeste gevallen komt dat omdat je graag snel wilt afvallen. Wie wil dat niet? Laten we wel realistisch zijn. Het zou best mogelijk zijn om 5 kilo binnen een week af te vallen, maar wij willen niet weten wat je daarvoor moet doen. Zoiets kan onmogelijk goed zijn voor je lichaam. Je lichaam moet juist geleidelijk wennen aan de verandering.

Neem dan ook niet je tot een crashdieet of andere afslankmogelijkheden, zoals wonderdrankjes en pillen. Je kunt immers niet de rest van je leven teren op deze producten. Op een gegeven moment heb je weer goed voedsel nodig en dan vliegen de kilo’s eraan! En dat wil je nu net voorkomen. Hoe evenwichtiger je het opbouwt, hoe beter je lichaam kan wennen aan een nieuwe levensstijl. En hoe langer je het vol zal houden. Toch zijn er wel dingen die je kunnen helpen in deze moeizame strijd.

 

Shakes

Bij shakes denken veel mensen meteen aan een crashdieet. Dit is echter onterecht. Een shake kan een prima middel zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s. Het is echter de bedoeling dat je niet alleen gaat leven op shakes. Shakes zijn prima te gebruiken in combinatie met andere methoden. Probeer dus niet elke maaltijd te vervangen door een shake. Niet alleen heb je zo te weinig variatie, maar op een gegeven moment ben je zo’n shake ook beu.

Toch kun je met een shake veel variëren. Handig is het om een shake te gebruiken als vervanging van één maaltijd van de dag. Kies dus een shake als ontbijt, lunch of diner en niet alle drie. Op deze manier wisselt je voeding ook af en is het voor je lichaam harder werken om alles verteerd te krijgen. Je kunt kiezen uit lekkere vruchtenshakes, maar ook een groenteshake is populair. Het is maar net waar je trek in hebt.

 

Geen broodje hamburger

Vette snacks zijn uit den boze! Nu hebben we het geluk dat we in Nederland leven en de porties over het algemeen normaal zijn. In Amerika is dat wel even anders! Het deel dat aan overgewicht leidt, is vele malen groter dan in Nederland. Dat betekent natuurlijk niet dat wij gewoon door kunnen gaan met ons oude eetpatroon. Ook in Nederland mag het een tandje lager. En een tandje minder vet. Je hoeft maar door de supermarkt te lopen en in 9 van de 10 rijen is wel iets ongezonds te vinden.

Het gaat er dan om dat je wilskracht toont en deze ongezonde snacks negeert. Hoe wil je anders afvallen? Je ene maaltijd vervangen door een shake en daarnaast gewoon nog een vette hamburger eten, werkt natuurlijk niet. Het is belangrijk om je gehele voeding aan te passen. Alle vette en ongezonde dingen moeten het huis uit. En als je verstandig bent, haal je het ook niet meer in huis. Dat is dan pech hebben voor de rest van het gezin en voor bezoek. Ook met gezonde dingen kun je lekkere snacks maken. Groen, groen en nog eens groen: gezond gaat voor alles!

 

Sporten

Het laatste wat je gaat helpen in deze zware strijd is natuurlijk sporten. Met alleen een aanpassing aan je eetpatroon gaat het hem niet worden. Probeer dan ook zoveel mogelijk beweging te creëren. En doe behalve cardio ook een keertje krachtoefeningen om nog sneller af te vallen. Daarnaast is het ook handig om samen met iemand te sporten. Alleen is immers maar alleen. Door samen de strijd tegen de kilo’s aan te gaan, bereik je sneller je doel en is uiteindelijk ook die platte buik voor jou haalbaar!

Verbrand Snel Overtollig Buikvet Met Simpel Te Maken Afslank Recepten

Richard Ridder heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect vermijdt.

Je krijgt de lekkerste afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer. Ontdek nu zijn beste en lekkerste afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Hoe kun je snel afvallen? Tips om kilo’s kwijt te raken"

  1. els van den anker says:

    hallo ik ben al 11 kilo afgevallen in 8 weken maar heb nog 10 kilo te gaan ik zoek lekkere recepte maar coolidraadarm want ik ben diabetes gr els

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *